Нові смаки Азії: шефська вечеря в ресторані IKIGAI

IKIGAI
Японський ресторан готелю Premier Palace Hotel Kyiv IKIGAI відкрив новий сезон шефських вечерь. Шеф Дмитро Кривошап презентував авторський сет з 12 страв та запрошує його скуштувати 16 грудня.

Сет "Нові смаки Азії" Дмитро Кривошап створив після нещодавнього повернення зі стажування в унікальному ресторані Копенгагена. Йому пощастило стати частиною команди всесвітньо відомого ресторану ALCHEMIST. У нього дві зірки Мішлен з та звання найкращого ресторану 2021 року в гіді WHITE GUIDE. Проте новий шефський сет – це сплав двох гастрономічних світів: скандинавського та японського. Раніше Дмитро був частиною команди ресторану INUA (2 зірки Мішлен, Токіо) на чолі з Томасом Фабрелем, екс-шефом лабораторії ресторану NOMA, який уже кілька разів визнано лідером The World's 50 Best Restaurants.

«Японська висока кухня – це розмаїття продуктів. Ідеальних за якістю, текстурою, кольором. Природність смаку – найголовніше. Подача – вторинна. Аскетизм та відмова від надмірних прикрас –  в основі світогляду, – розповідає Дмитро, – А висока кухня Копенгагена, природа якого не така рясна через суворий клімат, – це тріумф творчості. Тут з простих інгредієнтів за допомогою різних технік була створена нордична кухня, що підкорила сучасний світ. Мій авторський сет «Нові смаки Азії» поєднає два гастрономічні світи – японський та скандинавський. Лише на один вечір однієї вечері, тільки в ресторані IKIGAI».

Під час вечері шеф особисто презентував гостям кожну страву: розказав про інгредієнти, смаки, історію рецептур та власні кулінарні експерименти.

Амісбуш:

Морквяний сорбет зі смаженою гречкою та японським віскі

Устричний лист та васабі-крем

Кунжутний гімов – французький маршмеллоу з пасти кунжуту з арахісовою пудрою

Холодні закуски:

Рору суші з тунця та лосося 

Маринована макрель з фуа-гра та японським цитрусом юзу

Гарячі закуски:

Крем із морського гребінця у креветочному шито

Тяван-мусі – приготовлений на пару несолодкий заварний крем з норвезьким лобстером

Устриця з мусом з топінамбуру та бульйоном «бекон-дасі»

Основна страва:

Вугор холодного копчення з томленою цибулею-пореєм та соусом із чаю матча

Копчений вугор – один із найсмачніших продуктів японської кухні, проте ця риба водиться і в наших річках. Приготувавши закарпатського вугра холодного копчення із соусом із японського чаю матча, шеф поєднав таким чином Японію та Україну в одній страві.

Десерти:

Смажений моті, наповнений карамеллю з чорним кардамоном

Морозиво зі смаженого японського рису косихікарі та ароматного перцю тимут із листом шисо та кремом із японського цитрусу юзу зі смаженим білим шоколадом

Печиво з унікальним крем-фрешем зі смажених водоростей комбу

За традицією усі шефські вечері в IKIGAI відбуваються під акомпанемент японських напоїв у супроводі досвідченого сомельє. Цього разу гостям пропонували японське вино Choya Superior, Dry и Extra Shiso, виготовленого шляхом ферментації фруктів уме, лікер Choya Yuzu та преміальні види саке Hanatomoe, Kizan Junmai Ginjo Nama, а також Daigo No Shizuku, виготовленого за рецептом 15 сторіччя.   

Наступна шефська вечеря Дмитра Кривошапа відбудеться 16 грудня 2021 о 19:00. Гостей чекають незабутні смакові відчуття та 3 години спілкування з шефом.

Вартість: 2900 грн.

Деталі за номером: +38 067 220 69 77.

IKIGAI
Попередній матеріал

Нові смаки Азії: шефська вечеря в ресторані IKIGAI

концерт Євгена Хмари
Наступний матеріал

Tayanna, Олександр Шовковський та багато інших зірок на шоу-концерті Євгена Хмари

Новини партнерів