«Для неї це стрес»: LOBODA розповіла про стан доньки під час війни і як допомагає українцям

LOBODA
Світлана Лобода провела онлайн-зустріч із психологами свого центру безкоштовної допомоги українцям, який вона створила під час війни.

«Через три місяці після повномасштабного вторгнення росії в Україну я відкрила місце допомоги – LOBODA Help Center, де вже протягом 4-х місяців, спільно з командою висококваліфікованих психологів, ми допомагаємо людям, які постраждали від військових дій. Наша допомога була і продовжує бути різною: як матеріальною, так і психологічною», – коментує співачка роботу центру.

На сьогоднішній день до центру надійшло 11 тисяч вхідних повідомлень, психологи відправили майже 17 тисяч консультаційних відповідей. А 500 осіб за допомогою спеціалістів центру змогли повністю пропрацювати свої ситуації та відновитись.

Читайте также

Як жити далі? Психологиня відповіла на важливі запитання, що хвилюють українців

Як жити далі? Психологиня відповіла на важливі запитання, що хвилюють українців

Як вагітній жінці спокійно виносити дитину під час війни: поради психолога

Як вагітній жінці спокійно виносити дитину під час війни: поради психолога

Артистка особисто познайомила своїх шанувальників із професійними психологами її центру та запропонувала кожному спеціалісту озвучити відповіді на ключові запити, з якими зараз стикаються українці по всьому світу.

У цій статті ми зібрали ключові запити, а також деякі поради і техніки першої психологічної допомоги, які були озвучені фахівцями в ході онлайн-зустрічі.

  • 1. Підлітковий бунт

«Сьогодні багато мам, які виїхали за межі України, зіткнулися з цією проблемою. Підліткам дуже складно адаптуватися в нових умовах та обставинах. Особливо це стосується навчання у новій школі. Це нове оточення, незнайома мова», – розповідає психолог Валерія.

З подібною ситуацією у взаєминах зі своєю старшою донькою зіткнулася і співачка.

«Для неї це стрес, нові випробування. Але я вважаю, що у цій ситуації можуть допомогти лише розмови, багато розмов. І, звичайно, запастися терпінням – батьки можуть достукатися до своєї дитини, особливо, якщо дитина перебуває у підлітковому віці, за допомогою турботи, любові та терпіння», – поділилася власним досвідом Світлана Лобода.

Читайте также

Психологиня Олена Адамова дала ТОП-5 порад від панічних атак

Психологиня Олена Адамова дала ТОП-5 порад від панічних атак

Як говорити з дітьми про війну: поради психолога

Як говорити з дітьми про війну: поради психолога

  • 2. Тотальне виснаження мам

90% запитів до психологів центру пов'язані з тим, наскільки мами з маленькими дітьми та багатодітні мами морально, психологічно та фізично виснажені.

«Тут працює та сама схема, як і в літаках, де при тривогах кисневу маску насамперед одягає жінка собі, а потім уже своїй дитині. Для початку вона повинна відновити себе, щоб її стан не вплинув на дитину», – коментує психолог Інна. Наприклад, коли спить дитина, обов'язково відпочиває і мати. Крім цього, мамі критично важливо давати своєму організму розслабитися, подбати про своє тіло, помедитувати та наповнитися.

  • 3. Психологічне вигоряння чоловіків

Нові обставини настільки впливають на психіку чоловіків, що вони доводять себе до депресивних станів, коли впоратися самостійно вже не виходить. А багато хто взагалі вперше залишається наодинці із собою та своїми проблемами.

«І ось у такі моменти важливо підставити їм плече підтримки у вигляді психологічної допомоги, щоб до них повернувся стимул жити і рухатися вперед», – коментує психолог Марат.

  • 4. Психосоматика

Усі невисловлені та пережиті емоції осідають у тілі та вимагають виходу через різні захворювання. Як радить психолог Євгенія: «Фізичне навантаження тут є одним із головних інструментів, які допоможуть утилізувати усі переживання, що зависли у нашому тілі. Це те рятувальне коло, яке повертає людину в чарівний стан "тут і зараз"».

  • 5. Додаткова поміч собі

Психологи центру акцентували свою увагу, що іноді, щоб допомогти своєму організму впоратися, потрібно додати додатково до терапії прийом антидепресантів.

«Однак це робиться виключно за направленням високоспеціалізованого фахівця, щоб не нашкодити собі і своєму організму», – прокоментувала психолог Дарія.

Хочемо нагадати, що LOBODA Help Center відкритий для кожного, хто потребує допомоги і кому потрібна підтримка. Повідомити про свою ситуацію ви можете у будь-який час у телеграмі @lo_help_bot

Ця ініціатива відбувається за підтримки Міжнародного благодійного фонду Dusha.

Читайте также

Шакіра про розлучення з чоловіком-зрадником: «Це найтемніший час у моєму житті»

Шакіра про розлучення з чоловіком-зрадником: «Це найтемніший час у моєму житті»

Восьма дитина! Алек Болдвін знову став батьком

Восьма дитина! Алек Болдвін знову став батьком

Злата Огневич
Предыдущий материал

Злата Огневич раскрыла секрет долгой любви: «Что-то вроде электрического тока»

Анна Тринчер
Следующий материал

Анна Тринчер передала деньги со свадьбы на кареты скорой помощи для компании Эпицентр

Новости партнеров