Топ-4 культурні події січня: куди варто сходити у новому році

концерт
Розповідаємо про найцікавіші заходи, що відбудуться у січні 2022 року.
  • «Ніч перед Різдвом». 16 січня, Жовтневий палац (МЦКМ)

Музична комедія «Ніч перед Різдвом» створена за мотивами однойменної повісті класика української літератури Миколи Гоголя режисером-постановником, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим.

До яких тільки вигадок не вдаються виконавці, аби створити на сцені чарівну, казкову атмосферу святкової Різдвяної ночі. Тут химерно переплелися давні легенди й картини життя тогочасного українського села, реальне й уявне, фантастичне і комічне. Захоплюючі ритми хореографічних композицій, вражаюча енергетика молодечого завзяття, колоритні сценічні образи, створені яскравим акторським ансамблем, поза сумнівом, справлять глибоке враження на кожного, хто познайомиться з новаційною роботою шевченківців.

  • Олег Скрипка та оркестр НАОНІ. Різдвяний концерт «Щедрик», 13 січня, Жовтневий палац (МЦКМ)

Головний різдвяний вечір столиці. Кажуть, що від того, наскільки правильно ми проспіваємо колядки, залежить, як складеться рік. В цьому, мабуть, і полягає магія Різдва? Тож 13 січня запрошуємо вас відчути справжній дух свята на концерті неперевершених Олега Скрипки та Національного академічного оркестру народних інструментів (НАОНІ), гучно й весело заспівати різдвяних пісень, у кращих традиціях зустріти 2022-й рік.

На глядачів чекає неймовірно душевний та яскравий святковий вечір, наповнений світлом, радістю та, звісно, артистизмом, талантом і величезним досвідом кожного артиста. Недарма саме цей проект люблять та називають однією з кращих творчих колаборацій нашої країни. Глядачі приходять на концерт, а потрапляють в магічний, цікавий та чарівний світ Різдва! Адже для Олега Скрипки це особливе свято:

«Саме з Різдва розпочинається рік. Воно є глибоко історичним, сакральним, духовним. В різдвяний час ми більше звертаємося до цінностей. Тому Різдво є теплим родинним святом, бо все в нашому житті починається із сім’ї та кохання».

Різдво — час див! Головне — відкрити для них своє серце.

  • Великий різдвяний концерт ансамблю ім. Павла Варського. 14 січня, Жовтневий палац (МЦКМ)

Славнозвісний український колектив, якому із захватом аплодує увесь світ, виступить у Києві з великим різдвяним концертом. Гордість України – Національний заслужений академічний ансамбль танцю імені Павла Вірського вже понад 80 років на сцені. За його плечима десятки тисяч танцювальних номерів, любов та визнання у всьому світі завдяки неймовірному таланту та титанічній праці.

Кожен номер ансамблю – справжній шедевр танцю. Кожен концерт – торжество краси та грації. Яскраві національні костюми, запальна українська енергетика, колорит, виразні рухи, а також віртуозність, майстерність та оригінальна інтерпретація народних стилів по праву звели ансамбль у ранг найкращих колективів світу.

Великий святковий концерт від Вірського – це емоції, що зігрівають серце магічним теплом Різдва.

  • «Коханці», вистава за оповіданням А. Чехова, 15 січня, Будинок офіцерів

Сучасна сценічна інтерпретація одного з найбільш відомих та неоднозначних оповідань А. Чехова «Дама з собачкою». Можна сказати, що цей твір є лакмусовим папірцем, яким можна судити не про творця, а про самого читача. Історія бурхливого курортного роману, який переріс у кохання, але несподівано зробив обидві сторони нещасними у їхньому повсякденному житті. Фінал вистави непередбачуваний, хоча глибоко закономірний.

У ролях – Анна Андрющенко, Олексій Семак.

Читайте також

Оля Полякова: «Я стала счастливым человеком, когда вышла замуж за Вадика»

Оля Полякова: «Я стала счастливым человеком, когда вышла замуж за Вадика»

14-летний вокалист с оперным голосом прокомментировал свою победу в шоу «Україна має талант»

14-летний вокалист с оперным голосом прокомментировал свою победу в шоу «Україна має талант»

нг
Попередній матеріал

Магия новогодней ночи в центре Киева: программа праздника от Park Kitchen

Євробачення-2022
Наступний матеріал

Стала відома дата фіналу Нацвідбору на Євробачення-2022

Новини партнерів