Що таке природна краса: стереотипи та реальність

Тетяна Грінева
Чи знаєш ти, що жінки надто самокритичні? Лише 2% жінок планети Земля вважають себе красивими. Саме тому Dove у всьому світі закликає жінок полюбити свою природну красу. Приєднуйся до Маніфесту Dove! Ти красивіша, ніж ти думаєш і поділися їм у своїй соціальній мережі!

Я, як дівчина в тренді, повністю підтримую ідею природної краси. Бути чесним із собою та оточуючими, відкритим та справжнім, хіба не це – справжнє щастя? Але ж давайте визначимося з поняттями - що ж ми маємо на увазі під визначенням природної краси?

Чомусь коли говоримо про природність (природну красу зокрема), часто в голові спливають такі асоціації: дівчата без макіяжу, перукаря, що ніколи не відвідують, розвеселі товстушки з милими складками, і щаслива, в безрозмірних джинсах, мама двох дітей. Ну окей. Все це - природно: є пиріжки з солодким чаєм, доморозити з книгами та серіалами, виховувати дітей, зрештою, віддаючись до кінця цьому щасливому сімейному виру.

Така природність для багатьох - пояснення власної лінощів, відмовка.
Стереотипи природності полягають у тому, що ми багато прощаємо собі - відсутність сили волі і ліньки спихуємо на обставини. Звідси і кліше, які, прямо скажемо, себе зжили:

- якщо ти заміжня, то можна і забути про манікюр, перукаря і спортзал - головна мета досягнута.
- якщо тобі за тридцять, то можна пробачити собі плюс два розміри в одязі
- якщо у тебе є діти - зайва вага, животик та в'яла шкіра - це нормально
- якщо ти в декреті, то недоглянуті шкіра та волосся – не страшно, адже ти виконуєш свій головний обов'язок.

Деякі речі справді нам не владні – зморшки, розріз очей та форма грудей, надмірно широкі чи вузькі стегна чи короткі пальці. Мистецтво бути жінкою - у тому, щоб вміло робити із себе гарну так, щоб це не було помітно оточуючим. Згадаймо Коко Шанель: "якщо жінка до тридцяти років не стала красунею, то вона дурна". Різко, але частка правди дуже велика.

Для мене ж природність – це щирість насамперед. Коли тобі не соромно, як ти виглядаєш. І робиш себе такою самостійно.

Якщо ви займаєтеся спортом та стежите за своїм харчуванням – хіба це не природно? Якщо ви вивчаєте історію костюма і те, який одяг підходить вашому типу фігури – це природно? Якщо ви працюєте над своїм психологічним станом і знаєте, як воно впливає на вашу зовнішню оболонку – це природно? Читати, дивитися, вчитися, досягати нових цілей - це все - природно і прекрасно! Робити себе краще, вдосконалити своє тіло та свій розум – це і є справжня краса людини.

Часи, коли чоловік повинен бути могутній і волохатий пройшли, так само як і жінка - з крутими стегнами для продовження роду. Не варто пояснювати, що навіть якщо чоловікам варто стежити за собою, то вже жінкам - тим більше...

Не спокушайтесь, не розслабляйтеся. Природність - не відмазка перед оточуючими про те, що "я так погано виглядаю сьогодні". Це результат роботи над собою, усвідомленої поведінки та постійного руху у своїх цілях. Ну, а цілі вже кожен ставить собі сам. Відкрийте свою свідомість, надихайтеся та розширюйте кругозір – навколо так багато непізнаного та нового вам. Ви кращі і красивіші, ніж ви думаєте! Головне – не стояти на місці!

Тетяна Грінева підтримала маніфест Dove «Ти красивіша, ніж ти думаєш!»

Джонни Депп и Эмбер Херд
Попередній матеріал

Выход в свет: Джонни Депп и Эмбер Херд демонстрируют нежные чувства на красной дорожке

Александр Кривошапко 1
Наступний матеріал

Новая любовь Александра Кривошапко: в сети появилось очередное фото

Новини партнерів