росія вбила 25 медійників. Проєкт пам’яті загиблих журналістів

Медіа Меморіал
Пройшло трохи більше 2 місяців війни росії проти України, та ця невиправдана агресія забрала життя уже 25 медійників – 18 журналістів і 7 працівників інших напрямів медіасфери.

Starlight Media створила перший мультимедійний проєкт Медіа Меморіал, щоб вшанувати пам’ять колег і показати історії українських та іноземних журналістів, які віддали життя за правду.

Медіа Меморіал став своєрідною міжнародною стіною памʼяті і жалю. Позаяк російська війна не шкодує нікого: ані українку Віру Гирич, журналістку «Радіо Свобода», ані ірландця П’єра Закжевскі, оператора з Fox News, ані американського журналіста Time Брента Рено. 

«Усі вони мали одну місію – відстоювати правду і справедливість. Та російська влада бездушно стала їм на заваді. Агресор забрав у них не тільки право виконувати свій професіональний обов’язок. Він забрав у них найдорожче – їхнє життя. Наша місія – продовжити справу загиблих медійників. Розповідати правду, заради якої вони пожертвували своїм життям. Показувати світові справжнє обличчя окупанта», – каже Олена Фроляк, ведуча програми «Факти» та керівниця інформаційної служби ICTV.

Читайте также

«Кохана, я поїхав на роботу. Він розпочав війну»: ведуча ICTV та дружина міністра оборони Юлія Зорій

«Кохана, я поїхав на роботу. Він розпочав війну»: ведуча ICTV та дружина міністра оборони Юлія Зорій

Букмекери пророкують Україні тріумфальну перемогу на Євробаченні 2022

Букмекери пророкують Україні тріумфальну перемогу на Євробаченні 2022

Перевірені дані та офіційні державні канали стали основою для написання прескарт довічно акредитованих журналістів. Команда «Медіа Меморіал» отримала факти від Офісу Генеральної прокуратури, Національної спілки журналістів України і Міністерства культури та інформаційної політики. Також автори проєкту збирали теплі спогади про загиблих від родичів та колег з усього світу.

«Телеканал ICTV одним із перших приєднався до запуску “Єдиного марафону”, який безперервно транслюється в ефірі з 24 лютого. Наша команда працює з бомбосховищ і під обстрілами, щоб розповідати правду про війну, борючись із шаленою пропагандою та дезінформацією ворога. Як лідери інформаційного мовлення ми вважаємо своїм обов'язком вшанувати пам'ять наших колег, чия робота полягала в тому, щоб протистояти спробам росії приховати свої злочини проти мирних громадян і демократії. Цим проєктом ми хочемо нагадати про важливість свободи слова та роль незалежної журналістики», – коментує Сабіна Абляєва, маркетинг-директорка ICTV.

У межах проєкту команда Медіа Меморіал створила Фонд пам’яті журналістів, загиблих на війні. Благодійні пожертви для дітей та інших членів родин загиблих колег надходитимуть на спеціальний рахунок Національної спілки журналістів України. НСЖУ уже зробила перший внесок у фонд – перерахувавши 30 тисяч гривень.

Матеріали сайту доповнено серіями подкастів, доступних до прослуховування та поширення.

Медіа Меморіал створено за підтримки та допомоги партнерів із Литви Latvijas Radio, Балтійського центру розвитку ЗМІ, НСЖУ.

Вбивства та обстріли журналістів є грубим порушенням міжнародного права. Ворог може закривати очі на закони, проте закрити очі світові на злочини йому не вдасться. Адже вшановуючи пам’ять загиблих за правду – ми продовжуємо розповідати їхні безсмертні історії.

Читайте также

Володимир Остапчук — про нову роботу, шахраїв у волонтерстві і стосунки з дружиною під час війни

Володимир Остапчук — про нову роботу, шахраїв у волонтерстві і стосунки з дружиною під час війни

Ведуча «Танців з зірками» Іванна Онуфрійчук розповіла, як у Швейцарії сприймають війну в Україні

Ведуча «Танців з зірками» Іванна Онуфрійчук розповіла, як у Швейцарії сприймають війну в Україні

Валерій Харчишин
Предыдущий материал

Лідер гурту Друга ріка Валерій Харчишин розійшовся з дружиною

Ирина Билык
Следующий материал

Ирина Билык со слезами на глазах рассказала о переписке с Киркоровым

Новости партнеров