Michelle Andrade про складний період життя: «Я залишилась одна. Були зриви і депресивні думки»

Michelle Andrade
Співачка розповіла про самостійне життя без продюсера, особисте життя і нові злети у кар'єрі.

Michelle Andrade представила відвертий максісингл «Неприховане», створений під час війни у різних куточках світу. Це дуже особиста музична історія, не тільки тому що в цих піснях вона відкриває слухачам щирі почуття, а й тому що вперше Мішель стала співавторкою всіх композицій.

Ми поговорили з артисткою про новий етап її життя, де більше немає продюсерів, але є віра в себе, нові однодумці, спрага до відвертої музики і бажання світити в темряві ще яскравіше. 

Michelle Andrade

— Мішель, минуло вже 9 місяців війни. Які головні зміни ти в собі помічаєш? Як змінился твої цінності, відчуття?

Мені досі не віриться, що вже пройшло стільки часу з початку війни. Не втомлююся повторювати: українці – сильні та незламні люди! Так, бувають тяжкі моменти, але зараз трошки легше, тому що  адаптуєшся до будь-яких обставин. Я багато чого навчилась за цей час: бути не наодинці, якісно проводити час з друзями, ділитися, цінувати те, що маю. Почала більше часу приділяти собі та своїм потребам, музиці та творчості. Мабуть, деякі зміни, що відбулись, – кардинальні. Але вони були потрібні мені, щоб зрозуміти, яким шляхом йти далі.

— Де твій дім зараз? І де мешкає твоя родина?

Можна сказати, що постійного дому в мене вже декілька років немає через зйомки шоу «Орел & Решка». Але мене це не бентежить, тому що відчуття дому дарують «свої» люди,  які поруч. Зараз я живу на два міста – Варшава та Київ. Мама – в Італії, тато, як і до війни, у Болівії, брати – в Америці та Китаї.

— А хто зараз знаходиться поруч з тобою? Хто тебе підтримує?

Родина завжди мене підтримує! Навіть коли ми знаходимось на відстані, я завжди відчуваю їх поруч. Зараз я мешкаю з подругами – ми як одна команда, де всім комфортно та приємно одна з одною.

Michelle Andrade

— Останні непрості місяці також дали тобі творчий поштовх. Ти встигла записати новий максісингл «Неприховане». Як і де це відбувалось? Хто тобі допомагав у його створенні?

Ідея його створити прийшла до мене у Барселоні – після дуже тяжкого морального стану, де були й зриви, й перепади настрою, й депресивні думки, коли я вже нічого не хотіла робити… Я опинилась далеко від дому, і все навколо здавалося мені чужим: люди, вулиці, звичаї. Був один момент, така собі остання крапля, після якої я зрозуміла, що треба рухатись далі, рятувати себе творчістю. Я почала писати нову історію, і так народився трек «Час», на який сьогодні вийшов перший кліп із відеотрилогії «Неприховане».

Було важко ще й тому, що у музичному плані я залишилась одна. Мені знадобився час, щоб знайти своїх музикантів, своє нове звучання. Так стався наш мегасимбіоз з талановитим музикантом Володимиром Мажорою. Я створювала авторські тексти, мелодії, а він допомагав мені зі звучанням, аранжуванням. Приєдналися інші музиканти – з України та Польщі, всі інструменти писалися наживо.

Пісні створювалися у різних країнах – Франція, Іспанія, Італія, Україна. Працювала всюди, де мала змогу. І вкладала в треки дуже сильні вібрації, які, сподіваюсь, відчує серцем кожен, хто послухає.

— Що ти більше не приховуєш? У творчості та особистому житті.

Сьогодні я достатньо відверта. Насамперед з самою собою. Я вирішила нарешті відкрити себе для себе. Раніше мені було доволі складно говорити про те, що я відчуваю та переживаю всередині. Але за останні місяці я багато працювала над собою. Я зрозуміла, що ідеальних людей немає, треба просто вміти подавати свою правду іншим, робити це щиро, відкрито. Тому мої інтерв’ю та пісні стали відвертішими. Коли ти щирий та справжній артист, твої слухачі обов’язково притягнуться.

— Одна з нових пісень «Абсурд/Любов» – дуже відверта. Це твоя власна історія кохання? У твоїх стосунках теж були ці емоційні гойдалки?

Тут теж буду відвертою. Війна війною, але для кохання завжди є місце. За цей час я переживала й любовні гойдалки. Знаєте, іноді буває, що ти вирішуєш не йти у стосунках далі, а потім знов стрибаєш із цим парашутом у прірву. Тобі нібито лячно, але водночас кайфово. Ти пірнаєш у ці почуття – і все! Розумієш, що пірнула туди, куди вже не потрібно пірнати, але є як є. Ось про що ця пісня.

— Нещодавно ти влаштувала вечірку у Києві, яка стала й твоїм першим сольним концертом у столиці. Як все пройшло і чим тобі запам'ятався цей день?

Так, мій перший сольник! На цей крок я нарешті наважилась, завдяки своїй команді, яка дуже в мене вірить і передає мені цю впевненість. Все почалося з мініальбому «Неприховане», для якого ми хотіли зробити невеличку презентацію, а потім переросло в благодійну вечірку-концерт. У нас було 10 днів на підготовку, паралельно – зняти нові кліпи,  дати декілька виступів, зробити фотосесію та записати інтерв’ю. Але хвилюватися я почала тільки перед виходом на сцену. А потім – просто віддалась на мільйон відсотків. Найприємнішим та найдивнішим для мене було те, що після підходили люди й казали, що для них це – одна з найкращих подій останніх місяців. Нам вдалося створити теплу атмосферу, мене прийшли підтримати колеги-артисти, всі зустрілися та відпочили. І разом ми зібрали кошти для придбання пікапів для Миколаївської обласної військової адміністрації.

— Ця подія співпала з днем твого народження. Як святкувала у цьому році? Можливо, якісь незвичайні подарунки отримала?

Взагалі, листопад – один із моїх найулюбленіших місяців. Він подарував мені багато приємностей. На свій день народження я співала гімн України на матчі «Динамо-Київ» – ну який подарунок! А ввечері друзі влаштували мені сюрприз. Ми з моєю менеджеркою заїхали повечеряти, а там – всі вони! Ми їли смачні українські страви та гарно проводили час один з одним. Дуже вдячна їм! А ще у цьому році мені подарували 6 свічок. Всі знають, як я люблю свічки, а зараз це просто мастхев.

Michelle Andrade

— Можна сказати, що сьогодні ти обрала для себе роль Michelle Andrade – співачка? Чи все ж таки чекати твоїх інших проявів?

Тут без змін – в першу чергу я співачка, артистка. Але акторська професія мене теж приваблює. Вперше поділюсь з вами – у цьому році я знялась в одному всесвітньо відомому та дуже популярному серіалі. Ви точно його знаєте та дивитесь, але розповісти деталі зможу тільки в наступному році, коли все вийде.

— Поділись, що допомагає тобі бачити світло у темряві?

Думаю, що моя місія як артиста не дає скласти руки. Розуміння того, що  в мене є велика аудиторія та велика відповідальність, не дає мені втрачати світло. А ще в цьому допомагає моя сім'я, мої мрії та прагнення бути кращою версією себе.

Фото: пресслужба, особистий архів співачки

Слава Соломка
Попередній матеріал

Слава Соломка: «Я не можу спокійно спостерігати, коли людину незаконно ображають»

Макс Єжов і Оля Полякова
Наступний матеріал

Макс Єжов — про війну, втрату роботи, грузинські «Танці з зірками» та стосунки з Олею Поляковою

Новини партнерів