Від розслаблюючого відпочинку до найнебезпечніших розваг у світі: 10 причин відвідати Дубай

10 причин відвідати Дубай
Поплавати з акулами, сходити на найвигідніший шопінг у своєму житті, влаштувати сафарі в пустелі - все це і навіть більше ви можете зробити на відпочинку в Дубаї!

Якщо раніше, ставлячи питання українцям про те, куди вони мріють поїхати, можна було незмінно почути лише столиці європейських держав і найпопулярніші міста США, то останніми роками в ТОП найбажаніших місць для відвідування постійно потрапляє Дубай. Багато хто мало що знає про це місто, однак, картинка перед очима у всіх одна і сама що не є яскрава – висотні будівлі, пісок, який м'яко омиває Арабська затока, і щасливі люди, які насолоджуються відпочинком та всілякими розвагами. Так, саме розвагами! Якщо більшість міст, у яких є пляжі, можуть похвалитися лише цією природою гідністю, то Дубай здивує кожного гостя неймовірною кількістю варіантів для незабутнього проведення часу.

Ті, хто вже там бував, стверджують, що в Дубаї настільки багато видів відпочинку, що далеко не завжди ти робиш вибір на користь пляжу. І що найважливіше: для цього не обов'язково мати багато грошей, а українцям із 31 грудня 2017 року не потрібна ще й віза!

Так що ж особливого у відпочинку в Дубаї і чому його точно варто відвідати кожному?

Аеропорт у Дубаї

Кожна подорож починається зовсім не з готелю, не з головних визначних пам'яток, а з вокзалів та аеропортів. Стривайте, в Дубаї аеропорт – це вже визначна пам'ятка. Величезні розміри, стильний дизайн, найсучасніші технології! Багато хто називає Dubai International Airport найкрасивішим на Сході, і це зовсім не просто так.

Дубай

Архітектура та дизайн Дубая

Далеко не всі віддають перевагу ультрамодному дизайну, проте всі, хто вперше приїжджають до Дубаї, незмінно захоплюються побаченим. Саме в Дубаї розташовані найвищі будівлі світу, над якими працювали найкращі професіонали. Безмежні можливості, використання новітніх технологій, прогресивні погляди архітекторів призвели до того, що Дубай є справді містом майбутнього. До речі, для тих, хто віддає перевагу класичній архітектурі, теж буде що подивитися. У старому районі міста Al Fahidi розташовані численні будинки, які були відновлені або реконструйовані. Вони передають старий дух міста та місцевий колорит.

Дубай

Дубай

Дубай
Дубай

Курс - до хмар

Здається, всі знають про те, що саме в Дубаї розташована найвища будівля у світі – легендарний Burj Khalifa, оглядовий майданчик якого знаходиться на висоті 555 метрів. Світанки і заходи сонця на такій висоті точно вражають кожного, незалежно від того, скільки він подорожував і де бував раніше.

А вже зараз в Дубаї будується Dubai Creek Tower, висота якої буде ще більше!

Дубай

Аквапарк у Дубаї

Адже всі бачили фільми про акули, від яких захоплює дух? Особливо якщо дивишся у форматі 3D. Так ось, уявіть, що ви не сидите біля екрану телевізора вдома або в кріслі кінотеатру, а справді пропливаєте поряд із гігантською акулою. Це можна влаштувати відпочиваючи в Дубаї і цілком безпечно: у знаменитому аквапарку Aquaventure є можливість пролетіти гіркою-тунелем, яка проходить через басейн зі справжніми акулами. Більше того, ви також можете скуштувати Dubai Shark Safari - надягаєте спеціальний шолом і подорожуєте у повній безпеці дном Акулячої лагуни.

Дубай

Дубай
Сафарі по пустелі У наш шумний і швидкий час часом хочеться опинитися серед неймовірних просторів і просто насолодитися тишею і красою природи. У Дубаї це просто! Саме тут ви можете відправитися на джипах на сафарі і сповна насолодитися чарівними пейзажами. Крім того, у величезних піщаних дюнах точно можна буде зробити ефектне селфі для Instagram!

Сафарі в Дубаї

Сафарі в Дубаї

The Dubai Fountain

У Києві, як і в багатьох європейських містах, є шоу співаючих фонтанів. Однак, побачивши шоу фонтанів Дубаї, ви можете бути впевнені, що більш розкішного шоу ви вже не побачите в жодному іншому місті. Масштаби, колірні спецефекти, звучання – все продумано до дрібниць і зроблено на найвищому рівні!

Дубай шоу фонтанів

Культурний центр Сходу

Якщо все вказане вище вас не зацікавило, будьте впевнені: ви все одно знайдете, чим зайнятися. У Дубаї дуже насичене культурне життя. Тут постійно відбувається щось цікаве: від кулінарних фестивалів до вистав у Dubai Opera та нового аквашоу La Perle. До речі, La Perle - справді унікальна вистава: сотні кольорових та звукових спецефектів, повітряні гімнасти та танцюристи, які виконують неймовірні стрибки та трюки над водою. Нудно не буде нікому!

Дубай

Шопінг у Дубаї

Усі, хто їдуть до Дубаї, знають про те, що саме тут можна купити коштовності за найнижчою ціною. Однак крім цього в Дубаї можна відмінно придбати модного одягу за доступними цінами, адже саме тут розташовані найбільші аутлети. Можливо, ви відразу уявили собі невеликі знижки на дизайнерські речі, але ні, йдеться про улюблені бренди, розпродажі яких бувають лише кілька разів на рік, а тут постійно! Що унікально в Дубаї, то це тотальні розпродажі перед Рамаданом та Національним днем ОАЕ, а також одна з головних подій для любителів моди з усього світу - Dubai Shopping Festival. 

Шопінг у Дубаї

Шопінг у Дубаї

Інстагород

Архітектура, акули, сафарі, фонтани – вам мало? Так щоб зафіксувати все це вам доведеться солідно почистити свій телефон і видалити з нього практично все, залишивши місце для нових вражень та неймовірних фото, які ви зможете зробити у Дубаї. Не сумнівайтесь, лайки вам забезпечені!

Дубай

Безкоштовні розваги в Дубаї

Незважаючи на те, що багато хто впевнений, що Дубай – місто досить дороге, в ньому безліч безкоштовних розваг, які нітрохи не поступаються тим, на які доводиться трохи витратитися. Про них ми окремо розповімо у наступному матеріалі!

Дубай

Фото: visitdubai.com

10 причин відвідати Дубай
Попередній матеріал

Від розслаблюючого відпочинку до найнебезпечніших розваг у світі: 10 причин відвідати Дубай

Безкоштовні розваги у Дубаї
Наступний матеріал

Залишіть гаманець у номері! Як безкоштовно провести час у Дубаї?

Новини партнерів