Топ пластичний хірург України Анастасія Ігнатьєва стала королевою краси Mrs. Ukraine International

Анастасія Ігнатьєва
Пластичний хірург Анастасія Ігнатьєва розповіла про свою роботу під час війни та участь у конкурсі краси.

Анастасія Ігнатьєва з тих людей, для яких вибір спеціальності – це вибір життєвої місії. За свої професійні досягнення Анастасія Ігнатьєва увійшла в топ-50 молодих хірургів світу у 2017 році. А в 2021 році вже стала топ пластичним хірургом України на загальнонаціональній премії «Імперія краси». Вона очолює відділення пластичної та реконструктивної хірургії у міжнародній клініці пластичної хірургії, що знаходиться в Києві та Марбельї (Іспанія). Хірург у третьому поколінні, що навчалася прогресивним методикам у найкращих фахівців Франції, Іспанії, Південної Кореї, Швейцарії за напрямками пластичної та реконструктивної хірургії. При цьому Анастасія пройшла навчання за суміжними спеціальностями до реконструктивної хірургії, такими як онкохірургія, мікрохірургія, ортопедія, ендоваскулярна й лапароскопічна хірургія.

У важкий для України час відкрилися нові грані особистості цієї прекрасної жінки. Вона започаткувала благодійний проєкт для поранених з безоплатних реконструкцій обличчя, отримала титул "Місіс Україна 2022" та представила благодійний проєкт в Америці на конкурсі Mrs. International. Ми розпитали її, яке значення для неї має новий проєкт безплатної допомоги з реконструкції обличчя українцям, котрі постраждали від війни і як титул допомагає їй в приверненні уваги міжнародної спільноти до проблеми війни в Україні.

Наразі Анастасія Ігнатьєва продовжує оперувати в Україні в Києві та особисто проводить реконструктивні втручання по відновленню обличь поранених у війні, кошти з естетичничних операцій направляє на повернення краси людям. І кожного місяця хірургиня виїжджає у відрядження, щоб оперувати пацієнтів у Франції, в Парижі.

Анастасія Ігнатьєва - хірург

— Анастасіє, ви походите з династії хірургів, завідуєте відділенням пластичної та реконструктивної хірургії. Понад сто років члени вашої родини рятують життя людей. Десять років тому з'явився благодійний фонд родини Ігнатьєвих, який ініціював в Україні безоплатні реконструктивні операції для жінок, які перенесли рак грудей та займався покращенням рівня медичного навчання в нашій країні. Розкажіть, як змінилася робота вашої клініки й фонду у період війни, а також про проєкт www.uaface.com «Обличчя українця», який став одним із наймасштабніших проектів в Україні з реконструкцій обличчя пораненим у війні.

Як до війни так і після її початку наша клініка завжди мала на меті допомагати людям. Після початку повномасштабного вторгнення у мене не було жодної думки про виїзд з України, я відразу була готова працювати та оперувати в Києві. Авжеж нам довелось призупинити проєкт для жінок з безоплатних реконструкцій грудей на фоні раку грудей, однак ми почали оперувати поранених у війні як волонтерський центр. Саме так у березні народився проєкт «Обличчя українця», який існує на базі приватного хірургічного центру за кошти вилучені з естетичних операцій. Я дуже пишаюся продовжувати справу нашої династії, допомагати людям. І завдяки фонду, що створив мій батько Ігнатьєв Геннадій Васильович, мені вдалося масштабувати наш проєкт «Обличчя українця» на загальнонаціональний рівень. До нас в Київ приїзджають пацієнти з різних куточків країни, та отримують шанс безкоштовно повернути собі обличчя та почати життя з нової сторінки.

— Чи правда, що Ви готові безкоштовно допомогти відновити обличчя всім без винятку людям, які стали жертвами війни?

Це правда, наш проект «Обличчя українця» направлений на допомогу постраждалим у війні людям. Ми беремо всі витрати за лікування пацієнта та перебування в Києві з нашого фонду: дорогу, проживання, операцію, реабілітацію, огляди та харчування. Також намагаємося допомогти пацієнтам адаптуватися до нового життя у Києві, якщо вони вирішують залишитись жити в столиці. Підключаємо інші благодійні організації та бізнеси до допомоги сім’ям наших пацієнтів. Втративши своє обличчя, нажаль, наші пацієнти ще і втратили віру в свою безпеку і щасливе майбутнє, втратили дім і роботу, а інколи ще і коханих людей.

Неможливо стояти в стороні знаючи долю цих людей і є величезна жага допомогти у кожному питанні. Ми підключаємо також наших пацієнтів до допомоги. Мої пацієнти з пластичних естетичних операцій дуже часто передають свою одежу пацієнтам після реконструкцій, що приїхали з гарячих точок, пропонують роботу, запрошують дітей в секції на навчання абсолютно безкоштовно. Ми всі знаємо що таке війна і допомагаємо так наче рідним людям.

А починати допомогу саме з відображення людини в дзеркалі я ввжаю дуже важливим. Коли нагадування про війну знаходиться на обличчі, складно відпустити все і почати нове життя. Наша місія створити всі умови для психологічного та фізичного одужання наших пацієнтів.

— Титул Місіс Україна 2022 року ви отримали за активну благодійну діяльність під час війни. Однак цей титул всі знають як титул краси, як ваша благодійна діяльність дала вам перемогу у конкурсі? І в Америці на Mrs. International ви представляли всім проєкт «Обличчя українця». Як інші країни відреагували на ваш проєкт і чи почали вони по іншому відноситись до України після вашого виступу?

Краса може бути зовнішньою, а може бути внутрішньою. Конкурс Mrs. International це про поєднання цих двох у одній жінці. Кожна учасниця відрізняється своєю активною соціальною позицією в світі, кожна змінює світ на краще. Коли комітет Mrs. Ukraine International запропонував міні представити нашу країну в Америці, я жодної секунди не мала сумніву що це потрібно саме зараз нашій країні. Комітет конкурсу в Україні вирішив, що під час війни Україну повинна представляти на конкурсі краси жінка-хірург, що знаходиться в епіцентрі подій та бачить кожен день наслідки війни і сама проживає свої «битви» в операційній. Світ повинен бачити це своїми очима! Вони повинні бачити цю не справедливість, коли молоді красиві жінки проходять всі ці випробовування через безглузду політику країн замість того щоб проводити час зі своєю родиною в мирі та спокої. Щоб світ побачив на моєму прикладі ту альтернативну реальність, через яку зараз проходить кожна українка. І мій проєкт став стовідсотковим відображенням великої частини війни - як люди втрачають все своє життя через те що ворог прийшов у наш дім.

Також мій проєкт заслужив окремої уваги в Америці як самий емоційний. Люди не могли стримати сліз коли я розповідала про нашу роботу, весь зал був у сльозах. В перервах, на репетиціях всі підтримували та шукали шляхи як допомогти нам в Україні. Зі своєї сторони я змогла створити зв’язок між Американськими фондами та Українськими, фундамент для прямої допомоги з США нашим людям.

Часто я чула запитання «Невже це правда що ми бачимо в новинах?», на що я відповідала «Ваша влада береже вашу психіку і ви бачите найменше з того, що зараз відбувається в нашій країні». На конкурсі в Америці я була голосом України що розповідав про правду війни. Всі змінили думку про «фейкові жахливі новини» на те, що це зараз справжня реальність в нашій країні. Моя місія в Америці на конкурсі Mrs. International була в тому щоб розповісти що відбувається в Україні і я її виконала з честю та гордістю.

Анастасія Ігнатьєва

— Краса врятує світ. Що для вас означає ця фраза? Чи набула вона якогось нового сенсу в цей період, коли війна забирає життя та ламає долі людей?

Врятує світ внутрішня краса. А вона ховається у взаємодопомозі, любові до світу, любові до людей, бажанні жити в мирі, благополуччі і справедливості. Українці в цій війні стали найкрасивішою нацією світу. Ми допомагаємо один одному, віддаємо останнє, на відстані не спимо ночами та також шукаємо шляхи допомоги. Ми ніколи не забирали мир у інших країн, ніколи не йшли з війною у чужий дім. Створювали свою країну своїми руками. Так, наша краса врятує нашу країну. Наша любов один до одного, бажання миру, боротьба за справедливість - це наша краса яка врятує цей світ.

Анастасія Ігнатьєва

— Ви щодня надягаєте хірургічні рукавички та проводите найскладніші операції, та також навчаєте майстерності молодих хірургів. Що вас мотивує у такій складній професії?

Мої бабуся та дідусь були лікарями все своє життя, застали другу світову війну як молоді лікарі.

Бабуся тоді була на п’ять років молодшою за мене і впоралася. Коли мені стає складно я думаю про неї, про молоду і зовсім юну дівчину, що повинна була оперувати на фронті без відпочинку заради життя інших. І я думаю про те, що зараз я старша за неї тодішньої, що в мене є все обладнення, набагато кращі ліки, хірургічний досвід, команда, і я не на фронті. Так, в один момент на мої плечі впало дуже велике навантаження - до планових естетичних операцій додались реконструкції, які ніхто не спонсує. Відмовитись від естетичних операцій я не могла, оскільки тоді не буде коштів для оплати заробітньої плати, операційних витрат і матеріалів. Доводиться робити в два рази більше - естетику і реконструкцію. А ще мої плани про створитення освітньої мережі, щоб мотивувати молодих лікарів глибше занурюватися у світ медицини, вимагають дуже великих коштів. Без пластичної естетичної хірургії ця сфера не зможе розвиватись через брак коштів. Ці цілі мотивують мене працювати ще більше, збирати знання з усього світу. Однак енергію я знаходжу в результатах операцій. Коли ти бачиш, що та складна операція п’ятничної ночі пройшла недаремно, що людина може закривати очі, посміхатись, не ховатись від себе в дзеркалі, відчуваєш себе повним сил. Це найсильніше джерело енергії, бачити як твої руки та розум змінюють життя інших.

— Ви оперуєте ще і за кордоном, проводите пластичні операції в Парижі та в Іспанії. Як вам вдається знаходити на все це час?

Я звикла працювати в Європі, адже з моменту перших кроків в хірургії я навчалась в Англії, Іспанії та Швейцарії. Багато моїх друзів та колег там, і для мене дуже важливим є не втрачати цю частину свого життя. Також і пацієнти в Європі завжди дуже просять приїжджати до них на операції та уколи краси. Знайти спеціалістів в індустрії краси в Європі дуже складно, а українці відомі всім як більш прискіпливі до деталей професіонали у всіх сферах. Тому наші хірурги в Європі дуже швидко досягають успіху та цінуються пацієнтами. Володіння англійською, іспанською та францюзькою мовами також потребує постійної практики. Часу дуже мало вільного, однак є велике бажання зберегти частину свого життя в Європі. А коли є бажання, час завжди знайдеться.

Про операції, благодійну діяльність та участь у конкурсі краси в Америці можна знайти більше інформації на соціальній сторінці Анастасії Ігнатьєвої  в Instagram @dr_ignatieva

Анастасія Ігнатьєва

Анастасія Ігнатьєва

Читайте також

Вагітна фіналістка «Супермоделі по-українськи» Віка Маремуха мало не втратила дитину через війну

Вагітна фіналістка «Супермоделі по-українськи» Віка Маремуха мало не втратила дитину через війну

Історичне рішення: українська модель Вероніка Дідусенко змінила правила світових конкурсів краси

Історичне рішення: українська модель Вероніка Дідусенко змінила правила світових конкурсів краси

KOLA
Попередній матеріал

За живе! Співачка KOLA презентувала нову чуттєву композицію про кохання

Солістка Kazka Олександра Заріцька вперше показала свого хлопця
Наступний матеріал

Солістка Kazka Олександра Заріцька вперше показала свого хлопця: «Кохаю сильно»

Новини партнерів