Музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій» – перший український інструментальний мюзикл

НАОНІ
30 червня на сцені МЦКМ «Жовтневий палац» відбудеться вражаюче музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій».

Це унікальний інструментальний мюзикл, який поєднує в собі витончену майстерність найкращих чотирьох солістів-інструменталістів (бандура, цимбали, скрипка, етно-духові) та Національного академічного оркестру народних інструментів України – НАОНІ оркестра, хореографічні перформанси та інноваційні технології візуалізації.

В основі інструментального мюзиклу – фентезійний сюжет тисячолітньої легенди часів Трипільської цивілізації. Чотири музиканти – Володарі Стихій, що грають на особливих інструментах: бандура – вода, цимбали – земля, скрипка – вогонь, етно-духові – повітря. Авторські композиції Володарів та світові поп, фолк, класик та рок-хіти звучать у вишуканому та тембрально багатому звучанні НАОНІ оркестра.

Музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій»

Музичну складову доповнюють високоякісні аранжування, глибоке змістовне наповнення, цікава сюжетна лінія, вражаючий візуальний ряд та інноваційна подача з використанням 3D-віджеїнгу та хореографічних перформансів.

Проєкт має свою історію реалізації. У листопаді-грудні 2018 року за підтримки Українського культурного фонду відбулись прем’єри програми на сценах Київської та Одеської опер, Івано-Франківського музично-драматичного театру. У 2020 році було здійснено студійний запис музичного матеріалу проєкту. У 2022 році музичне шоу було представлено у м. Мец, Франція. В 2023 році було відзнято музичний фільм по сюжету проєкту у 12 місцях сили України – Писаний камінь, печера “Вертеба”, Скелі Довбуша, Манявський водоспад, Лисина Космацька, Тустань, Витачів “Городище” та інші. На 2025 рік анонсовано європейський тур проєкту у Німеччині, Австрії та Швейцарії.

Чому варто відвідати музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій»

Унікальні композиції на основі українського народного і авторського матеріалу в сучасному аранжуванні (можна почути і мелодії «Щедрика», «Гопака», «Аркана», «Коломийки», пісні «Ой Верше, мій Верше», «Колискової», «Гуцулки», а також світових джазових, класичних, рок-хітів).

Музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій»

Унікальні українські інструменти і виконавці: Владислав Ваколюк (бандура) м. Київ, Андрій Стовп’юк (гуцульські цимбали), м. Коломия, Івано-Франківська обл., фіналіст шоу «Україна має талант», Олександр Божик (скрипка, одночасно грає на 3 скрипках і занесений до Книги рекордів України), м. Львів, фіналіст шоу «Україна має талант», Олесь Журавчак (етно-духові: дримба, тилинка, фрілка, сопілка), м. Київ та НАОНІ оркестра.

Музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій»

Унікальна форма подачі – інструментальний мюзикл, в основі якого фентезійний сюжет легенди часів Трипільської цивілізації. Потужне смислове наповнення, цікавий сюжет, високоякісні аранжування, високопрофесійне та мега-віртуозне виконання, інноваційна подача з використанням 3D-віджеїнгу та хореографічних перформансів – все це зробило шоу «Володарі Стихій» неймовірно яскравим, візуально вражаючим, емоційно захоплюючим 100% українським національним культурним продуктом.

Музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій»

Водночас це занурення глядачів у атмосферу фентезі та легенди часів Трипільської цивілізації, покладеної в основу сюжету, через візуалізацію картин-легенд відомого у всьому світі українського художника Віктора Крижанівського, які сповнені глибокого символізму і сакрального змісту, а також через візуалізацією артефактів та символів часів Трипільської цивілізації, про які ми знаємо з казок і легенд, та через звуки унікальних традиційних українських народних інструментів.

Музичне фентезі-шоу «Володарі Стихій»

Вони пробуджують магію звуками унікальних інструментів. Чотири Володарі Стихій на одній сцені.

  • Вода – Владислав Ваколюк (бандура)
  • Земля – Андрій Стовп’юк (цимбали)
  • Вогонь – Олександр Божик (скрипка)
  • Повітря – Олесь Журавчак (етно-духові)
  • та Хранителі Зерен Мелодій – НАОНІ оркестра під керівництвом Віктора Гуцала, диригент-постановник Олег Кунтий
  • За участі Театру танцю OSDC, хореограф-постановник Олеся Шляхтич
  • Художник-постановник – Дмитро Ципердюк
  • Оркестрові аранжування – Іван Небесний
  • Саунд-дизайн – Микола Сосін
  • Художник костюмів – Марія Антоняк
  • Графічний дизайн – Ярослав Крижанівський
  • Автор ідеї та режисер – Олесь Журавчак

 

Місце проведення: МЦКМ («Жовтневий палац»), Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Дата і час: 30 червня, 19:00

Квитки

Читайте також

Оркестр НАОНІ представив рок-версію «Щедрика»

Оркестр НАОНІ представив рок-версію «Щедрика»

Як не помилитися у виборі табору для дитини?

Як не помилитися у виборі табору для дитини?

Фото: пресслужба

1000 шедеврів, знятих на смартфон
Попередній матеріал

Відкриття благодійної фотовиставки «1000 шедеврів, знятих на смартфон»

бранч Connecting Women
Наступний матеріал

Напередодні Івана Купала: VIVA! запрошує на жіночу зустріч-практикум з Євгенією Власовою

Новини партнерів