Фільм про унікальний центр для онкохворих дітей та їхніх сімей виходить у благодійний прокат

Дача
«Дача» в кіно.

У Міжнародний день онкохворої дитини в Мистецькому арсеналі відбувся допрем’єрний показ документальної стрічки «Дача». Фільм розповідає про унікальний для країни центр, де родини з онконедужими дітьми мають можливість бути разом протягом виснажливого лікування. Стрічка виходить у благодійний онлайн-прокат на медіасервісі Megogo, а також стартує попередній продаж благодійних квитків на березневі сеанси в мережі кінотеатрів «Планета Кіно».

До команди, яка працювала над фільмом, увійшли режисер Олексій Смоляр, оператор та режисер монтажу Ангел Ангелов, композитор Артем Бабурін, продюсерка та сценаристка Ольга Гібелінда, співпродюсерка Світлана Тарасова.

Фільм «Дача» є кроком у боротьбі зі стереотипами по відношенню до родин, в яких хворіють діти, та подоланні бар’єрів, з якими вони зіштовхуються щодня. А також зрушенням на шляху до виходу з соціальної ізоляції усіх людей, хворих на рак.

«Дім, далекий від дому», як його називають «дачники», було відкрито у 2009 році благодійним фондом «Запорука». Відтоді тут проживало близько 1400 дітей із різних куточків України. І саме на «Дачі» у перервах між хіміотерапіями вони можуть знову побути дітьми, а не пацієнтами з важким діагнозом. А біля них – їхні мами й тати, брати та сестри, бабусі й дідусі. Родина поряд під час складного та тривалого лікування — це величезний ресурс для одужання, бо не лише ліки лікують дитину.

Серед гостей, які завітали на кіноперегляд — лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, громадський діяч і волонтер Сергій Притула, дизайнерка Крістіна Бобкова, телеведучі Влад Волошин та  Юлія Шпачинська.

«Ми повинні розуміти, що будь-яке суспільство, українське також, не рожеве та пухнасте. В ньому живе велика кількість стереотипів та злих людей. Людей, які через якісь обставини або просто через свій характер, не схильні до емпатії настільки, що можуть бути жорстокими до слабких. І такі проекти, як зокрема цей фільм, допомагають поступово, краплина за краплиною змінювати це суспільство на краще», — поділився музикант Тарас Тополя.

Тарас Тополя

«Добро потребує примноження. Побачивши «Дачу» на кіноекрані, в людині обов’язково з’явиться бажання якусь вільну хвилину свого життя чи якусь вільну копійку свого сімейного бюджету витратити для того, щоб зробити когось щасливішим і навіть врятувати чиєсь життя», — впевнений Сергій Притула.

З 16 лютого стрічку можна подивитися, придбавши благодійний онлайн-перегляд. Окрім того, стартував попередній продаж благодійних квитків на березневі кіносеанси в мережі «Планета Кіно». Усі кошти будуть спрямовані на утримання «Дачі» та на допомогу її мешканцям.

 

Фото: пресслужба

концерт
Попередній матеріал

«Чоловіки – жінкам»: Міжнародний жіночий день в оточенні зіркових чоловіків країни

Коля Сєрга, Даніель Салем та ALYOSHA виступлять на вечірці в Карпатах.
Наступний матеріал

Влад Яма, ALYOSHA, Коля Сєрга: зірки долучилися до Bukovel blogger’s party для популяризації Карпат

Новини партнерів