Ольга Бутко: - На кастингах не раз говорили, що я надто гарна для телеведучої

Ольга Бутко
Про те, за яких обставин модельна кар'єра може перетворитися на медійну та як балансувати між здоровим способом життя та роботою на телебаченні – у нашому інтерв'ю з ведучою новиною на каналі ZIK Ольгою Бутко.

Олю, до ZIK ти працювала ведучою ранкового шоу на телеканалі "Україна". Це початок дня о 4-й ранку, розпланований графік, щоб вчасно лягати спати, чіткий режим і так далі. Нині ти ведуча вечірнього ефіру. А коли комфортніше почуваєшся - на світанку чи ввечері?

Навіть не в 4, а в 3! Я люблю прокидатися заздалегідь, щоб нікуди не поспішати, це для мене важливо. Мені було комфортно і тоді, і зараз. Я досить універсальна. Треба прокидатися рано – буду. Головне, робити те, що любиш. Для мене робота – улюблена справа, тому мені не доводиться примушувати себе.

Як зараз відбувається твій звичайний робочий день?

На канал я приїжджаю о першій годині дня. До цього встигаю сходити на тренування. Мені так краще працюється, приплив сил та енергії! Останній ефір завершується аж о 21:30, тож одразу після нього їду додому. На робочому тижні я повністю поринаю в роботу. Інші проекти, зйомки, кіно, зустрічі з друзями – все це вихідного тижня. Хоча буває й таке, коли доводиться поєднувати. Пам'ятаю, знімали кліпи для "Океан Ельзи" – дві доби не спала. Тому що зйомки припали саме на робочий тиждень. Їхала на ранковий ефір, потім на знімальний майданчик. І так два дні. Важко, але я рада, що був такий досвід. Тим більше що знімав відомий американський режисер.


Мабуть, перевага вечірніх ефірів – можна спокійно піти в нічний клуб, не боячись проспати. Чи ти вся в роботі, і такі розваги не для тебе?

Насмішили! У клубах буваю дуже рідко. Це може бути чийсь день народження чи якийсь захід. Просто так – ні.

Ще про роботу. Ти кажеш, що тобі дуже пощастило, бо твоя робота – це твоя улюблена справа. А чи є якісь мінуси, негативи, пов'язані з роботою?

Готова повторювати це постійно! Мені б дуже хотілося, щоб якнайбільше людей робили те, що їм до вподоби. Тоді світ був добрішим. Переконана, що треба шукати "своє", доки не знайдеш. Адже якщо порахувати, скільки років у середньому людина працює – це найтриваліший відрізок життя. Не хотілося б бути нещасним весь цей час. Мінуси та негативи? Як і в усьому. Працюючи в новинах, я зрозуміла, наскільки сильно мені хотілося б, щоб ХОРОШИХ було більше! Я не можу залишатися осторонь, не пропускати через себе те, що розповідаю у випуску. Тому дуже важливо час від часу робити перезавантаження. Просто вимикати мозок.

Що зазвичай можна знайти на кухні чи в холодильнику Ольги Бутко? Ти стежиш за фігурою, дотримуєшся певної дієти чи дозволяєш собі те, що заманеться?

Звісно, стежу! Це у 16 років можна було їсти, що завгодно і будь-коли. Зараз намагаюся харчуватись правильно. Більше білків, менше вуглеводів. Цукор намагаюся не вживати. Сама готую різні смаколики із цукрозамінником. Люблю сирники. У холодильнику завжди є овочі та фрукти. Сир, яйця, йогурти, які роблю сама. Магазинні тепер взагалі не можу вживати. І ще вино "Ламбруско".

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рідкісний вихід: Емілі Ратаковські взяла участь у модному показі

Ти маєш досить насичене минуле: досвід роботи моделлю, зйомки, поїздка до Японії. А чим зараз тебе можна вразити?

Працюючи моделлю, я об'їздила багато країн. Франція, Італія, Німеччина, Японія... Але подорожувати як турист – це зовсім інше. Я мрію побачити весь світ! Подорожі надихають і заряджають мене найбільше. А вразити мене може будь-що. Наприклад, щирість та людяність. І, взагалі, я намагаюся зберігати в собі "дитину", яка не перестає дивуватися, захоплюватися світом.

Гіпотетично: хотіла б, щоб у майбутньому твоя дочка спробувала себе у модельному бізнесі? Чому?

Можливо. Якщо вона цього хотітиме. Зараз модельний бізнес працює інакше, ніж колись я починала. Тоді я писала батькам листи, дзвонила раз на тиждень, бо це дуже дорого. Не знаю, як вони витримали все це. І я рада, що вони мене відпустили. Сьогодні скайп, месенджери. У цьому плані легше. Дівчата-моделі, які працюють за кордоном, раніше дорослішають, відповідальні, краще знаються на людях і знають ціну грошам і те, що вони – не головне в житті!


Модельна зовнішність - це ще й велика кількість шанувальників, правда? Це допомагає у житті чи заважає?

Я ніколи не була обділена увагою чоловіків, це правда. Іноді це допомагає, іноді навпаки – заважає. Ви не повірите, але вже не раз, проходячи кастинги на різні телевізійні проекти, я чую: "Ти надто красива. Люди, особливо жінки, хочуть бачити на екрані "звичайнішу" зовнішність. Їх ніщо не повинно відволікати від того, що ти говориш ". Ось так. На моїй пам'яті вже три такі випадки. На щастя, з телеканалом ZIK ми не маємо таких проблем! Тут маю досить стриманий образ. Волосся зібране назад, не надто яскравий макіяж та переважно класично ділові сукні. Мені це подобається.

Запитання від потенційних наречених: як сподобатися Ользі Бутко?

Ой, я не маю конкретного рецепту. Можу сказати, що не люблю нещирості, марнославства та зарозумілості. Але здорова впевненість має бути. Почуття гумору також не на останньому місці.

Якби ти могла повернутися в минуле кілька років тому, що змінила у своєму житті?

Я ніколи ні про що не шкодую. Тому нічого не змінювала б.

Кохання – яке має бути твоє? У виборі партнера керуєшся серцем чи розумом? Яке відсоткове співвідношення?

Кохання – це і є серце. Але не завжди воно приносить щастя та радість. І коли так сталося, це знак включати розум. Потрібно бути реалістом. Відносини – складна річ. У житті не буває, як у кіно. Хоча є в цьому й позитивні моменти: не хотілося б, щоби вони закінчувалися за 2 години. А якщо серйозно: для мене краще, коли є гармонія між серцем і розумом.

 

Сергій Романовський
Попередній матеріал

Герой АТО Сергій Романовський: "Не бійтеся падати"

Веко стиралка
Наступний матеріал

Розкрути барабан пральної машини beko

Новини партнерів