Корпорація Apple подала до суду на українського режисера

Apple
Корпорація Apple ініціювала у США справу проти українського режисера Василя Москаленка – автора комедійного фільму "Людина-Яблуко" (Apple-Man). Українець відповів техгіганту у відеозверненні.

Apple-Man або «Людина-Яблуко» – комедійний супергеройський фільм, саркастична пародія на популярні супергеройські саги. Фільм отримав бюджет за допомогою американського сайту Kickstarter, зібравши 120 000 доларів і ставши найуспішнішим проектом на платформі зі Східної та Центральної Європи.

Apple-Man постер

Корпорація Apple ініціювала справу проти режисера фільму Василя Москаленка. Одна з головних претензій компанії – споживачі можуть повірити, що Apple-Man пов’язаний, схвалений чи створений Apple.

Претензії Apple розмістило на 467 сторінках юридичного документу.

Режисер відповів на відеозвернення на своєму YouTube-каналі. Він пояснює, що його фільм – про комедійного супергероя, і жодним чином не пов’язаний з корпорацією Apple.

«Коли проти тебе виступає наймогутніша у світі корпорація з капіталізацією у три трильйони доларів – це дуже екзотичне відчуття, – розповів Василь Москаленко. – Особливо враховуючи, що ти абсолютно не зробив нічого поганого чи протизаконного».

Корпорація вимагає заборонити Василю Москаленку вживати бренд Apple-Man стосовно будь-чого, включаючи повнометражні художні фільми про супергероїв та фільми про супергероїв для стрімінгових платформ. Хоча агентство міністерства торгівлі США, що видає патенти та реєструє об’єкти інтелектуальної власності, схвалило Apple-Man та наголосило, що не має ніяких заперечень.

«Вперше юристи Apple вийшли на контакт ще влітку, – розповів Василь Москаленко. – Тоді мені здалося, що це просто якесь непорозуміння. Адже комедійний фільм про супергероя, що вміє левітувати фрукти, не має жодного відношення до діяльності технологічної корпорації. Через три місяці юрист Apple подзвонив моєму представнику у Нью-Йорку. У доволі безапеляційній манері він заявив, що вони проти "Людини-Яблука". А ще через три місяці корпорація Apple ініціювала проти мене справу». 

Судова боротьба з Apple навіть на перших етапах може коштувати десятки тисяч доларів. Тому юристи радять відмовитися від боротьби з американським техгігантом. Однак Василь Москаленко сподівається, що він та Apple зможуть дійти згоди.

«Я дуже поважаю компанію Apple. Я та мої коллеги користуються її продукцією – наприклад, монтуємо фільми та робито корекцію кольору на макбуках. Я відритий до переговорів і сподіваюсь, ми зможемо домовитись», – наголосив режисер.

Apple-Man

  • Про Apple-Man

«Людина-Яблуко» – комедійний супергеройський фільм. Перший трейлер фільму був знятий у невеликій квартирі. Трейлер став вірусним в Інстаграм та привернув увагу Дженніфер Еністон. Про проект розповідали ЗМІ у 40 країнах світу (включаючи ABC, SBS, Cinema Blend, Filmstarts).

  • Про Василя Москаленка

Василь Москаленко – український режисер. Починав кар'єру з тревел-шоу на Новому каналі та ICTV. За фільм «Синтетична любов» отримав премії у США, Канаді та Великобританії. Остання робота – хоррор-фільм The Chernobyl Fallout – з Хлоєю Буенс, Ксенією Мішиною та Робом Фельдманом.

LOL Surprise OMG
Предыдущий материал

Нові оригінальні LOL Surprise OMG – багатий вибір ляльок

Діамантовий сезон
Следующий материал

Діамантовий сезон: неймовірний шанс отримати каблучку з діамантом в один карат

Новости партнеров