Як у кіно: Надя Дорофєєва показала свій будинок таким, яким залишила його на початку війни

Надя Дорофєєва
DOROFEEVA у новому кліпі закликала українців долучитися до відбудови житла, зруйнованого ворогом.

«Дім – це особливе місце для кожного з нас. Дім дарує неймовірне відчуття захищеності. Навіть, якщо навколо небезпека. Дім – це наша фортеця. Втратити дім – це одне з найтяжчих випробувань в житті» – ці слова, з яких починається відео, повертають нас до страшньої реальності, в якій щодня живуть українці.

Останні тижні знов принесли біль та руйнування – 10 жовтня країна-терорист випустила понад 80 ракет по Києву, Запоріжжю, Харкову, Миколаєву, Львову та іншим українським містам та селищам, цього понеділка атакувала столицю дронами. За 7 місяців повномасштабної війни в Україні знищені 140 тисяч помешкань. Понад 230 тисяч українських сімей лишилися без житла, 90 тисяч українських дітей втратили свій дім – і це лише в містах і селах, що неокуповані ворогом.

Читайте також

Дорофєєва про складне розлучення з Дантесом і почуття до Кацуріна: «Ми закохалися. Все дуже просто»

Дорофєєва про складне розлучення з Дантесом і почуття до Кацуріна: «Ми закохалися. Все дуже просто»

Уперше за три місяці Дмитро Дікусар вийшов на зв'язок і попросив шанувальників про допомогу

Уперше за три місяці Дмитро Дікусар вийшов на зв'язок і попросив шанувальників про допомогу

Ворог руйнує наші домівки і життя. І це відбувається кожного дня, по всій країні. Але поки вони радіють тому, що гинуть мирні українці та руйнуються будівлі, ми ще сильніше тримаємося разом і допомагаємо один одному.

“у твоїй душі” – не просто кліп на найпроникливішу пісню з нового альбому DOROFEEVA, а ще й спільна благодійна ініціатива з волонтерським рухом “Добробат”. Рух займається нагальним відновленням домівок, що постраждали внаслідок військової агресії російських окупантів. Минулого місяця завдяки єдності добровольців-добробатівців вдалося відновити понад 130 помешкань. Цим відео DOROFEEVA привертає увагу до надважливої проблеми – втрати дому, і напередодні найхолоднішої пори року закликає кожного та кожну донатити на відбудову пошкодженого через війну житла.

На початку кліпу ми опиняємося у реальному домі Наді Дорофєєвої, наповненому спогадами, речами, залишеними на тих самих місцях – саме тут вона зустріла війну і провела перші дні:

«Це кліп, в якому мені не довелося нічого грати. Всі емоції знімалися з перших дублів – справжні сум, біль, страх, здивування… Коли я вперше зайшла до будинку, торкалася всього навколо, як у кіно. Побачила, скільки в мене було косметики, скільки речей, скільки всього – і зрозуміла, що це вже більше не потрібне. Те, без чого я не могла раніше обійтися, стало незначущим. Цінності змінилися», – говорить Надя. Співачка згадує своє радісне та щасливе дитинство, коли вона тільки мріяла стати артисткою та розпочинала шлях до своєї мрії.

Надя Дорофєєва у себе вдома

Надя Дорофєєва у себе вдома

Надя Дорофєєва у себе вдома

Надя Дорофєєва у себе вдома

Маленька дівчинка, яку ми зустрічаємо далі, замість кадрів свого щасливого дитинства, яким воно мало б бути, бачить кадри страшної війни, жахіть і руйнувань. Вона крокує своїм зруйнованим будинком з порожніми кімнатами та обгорілими стінами. Ворог відібрав у неї дитинство, шлях до її власних мрій і її дім.

До війни тут, у с. Горенка Київської області (де проходили зйомки), жила українська родина, якій вдалося врятуватися: «Коли я під’їжджала, бачила пошкоджені та зруйновані будинки, людей, дітей, в мене перехопило подих, всередині все стискалося. Емоції від побаченого дуже глибоко б’ють! Я весь час уявляла людей, які жили там. І навіть поспілкувалася з сім'єю, в чиєму домі ми знімали. Бабуся розповіла мені історію, як колись просила зробити великий погріб, і всі з нею сперечалися – а потім цей погріб врятував життя наших хлопців-військових. Вона розповідала це і плакала». І скільки ще таких зруйнованих життів?

Режисером кліпу виступив Антон Штука, який з початку війни займається волонтерською діяльністю. Він об'їздив майже всю Україну, чув безліч драматичних і унікальних історій, бачив безліч зруйнованих будинків і життів – ці відчуття він вклав у відео.

Давайте накриємо спільним плащем всіх, хто потребує допомоги. Ми разом маємо докласти максимум зусиль, щоб допомогти маленьким і дорослим українцям повернути свої мрії та відбудувати рідні домівки.

Читайте також

«Я дуже щаслива»: Дорофєєва сором'язливо розповіла про стосунки з Кацуріним

«Я дуже щаслива»: Дорофєєва сором'язливо розповіла про стосунки з Кацуріним

Надя Дорофєєва випустила перший україномовний альбом

Надя Дорофєєва випустила перший україномовний альбом

Фото: пресслужба

Kalush Orchestra та The Rasmus
Попередній матеріал

Kalush Orchestra та The Rasmus анонсували вихід спільного треку

Могилевська
Наступний матеріал

Могилевська відповіла хейтерам на жарт про метро: «Лайно все одно полетить у спину»

Новини партнерів