Шахрайство під час побачення: Олена-Крістіна Лебідь розповіла про нову небезпечну аферу

Олена-Крістіна Лебідь
Приманка – новенький iPhone! Ведуча проекту «Аферисти в сітях» розповіла деталі актуальної схеми шахраїв.

Здавалося б, звичайне побачення з бізнесменом із сайту знайомств, а насправді – підступна афера. Експертка з викриття шахрайств, ведуча проекту «Аферисти в сітях» (Новий канал) Олена-Крістіна Лебідь каже, що таких випадків, на жаль, не меншає. Одну з популярних схем вона розібрала детально.

Читайте також

«Душив дитину»: Анджеліна Джолі висунула позов проти Бреда Пітта про домашнє насильство

«Душив дитину»: Анджеліна Джолі висунула позов проти Бреда Пітта про домашнє насильство

Тетяна Денисова отримала російський паспорт

Тетяна Денисова отримала російський паспорт

  1. У переписці на сайті знайомств аферист представляється бізнесменом. Каже, що зараз за кордоном у справах, а потім шокує: «Підписав контракт на півмільйона. Перші десять тисяч доларів витрачаю на тебе!» Дівчина погоджується на зустріч.
  2. Під час прогулянки він засипає компліментами, аби вона «втратила голову» та стала для афериста ідеальною жертвою. Він грається у щедрого бізнесмена: веде в ресторан та обіцяє поїхати по бутиках, щоб оновити гардероб. По дорозі пропонує зупинитись і сфотографувати дівчину на її телефон. Акцентує увагу на поганій якості камери і пропонує вибрати новий IPhone.
  3. У магазині він справді вибирає IPhone. Навіть дає продавцю реальні гроші! Щоправда, коштів не вистачає, тож шахрай іде нібито в машину по решту. І тут кульмінація афери!
  4. Дівчина залишається в магазині й потрапляє в халепу, коли продавець запитує, чи в неї телефон. Звісно, вона розгублена, бо в неї його нема. А на столі, на місці справжнього гаджета – муляж. Виявляється, у зручний момент аферист замінює реальну модель IPhone на пластмасову підробку. Коли грошей за гаджет начебто не вистачає, він тікає і з коштами, і з телефоном. Зрозуміло, що не повертається… А компенсація лягає на дівчину-жертву. Як і спілкування з поліцією, яку, зрозуміло, обов’язково викликає продавець магазину.

Олена-Крістіна Лебідь

Фото: соцмережі

Маша Данілова
Попередній матеріал

Закулісся «Холостячки», фейкове весілля і тренди TikTok: Маша Данілова запускає 2 сезон подкастів

Євробачення-2023
Наступний матеріал

Відомо, в якому місті відбудеться Євробачення-2023

Новини партнерів