Зірки на допремʼєрному показі фільму «Лишайся онлайн»

Зірки на допремʼєрному показі фільму «Лишайся онлайн»
У Києві відбувся допремʼєрний показ фільму, який автори називають терапією для українців.

26 березня у столичному кінотеатрі “Оскар” в ТРЦ “Гулівер” відбувся великий допремʼєрний показ художнього фільму “Лишайся онлайн”, знятого під час повномасштабного вторгнення в унікальному для українського глядача форматі скрінлайф. Захід відвідало близько 500 гостей: телеведучі, інфлюенсери, військові, волонтери, громадські діячі, медіаменеджери, зокрема Олена Кравець, Олександр Терен, Соломія Вітвіцька, Сергій Стрельников, Римма Зюбіна, Олександр Ткаченко, Ірина Кудашова, Олександр Волошин, Олена Світлицька, Олександр Яцентюк, Роланд Мішко, Юля Юріна, Анна Добриднєва, Олег Скрипка, Валерія Ходос, Богдан Рубан, Анна Тульєва, Георгій Зантарая та багато інших.

Анна Добриднєва

Анна Добриднєва

Олександр Терен

Олександр Терен

Олег Скрипка

Олег Скрипка

Римма Зюбіна

Римма Зюбіна

Олена Кравець

Олена Кравець

Ірина Кудашова, Богдан Рубан, Богдан Осадчук

Ірина Кудашова, Богдан Рубан, Богдан Осадчук

Сашко Рудинський та Ліза Зайцева

Сашко Рудинський та Ліза Зайцева

“Стрічка вражає, вона дійсно занурює в контекст і змушує пригадати до дрібниць кожен момент початку великої війни. Бо ми всі це пройшли. Ми всі намагалися завжди лишатися онлайн і слідкувати, щоб з нашими близькими все було ок”, — поділився емоціями від перегляду Тімур Мірошниченко, який модерував офіційну частину заходу.

Тімур Мірошниченко

Тімур Мірошниченко

Він представив команду проєкту — акторів Олександра Рудинського, Єлизавету Зайцеву, Олесю Жураківську, Олександра Ярему продюсера Антона Скрипця та режисерку Єву Стрєльнікову.

Олеся Жураківська

Далі, між вимушеними перервами на повітряну тривогу, тривав показ фільму, по завершенню якого відбулося жваве обговорення і дискусія в залах. Глядачі ділилися власними емоціями та спогадами, а також акцентували на важливості поширення такого фільму серед українців, бо він дає змогу поглянути на силу нації збоку.

Знімання фільму проходили влітку 2022 року в Києві, Бучі, Ірпені, Львові та навіть Швеції.

Команда фільму

Команда фільму

За сюжетом, ноутбук зниклого безвісти чоловіка Андрія випадковим чином опиняється у дівчини-волонтерки Каті. Завдяки техніці вона має допомагати військовим, відслідковувати пересування ворожих військ та оперативно про це повідомляти. Проте соціальні мережі Андрія переповнені повідомленнями і на звʼязок раптово виходить його син Сава, який розшукує батьків, зниклих під час евакуації з Бучі. Катя, ховаючись від обстрілів у ванній та забувши, що таке сон, робить все можливе, аби возʼєднати сімʼю та втілити мрію Сави, проте війна вносить свої корективи.

Світова премʼєра фільму відбулася у липні 2023 у Канаді, на фестивалі Fantasia, який Тарантіно називає найкращим жанровим фестивалем Північної Америки. Фільм отримав там одну з головних нагород.

Режисерка стрічки Єва Стрєльнікова зазначає: “Наш фільм скоріше не про війну, а про долю дівчини, яка допомагає маленькому хлопцю врятувати своїх рідних. Це дуже конкретна розповідь про дуже конкретних людей. Ми взяли історію саме про таку героїню, яка не вважала, що робить щось героїчне, яка була достатньо озлоблена. Однак вона вірила, що важлива. І в такому стані були ледь не ми всі на початку великої війни, адже кожен намагався бути корисним на своєму місці”.

Реліз фільму у США запланований на кінець другого кварталу 2024 року. До речі, проєкт має потужну благодійну складову, адже 20% від прибутків продюсеру фільму передадуть фонду компетентної допомоги армії “Повернись живим", а під час показів глядачі можуть надсилати донати у спеціальну банку, доступну на екрані за QR-кодом.

Наприкінці заходу на гостей очікував теплий камерний виступ гурту Tember Blanche, які написали головний саундтрек до фільму “Лишайся онлайн” під назвою "Ти живий".

Tember Blanche

Tember Blanche

Українці можуть побачити стрічку в кінотеатрах з 28 березня, а про премʼєру на телебаченні стане відомо згодом.

Фото: пресслужба

Ілона Гвоздьова
Попередній матеріал

«Я не прощаюсь»: Ілона Гвоздьова оголосила про творчу паузу після 20-го благодійного заходу

Книга-мандрівка. Міста
Наступний матеріал

Приборкати дракона можуть лише найхоробріші: у Чернігові представили проєкт «Книга-мандрівка. Міста»

Новини партнерів