Театральний квітень: Шіллер, Цвейг, Гоголь, журналіст Вертинський та прем'єра про Маму

театр
Нещодавно театрали відзначали своє професійне свято – День театру. Ми підібрали для вас вистави цієї весни, які варто подивитися в столичному Молодому театрі: є прем’єра та перевірені хіти.
  • Прем’єра! «Матір моєї мами» 7 квітня

Прем’єра Молодого театру – «Матір моєї мами». Чудовий акторський жіночий тандем – Тетяна Стебловська, Олена Узлюк, Мачані Ніколетта. Іскрометна комедія, три покоління – бабуся, мати й донька – ніяк не можуть знайти відповідь на споконвічне жіноче питання: чому від них усе життя тікають чоловіки?! От і зараз – за декілька днів до весілля зникає Саша, наречений бабусі. 

Можливо, розгадка не така вже й проста, як усім здається? Винна у всьому… покійна прабабуся? Відповіді на ці та інші питання в сучасній українській матріархальній комедії за п'єсою Дар'ї Кулік.

Квитки

  • «Саме там! Саме тоді!» 5 квітня

Ця історія починається як анекдот, але не закінчується! Вона продовжується саме там, саме тоді.

Він та вона – двоє хороших, трішки дивних, трішки сумних, трішки кумедних людей. Вони випадково зустрілись у ресторані при готелі, провели ніч у ліжку, а на ранок зрозуміли, що їм неймовірно легко разом, що вони можуть усе одне одному розповісти – про своїх чоловіка та жінку, про дітей, про мрії…

Випадкова інтрижка стала коханням, яке дано відчути лише раз у житті. Тому вони стали зустрічатись раз на рік на тому самому місці протягом усього життя.

Квитки

  • «Момент» 6 квітня

Вистава за оповіданнями Володимира Винниченка «Момент», «На той бік».

Вони зустрілися у ті непрості часи, коли їхнє життя могло обірватися кожної хвилини. І тоді їх захопив вихор кохання. Довірливий погляд, гарячий подих, невловимий аромат, що кружляє в повітрі. Умови, місце зустрічі, соціальний статус – все це марнота: є лише відчуття та емоції.

А далі… Далі вирішувати саме їм – залишиться між ними кохання назавжди чи триватиме лише мить.

Квитки

  • «Потрібні брехуни» 6 квітня

Багатому, самотньому та невгамовному мсьє Амількару потрібні висококласні брехуни! Художник-невдаха, дівчинка за викликом, актриса одного з театрів... Усіх їх збирають у дивному заміському будинку. Чому? Та тому що їм пропонують надзвичайну роботу – брехати. І за кожну бурхливу фантазію платить мсьє Амількар. Тож роблять вони все рішуче, з блиском в очах і правдиво! Брехуни знайомляться, закохуються до нестями, і...брешуть, все ж таки... брешуть... Чи ні? Розбирайтеся самі! Адже ви теж запрошені на цю скажену комедію!  

Квитки

  • «Ін’єкція безсмертя» 7 квітня

Світова зірка, яка має абсолютно все: гроші, славу, увагу залицяльників. Її бажають, кохають, боготворять. Проте вона байдужа до життя, але така пристрасна, аби жити! 

Емілія приїздить до маленького патріархального містечка, гастролі зірки перевертають все з ніг на голову, її таланту поклоняються всі навкруги. Молода красуня намагається тут врятуватися від найбільшого свого страху, а врешті-решт проходить шлях від улюбленої примадонни до ворога. 

Чим же завинила Емілія Марті перед місцевими мешканцями, щоби вони вчинили над нею самосуд?

Квитки

  • «Метод Гронхольма», 8 квітня

Ви обожнюєте свою роботу? Тримаєтесь всіма силами за своє робоче місце? Нервуєтесь перед кожною співбесідою, яка може обернутись у справжнє пекло для недосвідченого кар’єриста?

Опинившись на одній співбесіді, чотири герої розуміють, що їх втягнуто у захоплюючу детективну гру. Та чи варто вбивати в собі людяність заради посади топ-менеджера в престижній компанії?

Квитки

  • «Місто сонця» 8 квітня

Інтелектуальне фентезі за мотивами п'єси Генріка Ібсена «Майстер Сольнес». Дію п'єси одного з найпопулярніших драматургів світового театру Генріка Ібсена Молодий театр переносить в майбутнє – час, в якому віртуальна реальність стає повсякденністю.

Втративши останню надію на сімейне щастя в реальному житті, Майстер Сольнес створює утопічний ідеальний світ – віртуальне Місто Сонця. Місце, де збуваються всі мрії, місце без болю і жалю, місце, де ніхто не помирає, де люди завжди будуть щасливими. Там, в будинку своєї мрії, він планує оселитися разом з коханою дружиною серед інших щасливих сімей. Але за день до переправлення відкривається страшна таємниця – угода десятирічної давнини, яку він уклав з 12-річною дівчинкою Хільдою. За цією угодою щастя родини Сольнеса тепер в ії руках. Чи вдасться йому подолати цю диявольську залежність?

Квитки

  • «Шинель» 9 та 22 квітня

Непримітний чиновник одного департаменту мусить змінити свою стару зношену шинель на нову. Але для цього йому потрібно змінити старе життя на нове, що він і намагається зробити. Чи зможе Акакій утримати нову шинель і нове життя у своїх руках?

Квитки

  • «Жагуча таємниця» 9, 19 та 28 квітня

Вистава за мотивами новел Стефана Цвайга.

Цей дім схожий на вулик погано завуальованих таємниць, що готові вилетіти зі своїх схованок і боляче вжалити. Чому професор так прискіпується до свого учня? Чи не тому, що його дружина надто лагідна до юнака? Навіщо баронові заводити дружбу з хлопчаком-підлітком? Чи не заради симпатії його вродливої матері? Хто ця бідна дівчина, що шантажує поважну пані і вимагає щоразу більше грошей?

Що переможе: кохання, страх чи почуття обов'язку, коли тримаєш у руках папірець з призовом на військову службу? Як багато запитань! І чи знайдуть наші герої на них відповіді?

Квитки

  • «Убити чи любити» 11 та 28 квітня

Різдвяний вечір. Вісім красунь, що очікують на затишне родинне свято. Серед них – один чоловік, який займає особливе місце в житті кожної. Чим же займуться напередодні свята ці восьмеро? Вони точно не сумуватимуть! А вдаватимуть впливових, успішних, розумних, закоханих, спонтанних, веселих, романтичних, ерудованих, досвідчених, мудрих, спокійних жінок, справжніх матерів, професіоналів своєї справи.

Гратимуть успіх, спокій, витримку, істерику. Гратимуть одна для одної. До останнього пострілу…

Квитки

  • «Острів любові» 12 квітня

Вистава за мотивами новел М. Вовчка та О. Олеся. Чи існує гріх насправді, чи це тільки наша уява? Якщо є, то як боротися душі після скоєного гріха? Простіше простого – забути все, стерти з пам’яті і не повертатись навіть думками в ті чорні дні.

Їх було двоє – чоловік і жінка, проте зберегти стосунки після сімейної трагедії виявляється дуже не просто. Поява Панночки – нового кохання Чорнокрила, призводить лише до перелюбу і ще більшої провини. Згадати давню історію, покаятись та нарешті очиститись і отримати перемогу над темрявою – проте чи буде так…

Квитки

  • «Загадкові варіації» 12 та 26 квітня

На безлюдний острів у крижаному норвезькому морі, де останні 15 років відлюдником мешкає  відомий письменник, приїздить журналіст із маленької провінційної газети. Аби взяти інтерв’ю. Чому нобелівський лауреат погоджується на це, адже він ненавидить журналістів? А можливо, це  зовсім і не журналіст? Тоді для чого він приїхав? Вони розмовляють про якусь жінку. Хто вона?

Ця надзвичайна детективна історія з багатьма пострілами була написана видатним драматургом  Е.-Е. Шміттом спеціально для бенефісу  зірки французького кінематографа  Алена Делона. Вона занурить вас у вир шалених пристрастей, несподіваних сюжетних поворотів, чуттєвих любовних історій та неповторного французького гумору!

Квитки

  • «Пастка» 14 та 30 квітня

Весілля. Медовий місяць. Затишний будиночок у горах. Так почалася щаслива історія подружнього життя Даніеля та Елізабет. Проте щастя не було довгим – несподівано зникає дружина…

Згодом убитий горем чоловік отримує звістку – мадам Корбан знайшлася. Але чому ж він не радіє? Бо в домі замість Елізабет з’являється незнайома йому жінка! Вона веде себе як кохана дружина і постає питання – що не так в цій історії? Кому з цих двох довіряти і як одного з них вивести на чисту воду.

Квитки

  • «Жага моря» 15 квітня

Голова Максима йде обертом, він переїхав до іншого міста, щоб втекти від неприємних спогадів. Проте досвід каже, що від себе нікуди не втечеш…

Стати «правильним», як вимагає суспільство, але бути нещасливим? Чи жити своїм життям, нічого не приховуючи? Що обрати, аби знайти своє щастя: шукати справжнє кохання чи опуститися до розпусти з першим-ліпшим? Стрибнути під потяг чи сісти у нього й поїхати якнайдалі?

Квитки

  • «Цап-ка-Цап» 15 квітня

За мотивами української народної казки "Коза-Дереза". Ніхто не чекав від Зайця відважного спротиву, але ми точно знаємо: не на тих напали! Відома українська народна казка "Коза-дереза" заграє новими барвами у музичній виставі "Цап-ка-цап". Виразні алюзії на сучасні події політичної арени світу зчитуються дорослими. А діти... Діти побачать на сцені казку, яка вчить кожного з нас обороняти рідний дім і не вірити ворожим пройдисвітам. 

Квитки

  • «Фрекен жюлі» 18 квітня

Самотня та збуджена ніччю танців і веселощів Жюлі, розпочинає тонку психологічну гру з лакеєм Жаном, де ставка куди більше, ніж тваринне бажання. Але ніхто й подумати не міг, що з кожним раундом вони все більше втрачатимуть контроль. Вони стануть рабами непідвласної їм сили…

Адже коли руйнуються соціальні межі, тоді руйнується і моральна стійкість. Це історія про те, як відповідальність за вчинки наздоганяє безтурботне життя і перетворює його в згусток містичного трилера, де від жадання до одержимості один крок.

Квитки

  • «Фенілетиламін» 18 квітня

Невеличкий готель на півдні Сполучених Штатів, за дивним збігом обставин об'єднав шість історій кохання. Кожна унікальна та не схожа на іншу. Кожна близька й зрозуміла. Тут і коханці, що тікають від буденності подружнього життя. Брат з сестрою, які намагаються здолати заборонену пристрасть. Заміжня жінка, яку захопив адюльтер з юнаком, і самотня жінка – жертва кохання до професора, що довгі роки проводить експерименти над нею в пошуках еліксиру вічного кохання. Тут і любовна драма зрадженої адміністраторки готелю, і буденна історія покоївки, що заблукала у стосунках з одруженими чоловіками.

Квитки

  • «Підступність і кохання» 19 та 29 квітня

Всесвітньовідомий шедевр класика німецької літератури Фрідріха Шиллера, який вже понад два століття не сходить із провідних сцен світу, розповідає дивовижну історію піднесення леді Мільфорд – всесильної коханки герцога, що прагне досягти найвищої вершини слави, багатства й жіночого щастя. Її врода, розум та хитрість змушують тремтіти від захоплення більшість чоловіків, а її підступність не знаходить спротиву навіть серед найвигадливіших інтриганів герцогства. Проте на шляху у неї стає чисте, ніжне, палке кохання – чи зможе воно протистояти силі підступності?

Квитки

  • «Ліки для Ліки» 20 квітня

Що коїться з жінкою, яку зрадив чоловік та найкраща подруга? Вона боїться, вона не може опанувати свою злість. Якщо не наважується вбити себе, бо несила жити, то найкращий вихід – кинути все, втекти, нікого не бачити та почати все з початку.

Все, що їй зараз потрібно, – сигарета та ще одна доза. А він лізе зі своєю мораллю, бажає їй добра. Він же знаний психолог. Але їй так хочеться сховатися від усіх.

Проте, життя завжди вносить свої корективи. І вже дуже скоро прийде час зізнатися у слабкостях і жити далі.

Квитки

  • «Осінній блюз» 20 квітня

Вистава за кіносценарієм Інгмара Бергмана «Осіння соната». Одна все життя була зіркою, а інша так прагла її любові... Напруга між двома жінками зростає з кожною розмовою, спільним обідом і навіть новим платтям. Мати й дочка, що не бачилися вічність, намагаються пробачити одна одній старі образи і знайти шлях до примирення.

Та стримати почуття, що роками ховаєш десь глибоко в душі, не так уже й легко... Чи є шанс у родини, яка звикла жити без любові і співчуття, відродити втрачене?

Квитки

  • «Зачарований» 23 квітня

За п'єсою «Безталанна» Івана Карпенка-Карого. 

Що буває, коли серце рветься навпіл, ви дізнаєтесь із найкращої української п'єси про кохання. Ця історія про те, як одна бездумна помилка може зруйнувати все життя, адже справжнє почуття трапляється лише раз.

Квитки

  • «Неймовірна історія кохання» 25 квітня

Вони зустрілись… уві сні. А потім ще раз… і ще…  І тепер, кожного разу прокинувшись, вони блукають вулицями міста, сподіваючись на зустріч. Здається, вона неминуча, адже у них є пароль, щоб не розминутись, – чудернацькі  слова... Та чи зможуть вони відчути одне одного, доторкнутися,  спіймати подих, тепло рук?.. А можливо, вони живуть на різних півкулях планети, у різні часи і епохи, та їхнє кохання так і залишиться усього лише сном....

Квитки

  • «Ріверсайдр драйв» 30 квітня

Джим Свейн – письменник, 45-ти років. Невпевнений у собі чолов’яга, в сім’ї якого справжня криза. Він виходить на набережну, щоби… що? Можливо, зустрітися з кимось чи щось обміркувати. Проте роздуми перериває волоцюга, який з’являється наче нізвідки. Цей жебрак знає про нього все – про дружину й коханку, він наче занурюється у думки головного героя.

Можливо, саме звичайний безхатько допоможе забезпеченому мешканцю мегаполіса з Ріверсайд драйв розплутати клубок проблем та визначитися з його творчою самоідентифікацією?

Квитки

Читайте також

Caribbean Club оголосив події квітня: Підпільний Стендап, Рояль з Lida Lee, вистави Чорного Квадрату

Caribbean Club оголосив події квітня: Підпільний Стендап, Рояль з Lida Lee, вистави Чорного Квадрату

Джамала представить новий альбом на концерті в Національній опері України

Джамала представить новий альбом на концерті в Національній опері України

Фото: пресслужба

Джамала
Попередній матеріал

Джамала представить новий альбом на концерті в Національній опері України

Хореографічна вистава «Мавка. Шоу»
Наступний матеріал

Хореографічну виставу «Мавка. Шоу» покажуть у 20 містах України

Новини партнерів