«Уроки толерантності»: зірки на прем’єрі українського фільму про ЛГБТ

зірки на прем’єрі українського фільму про ЛГБТ
Іскрометний гумор і блискуча гра акторів: український фільм «Уроки толерантності», що висміює неприйняття інакшості та застарілі упередження, запремʼєрили у столиці.

У широкий прокат вийшла стрічка Аркадія Непиталюка «Уроки толерантності», знята за п’єсою Ігоря Білиця «Гей-парад». Фільм розповідає про родину, яка вчиться толерантності завдяки державній програмі євроінтеграції.

На прем’єрі у кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Gulliver) зібралася творча команда фільму: режисер та співавтор сценарію фільму Аркадій Непиталюк, генеральний продюсер Сергій Лавренюк, креативний продюсер Олексій Гладушевський, виконавчий продюсер Сергій Лисяний, співавторка сценарію Людмила Тимошенко, художник-постановник Микола Кіщук, оператор Сергій Крутько, а також актори фільму — Олександр Ярема, Олена Узлюк, Борис Георгієвський, Кароліна Мруга, Олександр Піскунов, Акмал Гурезов.

За сюжетом фільму «Уроки толерантності», кожен член сім'ї має свої страхи, навʼязані суспільством — Найдюки пливуть за течією й нерідко керуються суспільною думкою у формуванні власного світосприйняття: сексистські жарти, висміювання інакшості, купа нецензурної лексики у спілкуванні та надмірна агресія до всього, з чим вони не згодні миритися. Саме тому їх обрано до участі в державній програмі, мета якої — допомогти пересічним українцям позбутися фобій, перемогти темноту, що засіла в голові, та проявити любов і повагу через прийняття та розуміння. Чи вдасться провінційній вчительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні стереотипні погляди та поглянути на світ очима тих, кого обходили десятою дорогою?

Олександр Ярема

Олександр Піскунов

Олена Узлюк

Андрій Кокотюха та Сергій Лавренюк

Режисер Аркадій Непиталюк 

Привітати команду стрічки завітали друзі, партнери, представники кіноіндустрії, медіа та шоубізнесу.

Діма Коляденко

Анатолій Анатоліч

Лілія Пустовіт, Олена Лавренюк

Олена Лавренюк

Олексій Тритенко

Юрій Горбунов

Монро, Олексій Гладушевський

Ярослава Кравченко

Тетяна Власова

Відгуки глядачів

  • Письменник Андрій Кокотюха: «"Уроки толерантності" Аркадія Непиталюка — рідкісний для мене випадок смішної комедії. І наскрізна тема та ідея 300% працює на сюжет та абсолютно виправдана. "Уроки толерантності" — про вихід із зони комфорту і зміни. Тут усе без примусу, без дидактики, без моралізаторства. І, вкотре повторюся, це смішно! Хто має можливість — сходіть у кіно. Гра акторів — окрема позитивна розмова».
  • Блогер Ігор Донскіх: «Давно не чув оплесків у кінці фільму. Це не тільки класна комедія, а й повчальна сатира і драма».
  • Співачка Юлія Юріна: «Нарешті український кінематограф почав стабільно виробляти якісні та гарно прописані фільми. Мені було дуже ніяково моментами, багато чого тригерило, бо все якось дуже по-справжньому для нашого менталітету».

Фото: Кирило Авраменко

Антитіла
Попередній матеріал

«Антитіла» відіграли 3-годинний сольник у Палаці спорту і відкрили новий благодійний збір

івент
Наступний матеріал

Євген Кот з вагітною дружиною Наталією Татарінцевою завітав на захід Ілони Гвоздьової

Новини партнерів