70 тонн допомоги за 4 тижні: Макс Чмерковський розповів про власний штаб гуманітарної допомоги

Макс Чмерковский
Всесвітньо відомий хореограф та суддя проєкту «Танці з зірками» Макс Чмерковський у «Сніданок.Онлайн» розповів, як підтримує українських танцюристів.

Перші дні війни застали Макса Чмерковського в Києві. Він довго вагався, чи треба покидати Україну, проте вирішив відправитись потягом до Польщі, а звідти – до США, де наразі живе його родина. Хореограф активно працював на інформаційному фронті, дав багато інтерв’ю міжнародним ЗМІ, та залишатись осторонь Чмерковський не зміг і, побачившись з родиною, відправився до Польщі, де займається волонтерством. Фонд, який організувала сім’я Макса, називається «Баранова 27» — саме за цією адресою родина танцюриста  жила в Одесі до еміграції.

«У Польщі я займаюсь саме логістикою, щоб все, що ми збираємо в Америці, доставлялось куди потрібно… У США щоденно приходить приблизно 90 людей волонтерів, яких ми не знаємо, вони просто приходять і допомагають. За 4 тижні наша організація «Баранова 27» зібрала близько 70 тонн гуманітарної допомоги. Багато чого вже прибуло до Львова. Ми хочемо налаштувати, щоб ця допомога надійшла у Київ, Харків, Миколаїв», — поділився Чмерковський.

Читайте також

Антитіла записали звернення до Еда Ширана, який зіграє благодійний концерт для України

Антитіла записали звернення до Еда Ширана, який зіграє благодійний концерт для України

Інстаграм-аккаунт LOBODA заблоковано в Україні: що каже співачка

Інстаграм-аккаунт LOBODA заблоковано в Україні: що каже співачка

За його словами, увесь цивілізований світ розуміє, що відбувається в Україні. Він особисто це порівнює з ситуацією в школі, коли великий хлопець б’є маленького, а інші стоять у коридорі і думають, що робити. Макс вважає: у такому випадку треба заступитися, що і має зробити суспільство. Наразі хореограф активно спілкується з іншими колегами, які боронять Україну від ворога, та підтримує їх.

«Я дуже переживаю за Данієля Салема, він також одесит, переживаю і за Дмитра Дікусара, і за Антона Нестерко та за усіх хлопців, з якими я познайомився зовсім в іншому світі, танцювальному. Сьогодні вони відправляють фото з автоматами, виглядають зовсім інакше, я їх звик бачити з посмішками і у настрої «ча-ча-ча», — розповів танцюрист.

Підтримка України у всьому світі продовжується. 27 березня о 18:30 за київським часом відбудеться міжнародний благодійний концерт-телемарафон Save Ukraine — #StopWar, який транслюватимуть у 20 країнах світу. Марафон націлений на збір коштів для допомоги Україні. У ньому візьмуть участь багато українських та світових зірок, серед яких і фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна. Вона ексклюзивно для «Сніданок. Онлайн» розповіла, що готує декілька пісень для виступу у марафоні.

«Об’єдналось дуже багато артистів, спортсменів, музикантів, акторів, волонтерів. Буде близько 50 учасників цього марафону… Ми намагаємось зробити дует з Тіною Кароль, пісня «Вільна», ми зараз знаходимось у різних точках, але робимо так, щоб можна було заспівати разом. Пісня Helpless, ми її теж готуємо. Хочемо сказати, що ми зовсім не helpless, ми не безпорадні, Збройні Сили України показали свою міць, але нам потрібна все одно допомога. Наразі я буду виконувати пісні сама, оскільки хлопці не зі мною», — розповіла Юлія Саніна.

Нагадаємо, проєкт «Сніданок.Онлайн» щодня в ефірі з 10:00 до 13:00 на YouTube-каналі «Сніданок з 1+1» та в ефірі телеканалу ТЕТ.

Читайте також

Дизайнер Жан Гріцфельдт показав у Берліні колекцію, присвячену війні

Дизайнер Жан Гріцфельдт показав у Берліні колекцію, присвячену війні

Військовий ЗСУ потрапив на обкладинку журналу Time

Військовий ЗСУ потрапив на обкладинку журналу Time

Фото: соцмережі

Лобода
Попередній матеріал

Інстаграм-аккаунт LOBODA заблоковано в Україні: що каже співачка

Ані Лорак
Наступний матеріал

Офіційна новина: ім’я Ані Лорак буде прибрано з Алеї зірок в її рідних Чернівцях

Новини партнерів