Як відновити емоційну і фізичну рівновагу під час війни: поради від Shambala Wellness Club

Shambala Wellness Club
Тут живе душевна гармонія: Viva! ділиться враженнями від перебування у Shambala Wellness Club — єдиному в Україні аюрведичному комплексі та одному з найбільших у Східній Європі проєктів, присвячених розвитку культури аюрведи й здорового способу життя.

За рік повномасштабної війни душа і тіло кожного з нас пройшли та продовжують проходити болючі випробування. Тож не дивно, що все частіше в українців виникають моменти, коли хочеться побути наодинці з собою і віднайти душевну гармонію. Одне з найкращих місць, де це можна зробити — Shambala Wellness Club. Розповідаємо чому.

масаж

У заміському комплексі Shambala, розташованому за 30 км від Києва в тихому, екологічно чистому місці в с. Рожни, ви зможете зануритися в атмосферу піклування про здоров’я та наповнення енергією, зупинитися на мить, щоб відчути кожну клітинку свого тіла та подумки подякувати за життя тут і зараз. Це місце, де поєднуються філософія стародавньої індійської медицини, wellness-підхід та сучасні тренди у харчуванні й очищенні організму. Shambala Wellness Club спеціалізується на аюрведичному оздоровленні та SPA-відпочинку і є місцем регенерації, перезавантаження, відновлення ментального та фізичного здоров’я.

Аюрведа — це наука про життя, що втілила знання індійських цілителів, які протягом 5000 років вивчали природу людини й роль натуральних препаратів в оздоровленні організму, боротьби з хворобами і профілактики захворювань. Основний принцип аюрведи — лікувати не хворобу, а людину. Цілісний підхід аюрведи робить її ефективним інструментом для відновлення емоційного та психологічного балансу.

Shambala Wellness Club

В умовах тиші, медитативної музики, індійських терапій та аюрведичних ефірних олій просто неможливо не розслабитися! Фахівці комплексу створили 11 унікальних SPA-пакетів, які допоможуть обнулитися, зняти напругу, відчути релакс і максимальне сенсорне задоволення. Наприклад, «Антистрес», що включає аутентичний індійський масаж всього тіла, стоп та голови. У пакет «Традиції Сходу» входить кокосовий скраб, обгортання з німу й пропарювання в фітобочці. Для того, щоб спробувати на собі аюрведичні терапії, Shambala пропонує програми SPA day, Wellness day, Ayurvedic weekend та SPA weekend, про який ми вже розповідали у статті про найкращі подарунки для коханих.

сеанс масажу в Shambala Wellness Club

За бажанням провести день у SPA-зоні варто звернути увагу на пакет Welcome Pool & SPA, який дозволяє протягом усього дня користуватися інфраструктурою комплексу. У SPA від Shambala пропонують аюрведичні масажі, водні процедури, приємні розслаблюючі терапії та сауну.

сауна в Shambala Wellness Club

хамам у Shambala Wellness Club

У комплексі завжди тихо й спокійно, можна почути спів птахів, яких рідко зустрінеш у мегаполісі. Тут немає гучної музики, міського шуму та телебачення, а дітей можна брати, лише якщо вони досягли віку 10 років.

Воду в Shambala Wellness Club можна пити просто з-під крана, адже її видобувають із власної артезіанської свердловини, глибиною 100 метрів. Вона проходить механічне, хімічне та іонізаційне очищення. А ще в Shambala структурують воду класичною музикою, адже вірять, що це позитивно впливає на організм людини. Повний комфорт у комплексі довершують так важливі сьогодні генератор, власна свердловина та Starlink.

Щоб відбулося фізичне й ментальне оздоровлення, фахівці комплексу активують внутрішні ресурси організму й підсилюють їх цілющими травами й оліями, масажем, корисним харчуванням, а також заняттями йогою, дихальними практиками та медитацією. Також ви можете проконсультуватися з лікарем й обрати для себе одну з оздоровчих детокс-програм, які тривають від 10 днів.

закохані відпочивають у Shambala Wellness Club

Аюрведа підкреслює важливість збалансованого харчування та способу життя, які допомагають підтримувати хороше психічне здоров’я. Під час перебування у Shambala Wellness Club гостям пропонують два види меню:

• Аюрведичне комплексне меню з незвичайною подачею страв. На одній тарілці розміщують одразу шість смаків: солодкий, солоний, терпкий, гіркий, гострий і кислий. У Shambala вважають, що такий підхід цілюще впливає на ментальний і фізичний стани та дозволяє збалансувати всі процеси в організмі. Кожну страву готують з екологічно чистих продуктів.

• Авторське меню A la carte. Воно включає великий вибір вегетаріанських, безглютенових і безлактозних страв, а також свіжі салати, корисні закуски та десерти.

харчування в Shambala Wellness Club

З цікавих спостережень та власних вражень: приємно здивував аюрведичний принцип харчування, коли десерт подається на початку трапези, до основної страви. Відчуття досить незвичні і як результат — фізична легкість після приймання їжі та протягом дня. Офіціант, який, до речі, також у своєму житті дотримується принципів аюрведи, розповів, що, з’їдаючи спочатку десерт, ви ніколи не переїсте. А, як відомо, саме переїдання є одним з основних причин погіршення стану здоров’я.

харчування в Shambala Wellness Club

На окремий комплімент заслуговує персонал комплексу: тут відчуваєш, що ти оточений турботою, і водночас ніхто не порушує твої особисті кордони.

Людям, які багато часу проводять за комп’ютером і гаджетами, неодмінно сподобаються дні, проведені у комплексі Shambala. Спробуйте відкласти телефон, уповільнити сучасний темп життя, наповнений емоційними гойдалками. Ви 100% відчуєте, як накопичений стрес миттєво випаровується і ваш погляд на оточення в буквальному сенсі стає світлішим.

йога в Shambala Wellness Club

Фото: пресслужба

Читайте також

Як вагітній жінці спокійно виносити дитину під час війни: поради психолога

Як вагітній жінці спокійно виносити дитину під час війни: поради психолога

Єгор Гордєєв — про війну, кохання і психологічні травми. Відверта розмова з Viva!

Єгор Гордєєв — про війну, кохання і психологічні травми. Відверта розмова з Viva!

Що подарувати на День святого Валентина
Попередній матеріал

Що подарувати на День святого Валентина: вішліст до 14 лютого

Тімур Мірошниченко
Наступний матеріал

Топ-5 романтичних пісень Євробачення від Тімура Мірошниченка на День святого Валентина

Новини партнерів