Марієтта: "Важко співати, коли щодня гинуть люди"

Мариетта
Молода українська співачка Марієтта в ексклюзивному інтерв’ю розповіла про те, як останні події в Україні вплинули на її творчість, чим здивує своїх прихильників найближчим часом та яке бажання загадає у новорічну ніч.

Марієтто, хто з вітчизняних виконавців є для тебе взірцем? На чиї концерти ти ходиш, які пісні наших артистів тобі дійсно подобаються?

- У музиці я обрала для себе жанр "поп". Тобто мені подобається хороша цікава пісня у будь-яких напрямках цього жанру — від танцювальних хітів до мелодійного поп-року. Тому мені ближче творчість наших музикантів, тих, хто працює на цій ниві. Звісно, я з повагою ставлюсь до всіх, але мене цікавить творчість співачки Лами за те, що  "українське" в її піснях має дуже європейський вигляд — від манери співу до аранжування. Я люблю Тіну Кароль, тому що від її виконання, як кажуть, "мурашки по тілу". Відвертість, правдивість, живі емоції — це вражає у її  творчості. Але є ще елемент шоу у поп-музиці, і він дуже важливий. У цьому сенсі є і серед наших виконавців, у кого чому повчитися. Наприклад, шоу Світлани Лободи, кліпи Гайтани вражають, а серед наших груп, звісно, "Океан Ельзи". Навчаючись у інституті музики, я на екзаменах  співала дуже багато їхніх пісень, і до того ж ця музика зараз на часі.

marietta.com.ua

З ким з відомих артистів тобі довелося співпрацювати? З ким ти б мріяла виступити?

- З дитинства я беру участь у благодійних проектах і вже співпрацювала з Kishe та Алібі в акції від UNICEF, з Гайтаною в концерті для дітей-сиріт (тоді був записаний трек "Я люблю мою країну — Україну") та з такими співаками, як Еl Кравчук та Василь Бондарчук.  Неймовірно цікавий дует вийшов у нас с Ото Немсадзе в Україно-грузинському телевізійному проекті "10+10", що транслювався і в Грузіі, і в Україні одночасно. Ми співали українські, грузинські та світові хіти різних часів. У Грузії наш дует навіть став переможцем в Інтернет-голосуванні глядачів. Я думаю, що Ото так сподобалося  в Україні, що він залишився і підкорив своєю харизмою ще й глядачів проекту "Голосу країни". Та наступна моя мрія — англомовний дует з іноземним виконавцем в стилі поп-денс, можливо поп-рок. Це стилі, в яких моя творча команда веде пошук останні роки.

marietta.com.ua

Як події в країні вплинули на твою творчість?

- Дуже вплинули. Я вперше відчула на собі, що означають слова "патріотизм" та "національна свідомість". І хоча я співаю в іншому стилі, я не могла мовчати і записала пісню "Україна — це країна моя" разом з композитором Дмитром Сидоровим у підтримку єдності України. Та безперечно, змінилися й погляди на комерційні виступи. Зараз я надаю перевагу соціальним проектам. Чесно кажучи, дуже важко співати, коли майже щодня гинуть люди.

Розкажи про свій найяскравіший виступ.

- Найяскравіший виступ був майже рік тому в Ялті, на День міста. Але за рік все змінилося. Тоді тисячі українців, білорусів, росіян та туристів з інших країн разом святкували День українського міста Ялта! Я співала для дуже привітних глядачів, які танцювали та співали разом зі мною.

Твоє найбільше досягнення за останній рік, яким ти справді пишаєшся?

- Мабуть найважливіше — це моє закінчення навчання в Київському інституті музики імені Глієра. Я отримала червоний диплом і дуже цим пишаюся. А вже пізніше я вступила до Київського національного університету імені Тараса Шевченка в Інститут журналістики.

Наскільки відомо, зараз ти студентка 1 курсу і вивчаєш PR і рекламу. Як  ти це поєднуєш з творчими планами? Чим допоможе така вища освіта в кар’єрі співачки?

- Я все встигаю. Зранку я працюю в студії над своїм англомовним альбомом, а після обіду навчаюся. Мені завжди були цікавими реклама та піар. Це може допомогти мені і як артистці, і розвиватися як креативній особистості. Я хочу реалізуватися не лише як співачка.

Що найближчим часом ти готуєш для своїх шанувальників? Концерти, кліпи, пісні?

- Зараз на першому місці для мене — створити англомовний альбом. Поки що його робоча назва "It's my life", як назва пісні, яку я виконувала у фіналі Національного відбору на Євробачення минулого року. Наразі вже є 8 пісень у стилі Romantic Dance.

Розкажи, на що ти витратила свій перший гонорар?

- Перший гонорар я витратила на сноуборд. Це було 7 років тому, і зараз це моє улюблене хоббі. А крайній гонорар поїхав у зону АТО у вигляді захисного шолому для нашого вояка-прикордонника, про якого піклується волонтерська організація нашого району у Києві.

Як і де ти любиш відпочивати? Який куточок України тобі найбільш близький?

- Я дуже люблю Київ, Одесу та Львів. Залюбки їжджу в Буковель кататися на сноуборді, а у Львові мандрую на велосипеді старими вулицями. А Одеса — це Одеса! Тут коментарі зайві! (Сміється)

Музична кар’єра і паралельно навчання, безумовно, забирають багато часу. Чи доводиться тобі жертвувати особистим життям?

- Ніколи не жертвувала особистим життям, в цьому плані я егоїстка (сміється). Знаходжу час і для себе, і для спілкування з друзями.

Про які твої приховані таланти не знають прихильники?

- Мій талант — це організаторські здібності. Я встигаю бути старостою в групі, влаштовувати свята та бути у центрі подій. І головне, я отримую від цього задоволення не менше, ніж від творчості.

Якою ти би хотіла бачити себе через 10 років?

- Через 10 років я бачу себе громадським діячем у вільній європейській державі — Україні! І звісно, відомою співачкою. З чоловіком і двома дітьми (посміхається).

Яке бажання загадаєш цього року у новорічну ніч? 

- Щоб більше не гинули люди у нашій країні і світі! Миру всім нам!

www.marietta.com.ua

Ума Турман демонстрирует стройные формы
Попередній матеріал

Ума Турман демонстрирует стройные формы в облегающем элегантном платье

Эктор Хименес-Браво и его девушка Аня
Наступний матеріал

Фотофакт: Эктор Хименес-Браво женится на девушке из Украины

Новини партнерів