Вишита історія: благодійна колекція вишиванок від бренду, який полюбляє перша леді України

благодійна колекція вишиванок
Жовті, зелені, коричневі відтінки — кольоровий код народного гуцульського промислу — косівської мальованої кераміки, якою була натхненна нова колекція Foberini.

Косівська кераміка є нематеріальною культурною спадщиною людства, адже ця традиція є дійсно унікальною. Технологія виготовлення кераміки використовувалася вже здавна, але відрізнялися самі малюнки: люди зображували навколишній світ, ті сюжети, які їх оточували. Традиційними були сцени побуту гуцулів, рослини і тварини, різні обрядові символи.

Колекція натхненна косівськими розписами, але відображає сучасну історію та життя всіх українців. Тих, кому ми завдячуємо сьогодні життям — наших військових. Тих, хто у найскладніші часи здатен на неможливе, хто продовжує жити та допомагати один одному задля спільної мети — перемоги.

«Таким чином, в мальованій техніці зображено надзвичайно складний історичний період для України. Цю розповідь ми збережемо для наступних поколінь... І її ніхто не перепише», — говорять у команді бренду.

До речі, вишиванки Foberini є в гардеробі багатьох відомих людей, зокрема й першої леді Олени Зеленської, яка під час візиту до США влітку 2022 року одягла сорочку з білого льону та білою вишивкою з квітковим орнаментом.

Колекція має благодійну мету. До неї увійшли жіночі сукні, блузи, дитячі та чоловічі сорочки. У межах благодійної ініціативи «Вишита історія» 3000 грн з продажу кожної вишиванки перераховуються на благодійність. Партнером ініціативи став Superhumans Center — Всеукраїнський сучасний центр з протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації постраждалих від війни. Починаючи з 24.02.2024, протягом 6 місяців зібрані кошти будуть перераховуватись на потреби центру.

Читайте також

Відео дня: український рок-гурт «Антитіла» у вишиванках співає гіт The Beatles у Великій Британії

Відео дня: український рок-гурт «Антитіла» у вишиванках співає гіт The Beatles у Великій Британії

Образ дня: Олександра Заріцька з гурту KAZKA підкреслила струнку талію у вишитій сукні

Образ дня: Олександра Заріцька з гурту KAZKA підкреслила струнку талію у вишитій сукні

Фото: пресслужба

Love collection by W8LESS
Попередній матеріал

Одеса, Львів, Київ: візуалізація любові до рідних міст у love-колекції W8LESS

LOBODA
Наступний матеріал

LOBODA у білизні Miu Miu за 1000 євро знялась для L`Officiel Baltic

Новини партнерів