Дизайнер Жан Гріцфельдт показав у Берліні колекцію, присвячену війні

Жан Гріцфельдт
Український дизайнер з німецьким корінням Жан Гріцфельдт вразив світ моди своїм показом у Берліні, який влаштував дистанційно, знаходячись в Києві.

Колекція, яку Жан Гріцфельдт показав світові, створювалась під час війни, яку Росія розпочала проти України. Звук сирени, візуалізація вибухів і розбитих вікон, закривавлені моделі та величезний прапор України, що розтягнувся на весь подіум: показ українського дизайнера, що відбувся ввечері 16 березня в Берліні, мав на меті за допомогою мистецтва донести глядачу ті жахи й біль, але водночас надію і силу духу, які зараз проживає кожен українець.

Модельєр звернувся до публіки у німецькій столиці за допомогою відеозв’язку, адже всі ці дні він знаходиться в Києві.

«Сьогодні не час говорити про моду, але час показувати наші реалії через моду. Ми не демонструємо нову колекцію та нові образи, бо коли ховаєшся від бомб в укритті, метро чи підвалах, нікого не хвилює, у що ти вбраний. Головне – що ти живий. Наша колекція – почуття і відчуття. Це наш захист і броня, наша зброя. Те, у що ми одягнені, щоб вибороти світ без війни. У нас війна. 3 мільйони біженців. Тисячі зруйнованих будівель і родин. Слова “як ти?” – як ранкове привітання щодня. Живі – слово, яке волієш почути.

Мода не є відображенням сьогодення, вона завжди дивиться в майбутнє на роки вперед. Сьогодні моя зброя як дизайнера – інструменти моди. Нині я борюся за те, щоб завтра ми були вільні, сподіваючись на свободу для України та для всіх людей на планеті Земля. Це моя сила і моя місія. Усі люди мають право жити вільно і безпечно у своїх домівках на своїй землі», — звернувся Жан Гріцфельдт до міжнародної громади. 

Протягом тижня мод у Берліні відбувався благодійний аукціон, кошти з якого було спрямовано в фонд підтримки українських біженців в Німеччині – Ceritas. 

Фото: Sebastian Reuter

концерт для медиків України
Предыдущий материал

MONATIK, Юлія Саніна та десятки зірок взяли участь у концерті для медиків України

Тіна Кароль
Следующий материал

У білій сукні з плямою крові: Тіна Кароль у Польщі зібрала понад 42 мільйони гривень для України

Новости партнеров