«Люди голодні до україномовного контенту»: Markiv – про мільйони в TikTоk і кар’єру співачки

Markiv
Співачка розповіла про початок свого творчого шляху, ведення блогу, власну вокальну студію і плани, незважаючи на війну.

«Голос жіночої душі», співачка MARKIV розповіла про творчий шлях змалечку, музичну родину та чому не наважилася виїхати за кордон під час повномасштабного вторгнення, а, навпаки, вирішила розкрити ще одну свою грань і почати кар’єру співачки. 

Читайте також

Солістка гурту KAZKA заручилась: Олександра Заріцька виходить заміж

Солістка гурту KAZKA заручилась: Олександра Заріцька виходить заміж

Алан Бадоєв забрав назад свої слова про Ані Лорак і шокував сумою, яку заборгувала Анна Асті

Алан Бадоєв забрав назад свої слова про Ані Лорак і шокував сумою, яку заборгувала Анна Асті

— З чого почався ваш творчий шлях? Як давно ви співаєте та де цьому навчилися?

Якщо говорити про творчий шлях у блогінгу, то він почався, напевно, у 2020 році. До того я мріяла стати блогером в Instagram, але в мене не сильно виходило, тому я зайшла в TikTоk, де і почалась активність. Щодо мого музичного творчого шляху, то змалечку я навчалася, ходила на різні гуртки, закінчила музичну школу, потім в мої 17 стався «Х-Фактор». Загалом мій музичний шлях почався давно, але йде для мене відрізками. Зараз же я хотіла б зайнятися серйозно в музичному напрямку і рухатися вперед постійно. Карʼєру артиста я ще тільки розпочинаю.

— Окрім участі у вокальних шоу ви ще грали головну роль у фільмі «Чому я живий». Чим важлива для вас ця картина та чи допомогла головна роль досягнути впізнаваності?

Насправді не можу сказати, що отримала певну популярність, зігравши головну роль у фільмі, більше мене почали впізнавати з соціальних мереж – на початку з TikTоk, а вже цього року помітила, що мене почали впізнавати завдяки активному веденню блогу в Instagram. Але картина «Чому я живий» дуже важлива для мене тим, що там, по-перше, передаються доволі складні роки для нашого народу, плюс фільм і гумористичний, і драматичний, я змогла відкритися в одній ролі з різних сторін, хоча особисто себе вважаю більш драматичною.

— Ви активно ведете свої соціальні мережі, блогер-мільйонник в TikTоk, розкажіть про цю діяльність, коли та чому вирішили знімати комічні відео для ТікТок?

Коли прийшов час активного життя блогінгу та TikTоk, я теж хотіла спробувати себе в цьому, і якраз в той самий період у 2020 році, коли знімалася в фільмі «Чому я живий», спробувала знімати різні скетчі і викладати в мережу ТікТок. Вони почали круто заходити, завдяки ним я просунулася, і за пару місяців вже було близько 500 000 підписників.

— Як вдалося зібрати мільйонну аудиторію та тримати її зацікавленість у вашому контенті?

Ще на самому початку я побачила відгук на мій контент, адже швидко зростала кількість підписників. Це був своєрідний азарт, таким чином я і прийшла до мільйонної аудиторії.

На той момент було мало україномовних тіктокерів, тому я хотіла ширити відео саме солов’їною і бачила, що в мене зростають підписники та перегляди. Люди були голодні до україномовного контенту. Думаю, завдяки тому, що я одна з перших україномовних блогерів в TikTоk, доволі швидко отримала свою мільйонну аудиторію.

— Чи давно вирішили почати кар‘єру співачки?

З самого дитинства знала, що буду співати, але якось не могла визначитися – то хотіла бути актрисою, то співачкою. Сьогодні MARKIV для мене – нова сторінка життя, новий шанс показати себе з іншої сторони медалі. Також це шанс знайти своїх слухачів та поціновувачів моєї музичної творчості.

Markiv

— «Сумний Святий Вечір» – спільна робота з 7teen’s, Lazanovskyi | Ridnyi стала першою випущеною піснею, де зазвучав ваш голос?

Мій голос можна точно почути в соціальних мережах, я дуже часто співаю, навіть колись була перша спроба записати свою першу пісню «Воля», але, не мавши досвіду, як це робити, вона провалилася. Напевно, так, композиція «Сумний Святий Вечір» – перша така серйозна робота, яка зібрала молоді талановиті українські голоси, що раніше навіть не були знайомі. Ця робота про наші реалії, сум, який наразі живе всередині кожного з нас.

— Чому тільки зараз наважилися випускати свої пісні?

З тієї причини, що я зрозуміла – для того щоб стати артистом, потрібні вкладення як фінансові, так і якийсь внутрішній ресурс. Оскільки я пішла з університету з другого курсу, де я навчалася на актрису, бо хотіла розвиватися і відкрити свою вокальну студію, то почала вивчати це питання. Я дуже хотіла саме вокальну студію, щоб вчити діток і закрити фінансову частину, але знала, що повернуся до того, що хочу бути артисткою. На той момент це було неможливо, тому що я була невпізнавана і в мене не було коштів.

— Про що буде ваша творчість? Що очікувати слухачеві та чому вас мають почути?

Дуже багато моїх пісень та віршів пронизує лінія внутрішньої сили, саме жіночої, тому що мене дуже надихає сила жінки, її ставлення до життя. Я помічала багато прикладів у своєму житті, також і на своєму прикладі, коли дуже складно, але попри все ми вранці прокидаємося і йдемо робити те, що маємо. Мене це максимально надихає. Для мене прикладами сили є і мама, і сестри, які незважаючи ні на що йшли та продовжують йти до своїх цілей в житті.

Markiv

— Найближчим часом ви плануєте випускати трек?

Пісня має назву «Справжні жінки», це справжня поема жіночності. Вона про всіх жінок, які, проплакавши всю ніч, все одно вранці встають та йдуть на роботу, виховують дітей, роблять зачіску, макіяж, манікюр та попри все виглядають прекрасно, і ніхто ніколи не дізнається про те, що вони відчувають всередині та що з ними відбувалося за кілька годин до.

— Вам 21 рік і ви вже маєте свою студію вокалу та акторської майстерності. Як прийшла ідея створити такий простір та чи викладаєте ви самі?

Відкрити студію було моєю мрією. Колись я дивилася різні відео про такі творчі простори, танцювальні студії, ходила сама в подібні як учень. Я викладала перший час для діток вокал, потім вже почала запрошувати викладачів, які зараз працюють в моїй студії. Мені хочеться все дуже якісно робити, тому я не розпиляюся і зараз на постійній основі не проводжу уроків, а намагаюсь бути зосереджена на своєму рості й надалі.

— За яким правилом чи життєвим кредо ви живете зараз?

Напевно, першочергово – це те, що тягнеться з дитинства. В мене дуже хороша комунікація з татом, змалку він мені розказував про те, що треба бути чесною, сонячною людиною, і я це перейняла. Моє життєве кредо – абсолютно попри все, щоб не сталося, я зможу з усім впоратися і зможу це пережити. Це ставалося 100 разів, коли мені здавалось, що все життя посипалося, світ розійшовся на кілька частин, і це кінець, але то було не так. Таку лінію я вкладаю в мої пісні – про те, що все одно можна зі всього вибратися, і це дуже мотивує.

— Чи змінилося ваше життя кардинально після початку повномасштабної війни?

Кардинально – ні. Я не виїжджала за кордон, планувала, простояла кілька годин, але на кордоні розвернулася і поїхала назад, навіть, не перетнувши його. Я не хотіла покидати сімʼю, та на той момент у мене були ще стосунки з хлопцем, через це теж не хотілося їхати. Роботи не було якийсь час, але ми почали відновлювати студію в кінці березня 2022 року, я продовжила знімати для TikTоk та Instagram, саме тоді мої патріотичні пісні і вірші збирали великі перегляди – по пів мільйона, по мільйону. На початку війни люди дивилися частіше такий контент, переймалися необізнаними обставинами, і ми з підписниками підтримували одне одного, я їх – своєю творчістю, вони мене – коментарями і добрими словами. Я рада, що лишилася тут і що зараз маю можливість відкрити наступну свою грань.

Читайте також

Копія Ані Лорак: Мурат Налчаджиоглу одружився на новій коханій і передав «привіт» окупантам

Копія Ані Лорак: Мурат Налчаджиоглу одружився на новій коханій і передав «привіт» окупантам

Потап після тривалої паузи побачився з дружиною Настею Каменських

Потап після тривалої паузи побачився з дружиною Настею Каменських

Потап і Настя Каменських
Попередній матеріал

Потап після тривалої паузи побачився з дружиною Настею Каменських

Sansa
Наступний матеріал

Рефлексія жінки у вирії війни: новий EP співачки та авторки Sansa

Новини партнерів