Олександр Педан прокоментував небажання дочки йти у шоу-бізнес

Олександр Педан
Донька Олександра Педана не піде шляхом зіркового батька.

Донька Олександра Педана цікавиться точними науками та не планує медійну кар'єру. Для ЗНО, яке дівчина складатиме навесні цього року, обрала англійську, математику, українську мову та географію – про це дівчина розповіла під час зйомок освітнього шоу «УніверCheck».

«Я не планую будувати кар’єру телеведучої, як мій батько. Мені подобається знімати TikTok, але це здебільшого задля розваги. Я люблю творчість, проте точні науки мені завжди подобалися більше. Наразі для базової професії розглядаю маркетинг, менеджмент або щось пов'язане з IT. Мені здається, це професії, які ніколи не перестануть бути актуальними. Їх можна трансформувати у різні види діяльності, адаптувати під різні завдання. Тож поки орієнтуюся на ці напрямки», – каже Лера Педан.

Олександр каже, що самостійністю доньки пишається: «Круто, що у неї буде свій шлях, а не навіяний. Найпростіше було б когось слухати і не брати відповідальність за свій вибір, а піти, куди скажуть. Лера хоче сама обрати виш і професію, я її підтримую. Раджу всім батькам не тиснути на своїх дітей».

Олександр Педан і його дочка Лера

Ідея проєкту «УніверCheck» з'явилася, коли Олександр Педан побачив, як складно Лері обрати університет через нестачу інформації в інтернеті. Концепцію розробили з командою pedan|buro – обрали 10 великих міст України та 10 вишів, щоб показати молоді їхні можливості.  Вибором доньки на користь українського вишу Олександр пишається, каже – рівень нашої освіти не гірший, ніж за кордоном.

«У нас достатньо класних університетів, а мало інформації про них. У проєкті «УніверCheck» ми хочемо показати їхні особливості, можливості для молоді під час та після навчання, як проводити час та де працювати в цих містах. Ми не самодури, тому знаходили активних місцевих студентів – вони стали нашими гідами по універах, розказували та показували все зсередини. Впевнений, цей проєкт допоможе школярам та їхнім батькам, як допоміг нам з Лерою. Бо до цієї поїздки вона не розуміла, куди рухатися далі. Завдяки «УніверCheck» це розуміння є», – розповідає Олександр Педан.

Олександр Педан і його дочка Лера

В «УніверCheck» покажуть:

  • Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара
  • Полтавський державний медичний університет
  • Харківський національний університет ім. Василя Каразіна
  • Сумський державний університет
  • Національний університет «Одеська юридична академія»
  • Ужгородський національний університет
  • Національний університет «Львівська політехніка»
  • Приазовський державний університет в Маріуполі
  • Вінницький національний аграрний університет

Олександр Педан і його дочка Лера

У випуску з Києва їх аж три: Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Кожен випуск складатиметься з кількох рубрик, наприклад: «ТранспортCheck» — як студенту діставатися до навчального закладу міським транспортом, «УніверCheck» — які можливості для навчання є у виші, «РекторCheck» — бліц з 10 питань з ректором, «ЇжаCheck» — університетська  їдальня та де недорого поїсти студентам, «ГуртожитокCheck» — які умови для проживання в університетському гуртожитку, «МістоCheck» — місця для дозвілля, відпочинку, прогулянок, «РоботаCheck» — про популярні вакансії та можливості для студентів.

Прем'єра першого епізоду «УніверCheck»  відбудеться на YouTube-каналі «Педан може» вже 15 березня.

Читайте також

Фото: прес-служба   

Юрій Ткач
Попередній матеріал

Юрій Ткач розповів, як заробляв свої перші гроші: «З математикою було не дуже»

Alyosha
Наступний матеріал

Прагнула кохання і знайшла його: Alyosha зняла свого чоловіка у новому кліпі

Новини партнерів