Стало відомо, яку суму Іван Дорн пожертвував на допомогу українцям

Іван Дорн
Три місяці співак їздив з концертами дев’ятьма країнами, щоб передати всі зароблені гроші на допомогу українцям.

Іван Дорн відзвітував про кошти, які заробив під час туру: всього артист зібрав 3 000 144,38 грн на підтримку України, з них майже пів мільйона задонатив фонду Маші Єфросиніної.

Кожного дня «Фонд Маша» допомагає і отримує допомогу. Доволі часто донати надходять від публічних людей. Наприклад, команда Івана Дорна зробила пожертву в розмірі 474 875 гривень. Це гроші, які музиканти зібрали під час туру дев’ятьма країнами світу. Вони проїхали 43 тисячі кілометрів, відіграли 11 концертів і віддали все зароблене на підтримку України. В тому числі, й «Фонду Маша».

Завдяки цьому донату фонд Єфросиніної закрив одразу декілька різних гуманітарних запитів в різних регіонах України. Це і ліки, і продукти харчування, і гігієнічні засоби, одяг і взуття, і навіть обігрівачі для будинку-інтернату, який зараз будується в Мукачеві.

«Ліки по запитах поїхали в Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №9 і Обласну клінічну лікарню Івано-Франківська, одяг і взуття – в Чернігів, гігієнічні засоби – в Харківську, Черкаську, Дніпропетровську області, – розповідають в фонді. – Продукти – на Львівщину і Чернігівщину, а господарчі товари – на Чернігівщину і Київщину». 

Інша частина коштів, отриманих під час туру Івана Дорна, пішла на гуманітарну допомогу на окупованих та деокупованих територіях (Макарівський напрямок, Миколаїв, Нова Каховка, Токмак), на медичні потреби (Авдіївка), турнікети для військових (східний напрямок), ліки для людей, що відрізані від постачання (Токмак, Глухів, Нова Каховка), одяг для військових ЗСУ та вимушених переселенців, робочі інструменти для визволення людей з-під завалів (Запоріжжя, Глухів, під Донецьк), позашляховик для військової частини А0135-ІІ (Донецький та Луганський напрямок). Повний звіт — на сторінці Івана Дорна в Інстаграм.

Читайте также

Лобода з прапором України в руках заспівала «Щедрик» і хіт Скрябіна

Лобода з прапором України в руках заспівала «Щедрик» і хіт Скрябіна

Ексдружина Віталія Кличка пояснила причину розлучення

Ексдружина Віталія Кличка пояснила причину розлучення

Нагадуємо, що зараз «Фонд Маша» працює одразу над двома великими проєктами. Перший – програма реабілітації «Незламна мама», спеціально розроблена спеціалістами з психології та посттравматичних синдромів для жінок та дітей, що постраждали від війни. Це 3-тижневий офлайн-табір, де з учасниками проєкту працюють психологи, а потім – онлайн-підтримка протягом 3 місяців. 

Другий проект – «Від великих сердець – для маленьких» – тисяча наборів з усім необхідним на місяць життя дитини. Усі бокси поділені на три вікові категорії. У першій – все, що необхідно на місяць життя дітям до року. Наприклад, 135 памперсів. У другій зібрані речі для малюків від року до двох. У третій – від двох до трьох. Набори відправляться до волонтерських центрів у різні міста України, де їх зможуть отримати матері, яким потрібна допомога. Вартість боксів – 7 мільйонів гривень. Зібрати треба 4 мільйони, бо усі донати, відправлені у «Фонд Маша» з карток Visa, будуть подвоєні. Подробиці – тут.

Читайте также

Українець Жан Гріцфельдт став дизайнером року за версією Helsinki Fashion Week у Фінляндії

Українець Жан Гріцфельдт став дизайнером року за версією Helsinki Fashion Week у Фінляндії

Іван Дорн розповів, куди переїхав жити з дружиною і дітьми

Іван Дорн розповів, куди переїхав жити з дружиною і дітьми

Віталій Кличко і його дружина Наталія Кличко
Предыдущий материал

Ексдружина Віталія Кличка пояснила причину розлучення

Анна Саліванчук і її чоловік Олександр
Следующий материал

Анна Саліванчук розповіла про романтичний подарунок чоловіка на 37-річчя

Новости партнеров