До сліз: історія втечі з окупованого Гостомеля телеведучої Юлії Панкової

Юлія Панкова
У «Сніданку з 1+1» ведуча Юлія Панкова розповіла, що після перемоги України мріє накрити великий стіл у рідному Гостомелі для всіх друзів.

Колишня кореспондентка ТСН та телеведуча «Ревізору» Юлія Панкова в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла, як провела 15 діб разом із батьками в окупованому Гостомелі. Ночувати доводилось у підвалі без світла, тепла, зв’язку, газу. Її вулиця була обстріляна з градів, а у її дім увірвались 9 кадирівців, відібрали мисливську зброю, телефони, після чого сім’я вирішила, аби залишитись живими, треба обов’язково вибиратися з міста.

«Це було найважче рішення, адже вийти на вулицю з підвалу було дуже страшно», – розповіла Юлія Панкова через відеозв’язок ведучим Людмилі Барбір, Олександру Попову та Ігорю Циганику.

Зараз Юля у безпеці зі своїми рідними. Але зізнається, що і досі по ночах не може спати та лякається гучних звуків.

«Було дуже страшно. У нас не було можливості знайти воду, закінчилися ліки, не було світла і тепла, а мобільний зв’язок глушили. Поруч з нашим будинком було 5 сімей з маленькими дітьми. Одне немовля знаходилося на грані життя та смерті, тому що у нього не було суміші, аби поїсти. Над нами летали гради, вакуумні бомби, ракети», – згадує Панкова.

Читайте также

Дизайнер Жан Гріцфельдт показав у Берліні колекцію, присвячену війні

Дизайнер Жан Гріцфельдт показав у Берліні колекцію, присвячену війні

Новий сингл ТНМК та KOZAK SYSTEM: пісня-обіцянка матерям солдатів, що все буде добре

Новий сингл ТНМК та KOZAK SYSTEM: пісня-обіцянка матерям солдатів, що все буде добре

Якось на терасі свого будинку Юлія побачила кадирівця – тоді у дівчини всередині все обомліло і вона зрозуміла, що будь якої миті окупанти можуть вбити її і родину. Юлія згадує, що у той день, коли вони все ж таки вирішили їхати, не було «зелених коридорів» з Гостомеля. Але попри страх сіли у машину і поїхали під білими прапорами:

«У той день я так молилася, як ніколи раніше не молилася. Нам просто пощастило, що ми проїхали цілі і неушкоджені три ворожі пости».

Також Юлія Панкова дала поради всім тим, хто опинився у такій самій страшній ситуації – намагайтесь спати, їсти, при зустрічі з окупантами поводьтесь обережно, не провокуйте їх на агресію. Віддайте їм все, що попросять. Робіть все, аби вижити. Бережіть себе.

Телеведуча Людмила Барбір після моторошної історії звернулася до Юлії:

«Юля, головне, що ви вижили. Складно буде далі – повністю відновитися і повернутися до мирного життя. Останнім часом ви багато робили гастротурів по різних країнах. Кожному з нас треба подумати, що він зробить після того, як Україна переможе. Скажіть, про що ви мрієте? Чим займетесь, коли ми переможемо?»

«Сподіваюсь, що наш будинок ще стоїть. Після перемоги, коли ми повернемося додому, я накрию великий стіл на подвір’ї, позову сусідів, друзів, вас обов’язково позову. І будемо відновлювати країну – будувати, працювати заради нашого майбутнього», – відповіла Юлія Панкова.

Читайте также

Український бренд Gepur шиє балаклави та термобілизну для ЗСУ. Потрібна допомога

Український бренд Gepur шиє балаклави та термобілизну для ЗСУ. Потрібна допомога

Алексей Дурнев о трагедии в родном Мариуполе и тактике россиян: «Это шантаж»

Алексей Дурнев о трагедии в родном Мариуполе и тактике россиян: «Это шантаж»

Надя Дорофеева и Владимир Дантес
Предыдущий материал

Надя Дорофеева и Владимир Дантес разводятся после 10 лет отношений

Ольга Бурцева
Следующий материал

Ольга Бурцева: «Не позволю себе впасть в уныние. Враг добивается именно этого»

Новости партнеров