Україна зробила перші кроки підготовки до проведення Євробачення-2023

Євробачення
Організатори Євробачення-2023 розглядають декілька місць проведення конкурсу в Україні.

14 червня відбулась офіційна стартова зустріч організаторів від України з наглядовою радою, партнерами пісенного конкурсу Євробачення та основною командою Європейської мовної спілки (ЄМС). На ній представники конкурсу і ЄМС розглянули презентацію гарантій і заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, що були підготовлені командою Суспільного Мовлення спільно з урядом України.

«Усі заходи, пов’язані з безпекою та охороною, мають бути підготовлені та реалізовані у тісній співпраці з національними органами державної влади. Тож ми провели консультації з Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством оборони і МВС (Нацполіцією, ДСНС, Нацгвардією). Їхні фахівці спільно з підрозділами з безпеки й оцінки ризиків Суспільного підготували спільне бачення безпекової ситуації і заходів, яких треба вжити для проведення Євробачення наступного року. Ми вдячні державним органам за залученість і оперативну підготовку», — розповів голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький.

Читайте також

Німецька компанія придбала права на український серіал

Німецька компанія придбала права на український серіал

Хто з зірок, які захищають Україну, ледь не загинув під час боїв

Хто з зірок, які захищають Україну, ледь не загинув під час боїв

Робоча група Суспільного разом з органами державної й місцевої влади розглядає кілька варіантів проведення події в трьох різних регіонах України. 

«Вчора ми подали презентацію опитувальника щодо проведення Євробачення в Україні до Європейської мовної спілки. В дуже стислі терміни урядовій команді вдалось надати ґрунтовні та всеохопні відповіді. Всі спрацювали дуже ефективно та злагоджено, від суспільного мовника та безпекових відомств до прем’єр-міністра, який запевнив листом, що всі зобов’язання, які ми на себе взяли, будуть виконані. Ми детально відповіли щодо безпекових питань та інших нюансів організації, запропонували декілька місць проведення. На мій погляд, у нас мають бути вичерпні, чіткі й чесні відповіді на запитання — такими ми їх зробили. Ми розуміємо, що в сьогоднішніх обставинах і ми, і ЄМС мають виклик з організації Євробачення в Україні. Але ми цей виклик прийняли, та, впевнений, що ще всіх здивуємо», — розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Крім того, 10 червня Кабінет Міністрів України створив організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу Євробачення.

Нагадаємо, що після перемоги гурту Kalush Orchestra на Євробачення-2022 в Турині Україна отримала право на проведення міжнародного пісенного конкурсу наступного року. 

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у Євробаченні, є офіційним транслятором конкурсу, а також організовує його наступного року в разі перемоги України.

Читайте також

«Як ви там? Києва ж вже немає?»: Андрій Бєдняков – про розмови з сестрою

«Як ви там? Києва ж вже немає?»: Андрій Бєдняков – про розмови з сестрою

28-річна красуня з Чернігова стала «Міс Україна Всесвіт»-2022

28-річна красуня з Чернігова стала «Міс Україна Всесвіт»-2022

Джерело: Суспільне Мовлення

Ірина Білик
Попередній матеріал

Ірина Білик прокоментувала службу свого ексчоловіка Дмитра Дікусара в ЗСУ

Оля Полякова
Наступний матеріал

Оля Полякова повертається в Україну: співачка розповіла, що буде робити

Новини партнерів