Viva! Переможці: Соломія Вітвіцька разом із Тонею Матвієнко та героями АТО побували у Черкасах

Соломия Витвицкая вместе с Антониной Матвиенко и героями АТО представила проект "Переможці" в Черкас
6 серпня у Черкаській обласній філармонії відбулася презентація соціального мультимедійного проекту "Переможці".

Разом із куратором проекту, що веде ТСН на каналі 1+1 Соломією Вітвицькою, до Черкас приїхали волонтер Ганна Гвоздяр, а також герої АТО "переможці" Анатолій Фатєєв, В'ячеслав Буйновський, Олексій Аванесян та Олександр Швецов. Щоб підтримати хлопців, на виставку також прийшли їхні дружини.

Для гостей презентації заспівала Тоня Матвієнко. Черкаси тепло зустріли співачку, яка виконала відомі, улюблені багатьма пісні "Ой, летіли дикі гуси", "Квітка-душа", "Мій милий". "Ці фотографії дають нам привід подумати та поміркувати. Такі люди, як на фотографіях, наші "переможці" надихають нас, простих людей, бути переможцями", - поділилася своїми враженнями від виставки Тоня Матвієнко.

Організатори виставки у Черкасах активно підтримали соціальні ініціативи проекту, зокрема, одну з головних цілей "Переможців" - розвиток сучасного протезування в Україні. Співзасновник благодійної організації "Благодійний фонд "Народжені в сорочці", який приймає проект, Роман Крутяк озвучив готовність забезпечити професійне навчання для черкаського лікаря реабілітолога-психолога. Найближчим часом буде обрано найбільш оптимальний для спеціаліста курс навчання. "Ми робимо це для того, щоб лікар пройшов підготовку та працював у Черкасах, надавав допомогу тим бійцям АТО, які живуть у нашому регіоні", - зазначив Роман Крутяк.

Він також подякував усім, хто допомагав в організації виставки у Черкасах, зокрема, губернатору Черкаської області Юрію Ткаченка та депутату Черкаської обласної ради Наталі Кравцової.

Це не єдина благодійна ініціатива від черкаських організаторів. Завдяки підтримці фонду "Народжені в сорочці", а також Черкаській обласній державній адміністрації спортивним протезом забезпечать бійця АТО із Черкащини. "Ми приєдналися до допомоги проекту. На сьогоднішній день ми можемо фінансово забезпечити протезування для бійця АТО. Йдеться про найсучасніший спортивний протез", - зазначив перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Овчаренко.

Зазначимо, що "Переможці" розпочинають роботу у напрямі саме спортивного протезування. Така ініціатива черкаських організаторів є вкрай необхідною підтримкою проекту.

Герої-"переможці", які відвідали презентацію, розповіли, що взяли участь у проекті, бо власним прикладом прагнуть надихнути інших. Довести, що незважаючи на тяжкі поранення життя триває, що вони – такі, як і всі члени суспільства, можу жити повноцінним життям, і не потребують жалості. "Я взяв участь у проекті, для того, щоб хлопці, які зараз лежать у шпиталі, ті, хто отримав поранення, дивилися на ці фотографії та бачили, що на цьому життя не закінчується. Що можна йти по життю з посмішкою", - розповів Олександр. Швеців.

"У нас вже є перші результати проекту. Після продажу журналу VIVA! ми відправили українських протезистів на навчання до Канади. Троє з них уже отримали ліцензію на те, щоб виробляти біонічні руки", - зазначила Соломія Вітвіцька.

Створювати такі протези тепер можуть Оксана Литвиненко (Харків), Юрій Яськів (Львів) Олександр Стеценко (Київ). Навчання у реабілітаційно-протезному центрі в канадському місті Гамільтон було організовано Канадсько-Українським фондом міжнародної підтримки.

У Черкасах виставка триватиме до 23 серпня. Наступним "Переможців" зустрічає Тернопіль.

У рамках фотовиставки кожен охочий може придбати спеціальний випуск журналу VIVA! Кошти від продажу журналу з історіями життя "Переможців" прямують на розвиток сучасного протезування в Україні.

Долучитися до благодійних ініціатив проекту можна з будь-якої точки світу, зробивши внесок у благодійний фонд Save Lives Together.

Слідкуйте за нашими новинами в соцмережах: Viva! у Facebook і ВКонтакті

Попередній матеріал

Viva Переможці у Тернополі
Наступний матеріал

У Тернополі триває виставка "Viva! Переможці"

Новини партнерів