Євробачення 2023: організатори відповіли, чи можливе проведення конкурсу в Україні

Євробачення
Українська делегація повернулася з Євробачення. Підсумки пресконференції у Львові.

На початку пресконференції Голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська передала голові правління Суспільного Мовлення Миколі Чернотицькому теку документів, з яких має розпочатися наша підготовка до проведення наступного Євробачення.

«Вітаю усіх нас із перемогою України на пісенному конкурсі Євробачення 2022. Ця перемога означає те, що попереду нас чекає нове завдання, новий виклик, це проведення пісенного конкурсу Євробачення 2023. У Турині ми отримали від організаторів цю заповітну теку, в ній міститься ключова документація до конкурсу про те, яким він має бути, адже це велика міжнародна подія, що передбачає значну підготовку, але й цікавий виклик. Тому урочисто передаю з рук в руки голові правління цю теку для того, щоб наступного року Євробачення відбулось у нас», — сказала Оксана Скибінська.

Читайте також

Тімур Мірошниченко: «Україна готова приймати Євробачення»

Тімур Мірошниченко: «Україна готова приймати Євробачення»

Настя Каменських: «Важливо, аби війна в Україні, яка є геноцидом, не перетворилася у тишу»

Настя Каменських: «Важливо, аби війна в Україні, яка є геноцидом, не перетворилася у тишу»

На запитання журналістів щодо можливостей проведення міжнародного пісенного конкурсу наступного року Микола Чернотицький зауважив, що це питання набагато комплексніше, ніж просто бажання.

«Я сподіваюся, що Євробачення пройде в мирній Україні. Тим не менше, я повторюся, що безпековий фактор важливий, і рішення остаточне буде прийматися разом з Європейською мовною спілкою. Це будуть складні перемовини, я вже впевнений у цьому», — заявив Микола Чернотицький.

Євробачення 2023

Олег Псюк, відповідаючи на питання про можливість проведення пісенного конкурсу Євробачення 2023 в іншій країні, сказав, що бачить конкурс лише в Україні.

«Багато країн висловили меседж, що можуть прийняти Євробачення, якщо в нас не вийде. Але я маю надію, що ми приймемо Євробачення у щасливій розбудованій сильній країні», — сказав він.

Також лідер гурту Kalush Orchestra під час пресконференції відповів на питання журналістів під час пресконференції у Львові, що відбулася одразу після повернення гурту в Україну.  Публікуємо основні тези з конференції.

  • Про емоції

Відповідаючи на питання, чи розуміє гурт, що «перемогли українці, захисники України, ті українці, які гинуть щодня», лідер Kalush Orchestra сказав так: «Ми кожен день недосипали й робили все можливе для цієї перемоги. Ці емоції важко передати. По тіктоку віруситься вже наша реакція, і вона прикольна. Коли я прокинувся після Євробачення, то перша думка була: “Ми виграли Євробачення!” і хороше відчуття по тілу пройшло. Тому воно варте того, отака боротьба, бо реально це було дуже складно, і ми пройшли дуже багато різного. Тому дуже велика подяка всім, хто був з нами, нашій команді, пацанам і всім, хто нас підтримав».

  • Про заклик врятувати «Азовсталь»

Журналісти поставили питання, чи викликали ЄМС гурт на консультацію і чи через це гурт не показали на екрані у грінрумі одразу після виступу.

«Ні, це фейк. Ми сиділи прямо перед камерою, оператор нас знімав. Просто чогось не показали. Перша емоція була, що, можливо, щось дійсно… Але я і наша команда впевнені, що просто це була помилка, таке буває. Тому ми думаємо так», — відповів Олег Псюк.

Також він вкотре зазначив, що заздалегідь зробив вибір між ризиком дискваліфікації й можливістю зробити заклик допомогти Маріуполю і «Азовсталі».

«Двісті мільйонів людей дивляться фінал Євробачення, і я б картав себе, якби цього не зробив, більше, ніж якби зробив це і нас дискваліфікували. Мені важливіша доля українських людей, ніж статуетка. Я знав, що не прикольно, якщо нас дискваліфікують, але я знаю, Україна підтримала б нас», — поділився він.

Також Олег Псюк вкотре подякував захисникам Маріуполя: «Можу висловити велику подяку, що ви стоїте там за нас і за вашу мужність, хоробрість».

Після закінчення пресконференції учасники вийшли на вулиці Львова, аби розпочати всеукраїнську акцію, присвячену українським матерям.

Нагадаємо, що гурт Kalush Orchestra переміг у пісенному конкурсі Євробачення 2022, що відбувся 14 травня в арені Pala Olimpico італійського міста Турин.

  • Про продаж статуетки

Як і було заявлено раніше, гурт планує продати статуетку переможців на аукціоні й віддати виручені кошти на потреби Україні.

«Можливо є якісь люди, які мають можливість задонатити, їм буде приємно що є така статуетка як згадка про це. Усі гроші ми плануємо пожертвувати на фонд на підтримку України, української армії. Куди саме — ще вирішуємо. Хотілося б за якусь велику суму, але не хочеться називати ніякі цифри, побачимо», — прокоментував Олег.

Читайте також

Женя Кот назвав імена колег-зрадників, які обрали росію: «Пішли ви в ср*ку!»

Женя Кот назвав імена колег-зрадників, які обрали росію: «Пішли ви в ср*ку!»

Тіна Кароль на зустрічі з прем’єр-міністром Японії: «Ніхто не має права погрожувати ядерною зброєю»

Тіна Кароль на зустрічі з прем’єр-міністром Японії: «Ніхто не має права погрожувати ядерною зброєю»

Джерело: Суспільне Мовлення

SAY MEDIA
Попередній матеріал

Агентство SAY MEDIA: стань помітнішим

Камалія
Наступний матеріал

Камалія святкує 45: як вітають друзі та що подарував їй чоловік-мільярдер на ювілей

Новини партнерів