Євробачення-2023. Голосування за журі Нацвідбору: Юлія Саніна, Джамала, Тіна Кароль та інші

Євробачення-2023
Уперше в історії проведення Національного відбору на Євробачення кожен охочий зможе долучитися не тільки до голосування за представника від України, а й за склад журі Нацвідбору конкурсу.

Цього року вперше ввели практику, коли глядачі обирають склад журі — людей, яким вони довіряють розділити рішення щодо переможців конкурсу. Упродовж тижня — з 31 жовтня до 7 листопада 10:00 у мобільному застосунку Дія триватиме опитування щодо кандидатів у журі на Національний відбір Євробачення-2023. 

Кожен українець зможе віддати тільки один свій голос за члена журі, якого він обере зі списку кандидатів. Щоб проголосувати, потрібно відкрити застосунок Дія у розділі «Послуги» та натиснути на «Опитування». Далі потрібно обрати одного серед кандидатів:

  • Джамала — співачка та авторка пісень. Володарка «Нагороди за визначне лідерство артиста» від Атлантичної ради США 2022 року та переможниця Пісенного конкурсу Євробачення-2016.
  • Dzidzio (Михайло Хома) — співак, автор пісень, актор, кінорежисер, продюсер, фронтмен та засновник гуртуDzidzio. Заслужений артист України, амбасадор Національної збірної України з футболу.
  • Тіна Кароль — співачка, композиторка. Народна артистка України. Володарка двох Національних премій «За внесок у розвиток музичної індустрії України», авторка проєкту на підтримку молодих виконавців «Молода кров».
  • Злата Оґнєвіч — співачка, авторка, композиторка. На Євробаченні-2013 посіла третє місце. Переможниця шоу «Маска» і героїня другого сезону шоу «Холостячка». Нагороджена Орденом Княгині Ольги 3 ступеню.
  • Катерина Павленко (Monokate) — співачка, фольклористка, сонграйтерка, композиторка. Фронтвумен гурту Go_A, який здобув 5-е місце на Євробаченні-2021 у Роттердамі.
  • Юлія Саніна — фронтвумен рок-гурту The Hardkiss. Авторка пісень, композиторка. Була у журі та наставницею талант-шоу «X-Фактор», учасницею телешоу «Танці з зірками».
  • Костянтин Томільченко — креативний продюсер телешоу «Україна має талант», «Х-Фактор», «Маска». Хореограф, суддя шоу «Танцюють всі». Неодноразово був режисером-постановником хореографії до пісень українських артистів на Євробаченні.
  • Тарас Тополя — лідер гурту «Антитіла». Доброволець 130 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Волонтер, співзасновник благодійного фонду «Антитіла».
  • Валерій Харчишин — рок-музикант, лідер гурту «Друга Ріка». Актор театру та кіно, продюсер. Гендиректор ГО «Українська агенція з авторських та суміжних прав».

За результатами голосування буде сформовано рейтинг кандидатів у журі. Трьом членам журі, які наберуть найбільше голосів, буде запропоновано підписати угоду із Суспільним Мовленням. У разі, якщо хтось із трійки з найвищим рейтингом через вагомі причини не зможе підписати угоду, то членом журі стане наступний кандидат за рейтинговим списком результатів голосування. Після підписання угоди трійка буде оголошена публічно.

Обране журі разом з глядачами голосуватиме у фіналі Нацвідбору за представника України на Пісенному конкурсі Євробаченні-2023.

Фінал Нацвідбору на Пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. 

Нещодавно стало відомо, в якому місті відбудеться Євробачення-2023.

Читайте також

«Я такого ще не бачив у своєму житті»: The Rasmus представили дует з Kalush Orchestra

«Я такого ще не бачив у своєму житті»: The Rasmus представили дует з Kalush Orchestra

Змінив команду і зовнішність: Wellboy зняв новий кліп після розриву з Бардашем

Змінив команду і зовнішність: Wellboy зняв новий кліп після розриву з Бардашем

Фото: соцмережі

Тіна Кароль
Попередній матеріал

«Я не соромлюся минулого»: Тіна Кароль зробила заяву щодо своїх пісень російською мовою

Андрій Данилко
Наступний матеріал

Андрій Данилко продає Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі на аукціоні Сотбі

Новини партнерів