Прем'єри пісень і кліпів від українських артистів напередодні Різдва

Тоня Матвієнко
Пропонуємо до вашої уваги найновіші релізи українських зірок.

Чергова зворушлива прем’єра від української співачки KOLA та поета, військовослужбовця ЗСУ Павла Вишебаби – пісня «Шлях». Минулого року їхній дует тепло оцінили слухачі завдяки пісні «Доньці». Нинішня прем’єра присвячена сильному чистому почуттю між воїном та дівчиною, яке зародилося під звуки роботи ворожої артилерії та вибухів. Її село було евакуйовано, але вона довший час перебувала під постійними обстрілами, аби мати змогу бути поряд з коханим, і лише за сприяння Павла дівчина погодилася виїхати у більш безпечне місто. Ця історія викликає масу емоцій, їх зміг викласти у своїх віршах Павло Вишебаба, а KOLA передала всю ніжність почуттів сміливої дівчини, її любов та біль від розлуки з коханим. Пісня «Шлях» присвячена закоханим, чиї почуття також виникли на лінії фронту, адже подібних історій насправді безліч.

«Коли Павло запропонував мені виконати з ним пісню, я одразу погодилася і написала до неї приспів, бо історія кохання цієї пари мене вразила до глибини душі. Адже складно уявити силу почуттів цієї дівчини, її відчайдушність, безстрашність… Таке кохання буває рідко, безумовне й чисте, і про нього має почути більше людей», – прокоментувала прем’єру KOLA.

«Вірш про реальну історію кохання на фронті. Влітку 2022-го в селі на Донеччині на лінії фронту, яке постійно обстрілювали, я зустрів юну дівчину. “Чого ти тут? Тобі треба негайно евакуюватися”, – наполіг я. Вона обіцяла, що скоро поїде. Але я зустрічав її знову і знову. Виявилось, що у неї розгортається кохання з військовим нашої 68 бригади, тому й не їде. Я продовжував умовляти: і її, і побратима. Але вона не слухала і залишалася заради коханого, чекала його з бойових виходів. Тож минулого Різдва я використав останній аргумент: подарував їм цього вірша. За кілька тижнів вона евакуювалася і тепер у безпеці», – додав Павло Вишебаба.

Напередодні Різдва Roxolana записала альбом колядок «настрій: колядувати» у дуетах з відомими артистами: Monatik, Kazka, Володимир Дантес, переможниця проєкту «Голос країни 12» Марія Квітка, Пилип Коляденко. У ньому зібрано 8 колядок, а також віншування – традиційні різдвяні побажання щастя і добра.

У колядці «Добрий вечір тобі, пане господарю» використано семпл голосу Тіни Кароль з однойменної колядки, записаної співачкою раніше.

«У моїй родині кожне Різдво супроводжується колядками – ми завжди збираємось за великим столом і співаємо разом. Коли я думала про те, яким буде Різдво зараз, коли Україна воює, втрачає найкращих людей, коли ми всі переживаємо дуже складні часи, то мріяла про те, як всі зможуть об’єднатися і хоча б на один вечір зібратися, разом заспівати давніх колядок, завіншувати, побажати одне одному щастя, миру і загадати те головне бажання, про яке ми всі так мріємо, – зізнається співачка. – Я була щаслива, коли всі артисти одразу погодились на запис дуетів. Це історія про об’єднання і про традиції, які можуть бути цікаві усім поколінням, про те, що українські давні пісні можуть звучати модно і класно».

Усі дуетні пісні співачка обирала разом з артистами. Колядку «Виноград», записану на Слобожанщині, запропонували виконати учасники Kazka, адже солістка гурту Саша Зарицька народилась у Харкові. Колядки «Небо ясні зорі вкрили», записану з Monatik, та «Ой, чи є, чи нема», яку виконали всі артисти, Roxolana доповнила сучасними елементами. Разом із Володимиром Дантесом співачка записала одну з найвідоміших колядок «Небо і земля нині торжествують», з Марією Квіткою – «Ой, дивноє народження», а з Пилипом Коляденко – знамениту християнську різдвяну пісню «Тиха ніч».

Увесь прибуток з роялті за прослуховування альбому «настрій: колядувати» буде перераховано на підтримку важкохворих дітей. 

Тоня Матвієнко вразила підписників арт-роботою, створеною нейромережою. Артистка поділилася з шанувальників відео-артом на трек «Сік землі», яке зненерувала нейморежера під керівництвом режисера Олега Борщевського.

Відео виконано в монохромній чорно-білій гамі. На ньому «цифрова Тоня» гуляє просторими степами та позує на тлі дерев, які підкреслюють лейтмотив треку «Сік землі».

Пісню Тоня Матвієнко записувала в якості подарунка до дня народження мами,народної артистки Ніни Матвієнко. На жаль, пісня стала присвятою. Серце Ніни Митрофанівни зупинилося за два дні до її 76-річчя. Цією роботою Тоня закликає слухачів шанувати батьків, пращурів та своє українське коріння.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Тоня Матвієнко (@tonya_matvienko)

Гурт Kalush Orchestra презентував новий трек та кліп «Це любов». Це перша пісня, яку колектив представив після релізу «Вогонь горить» без участі одного з ключових персонажів гурту Олега Псюка. Новий реліз став початком трансформації Kalush Orchestra до мультифронтмен-гурту з трьома основними учасниками: з Сашею Табом, Олегом Псюком та Тимофієм Музичуком. Гурт дорослішає: образи змінюються з етнічних до сучасних, пісні несуть більш глибинний сенс.

«А ми сиділи, мовчали, людей не помічали, ми просто відчували – це любов. Було ночами ламало, хоч відстань два квартали, ми просто відчували – це любов», — нова пісня Kalush Orchestra розповідає про силу кохання та важливість взаєморозуміння в будь-яких життєвих обставинах і підкреслює, що справжнє кохання перетинає всі можливі кордони й існує попри все.

Нещодавно відбувся реліз нового синглу Сергія та Сніжани Бабкіних «Магія». Автором музики виступив Сергій Бабкін, а над словами співак працював спільно зі своєю дружиною. Сингл увійде до майбутнього альбому «Лютий», вихід якого заплановано на 23 лютого 2024 року. Одночасно з синглом вийшло і муд-відео до нього. Вперше в творчій кар’єрі виконавця його відео-робота була створена за допомогою штучного інтелекту.

Сергій Бабкін: «Серед усіх наших суто сімейних свят є одне найважливіше та найінтимніше. Це день нашого першого поцілунку. В цьому році ми святкуємо його вже 16-й раз. До речі, з точки зору нумерології, якою ми зі Снєжкою дуже давно цікавимось, 1+6 — це магічна комбінація, бо дорівнює 7. А сімка відповідає за все дивовижне, чарівне та магічне. І ми вирішили присвятити пісню цієї миті нашого життя.

Взагалі для мене перший поцілунок — це наріжний камінь стосунків між чоловіком та жінкою. У першому поцілунку світ навколо вас сповільнює свій хід, наче час втрачає своє значення. Звуки стають приглушеними, а контур місця стає нечітким. Тільки ви двоє та особлива енергія, що вирує між вами. Мить здається вічністю, а в серці лунає ніжний мелодійний стук кохання. Відчуття, наче весь світ зупинився лише для вас двох. Все це можна описати одним словом — магія».

Наталія Могилевська показала своїх рідних у новому кліпі «Давай зустрінемо Різдво вдома». Артистка присвятила пісню всім українцям, які мріють зібратися разом за одним великим родинним столом.

«Не дивуйтесь, що святковий настрій перетинається трохи ліричним куплетом. Сьогоднішнє свято має присмак величезного суму і переживань. Але навіть в такий жахливий і сумний час можна знайти в своєму серці місце для тепла, віри, любові, сімейних цінностей і теплих спогадів із дитинства. Бажаю всім щасливого Різдва і Нового року», — відмічає співачка.

Потап та дядя Вадя випустили пісню про шлях військових, які проходять реабілітацію. Співак і продюсер розповідає, що на новий трек «Дощ» його надихнуло знайомство з одним із українських військових, яке переросло в історію цього треку.

З перших днів війни співак виступає на концертах, аукціонах та благодійних вечорах в підтримку України в різних куточках світу. На одному із таких благодійних вечорів в Чикаго, який відбувся за підтримки Генерального Консульства України в Чикаго та багатьох благодійних фондів, артистам вдалось зібрати близько 19 мільйонів гривень, які були направлені на протезування військових.

У літаку з Чикаго Потап познайомився з бійцем, який вже пройшов етап протезування і летів до своїх близьких:

«Ми розговорились з цим хлопцем, він розказав мені, що по поверненню додому, незважаючи на протез та травму, він планує повертатись у стрій. Ця його безстрашність, жага бути на передовій зі своїми хлопцями, продовжувати захищати країну неймовірно надихнули мене. Після цієї зустрічі я і написав пісню “Дощ”, вона про цього військового, а також про наших захисників, які пройшли складний процес протезування — розповідає Потап. — Іноді реабілітація наших захисників триває дуже довго і тільки через декілька років вони мають можливість повернутись до нормального життя. І наш обов'язок усіма можливими силами полегшувати цей процес. Бо найменше, що ми можемо — це постійно допомагати хлопцям, які ризикують своїм життям заради нашої свободи».

«Напевно це ти»: Julik неординарно подав сварки у новій пісні. Зимовий вайб артист вирішив доповнити авторською романтичною піснею про випробування у стосунках.

Співак зізнався, що, на жаль, не завжди у стосунках все «гладко», але навіть дрібні сварки не зможуть стати на заваді справжнім почуттям до близької людини. «У кожного в житті бувають складні моменти, як кажуть, «розбиті горщики» , але з часом все минає і ти пам’ятаєш лише хороші миті життя і цінуєш їх ще більше. Інколи здається що вже все, проте надія є завжди. І саме за неї треба триматись і йти вперед, безумовно якщо любиш. Нехай «розбиті вікна» будуть завжди прохідним етапом стосунків. Все в житті можна виправити, головне — кохати», — розповідає Юлік.

Diana Gloster презентувала новий ЕР-альбом під назвою «Я у себе є». У ньому об'єднані треки «Тіло» та «Я у себе є», а також додані три нові композиції: «Сестро моя», «Обіцяю» та «Тільки з тобою».

«Робота над цим мініальбомом тривала пів року, і я вражена, що нарешті всі ви зможете його почути. У ньому я не просто намагалась створити музику, я створювала історії та емоції, які відіграють свою мелодію у кожному серці. Кожна пісня та кожна нота наповнена глибокими сенсами, що надихатимуть вас і залишатимуть невимовний слід у вашій душі», – поділилась співачка.

Читайте також

Євробачення-2024: перші фото сцени, яка вражає красою

Євробачення-2024: перші фото сцени, яка вражає красою

Богдан Шелудяк зізнався, що його вабить у дівчатах і що не подобається

Богдан Шелудяк зізнався, що його вабить у дівчатах і що не подобається

Створили нові хіти за 12 годин, Mayorova та Parfeniuk розкачали своїми новими бенгерами на проєкті «Мультитрек». «Накоїли» – трек про щире кохання, яке неможливо забути. Пристрасна історія, що яскраво загоряється та раптово згасає.

«Незмінно пишу про найщиріші почуття та емоції, які викликає кохання. Дантес сказав, що це найшвидший текст за проєкт (поки що, звісно). Так, аби не розкривати всі карти, пісня вийшла дуже вайбова. Під неї можна танцювати на концертах та підіймати собі настрій, слухаючи в навушниках. Я вважаю, що такі шоу, як проєкт “Мультитрек”, це свіже дихання. На мою думку, в таких умовах найкраще розкривається талант. Моя напарниця – крута. Але відкрию вам секрет, вона настільки занурилася у творчість, що лишила дуже мало часу на свій образ. Але однозначно впоралась», – коментує Parfeniuk.

Під час випуску Mayorova стикнулась з певними складнощами, але попри це їй вдалося створити пісню, яка має всі шанси потрапити у топчарти та плейлісти українців. Пісня Don’t fuck my brain  – це історія сильної дівчини, яка своєю енергетикою та харизмою зводить усе оточення з розуму, змушує зупинитися й змінює життя. Та попри показову неприступність, вона все ж потрапляє в лабіринти кохання. Однак її прояв почуттів – це отрута, яка вбиває інших.

«Мене поставили в рамки, а я люблю щось складне. За такий короткий проміжок часу потрібно створити достойну пісню. Я отримала класний досвід, зрозуміла, яких знань мені не вистачає, за це дуже вдячна команді. Разом з Іваном Клименко ми були дуже залучені в процес, відразу знайшли конект і створили крутий хіт. Наша пісня про емоційні гойдалки, які дівчина може створити хлопцю, вона своєю енергією зводить з розуму та контролює ситуацію. Думаю, що шоу буде тримати глядачів з першого кадру і до фінального виступу», – коментує Mayorova.

Читайте також

alyona alyona, KOLA та Jerry Heil презентували спільний кліп

alyona alyona, KOLA та Jerry Heil презентували спільний кліп

«Я — коломийський, кохана — херсонська»: Вадим Карп’як — про дружину, 3 дітей і стосунки на відстані

«Я — коломийський, кохана — херсонська»: Вадим Карп’як — про дружину, 3 дітей і стосунки на відстані

Ірина Білик
Попередній матеріал

«Різдвайб» разом з alyona alyona, Іриною Білик, Оленою Тополею та іншими і рекордний «Щедрик»

Ірина Білик
Наступний матеріал

Ірина Білик презентувала легендарний хіт «Сніг» українською мовою

Новини партнерів