Київські локації у кліпах світових зірок очима «Першого коду»

Локації у кліпах світових зірок очима «Першого коду»
Київ уже давно став улюбленим місцем зйомок відеокліпів світових зірок. Дуа Ліпа, Майлі Сайрус, Нетта Барзилай та інші знімали візуалізації до своїх хітів саме у столиці України.

Креативні команди, сучасна техніка та різноманіття локацій від пострадянських забудов до сучасних арт-рішень приваблювали команди найкреативніших режисерів. Так, у 2018 Майлі Сайрус зняла відео Nothing Breaks Like a Heart на Дарницькому мості, який заради зйомок перекривали протягом двох вихідних днів. У березні цього року співачка показала кадри з відео на фестивалі Lollapalooza і вигукнула зі сцени слова підтримки українському народу. 

Переможниця Євробачення-2018 Нетта Барзилай у своєму відео Bassa Sababa показала бульвар Вернадського, по якому їхала на швидкості в рожевому авто. А британська зірка Дуа Ліпа для зйомок відео We're Good скористалась професійною українською продакшн-командою, яка в київських павільйонах зняла частини кліпу, зокрема кадри ресторану з живими істотами на кухні.

Ексчоловік знаменитої моделі Джіджі Хадід та відомий виконавець Зейн Малік (Zayn) разом із датським продюсером та діджеєм R3hab Jungleboi знімали відео теж у Києві. У кадрах кліпу можна побачити Національну бібліотеку імені Вернадського.

Київ завжди приваблював митців зі всього світу. Не тільки кліпи, але й багато фільмів були відзняті в Києві. Навіть зараз під час війни знімальні процеси тривають. Наприклад, у столиці поновили зйомки фільму «Перший код». Аби занурити глядача у космічну атмосферу, режисер картини Артур Лерман вибрав деякі локації, які були у кліпах світових зірок. Але знімає їх так, що важко уявити, що все відбувається у нашій столиці. Бібліотека Вернадського, Український дім та столичний крематорій очима «Першого коду»:

Фото: пресслужба

Юрій Горбунов
Попередній матеріал

Юрій Горбунов, Тімур Мірошниченко, Соломія Вітвіцька розповіли, чим займаються, коли немає світла

Топ-5 подарунків на Новий рік
Наступний матеріал

Топ-5 подарунків на Новий рік. Підбірка ідей для казкового настрою

Новини партнерів