«Країна сонячних зайчиків»: соціальний проєкт, який об’єднав зірок українського шоу-бізнесу

Країна сонячних зайчиків
Студія «Мамахохотала» презентувала проєкт «Країна сонячних зайчиків»: 12 короткометражних фільмів й 12 додаткових інтерв'ю з експертами.

«Країна сонячних зайчиків» – це проєкт, що має на меті висвітлити 12 соціальних тем та звернути увагу українців на важливі питання. Ці теми, в більшості, не мають гучного розголосу у суспільстві: сексуальна освіта дітей, насильство в сім’ї, фейки, толерантність, захист тварин, кібербулінг, життя після війни, проблеми людей поважного віку, донорство, залежності, еко-проблеми, благодійність та натхнення.

У головних ролях проєкту виступили зірки українського шоу-бізнесу: Олександр Рудинський, Аліна Паш, Олександр Тодорчук, Ахтем Сеітаблаєв, Ігор Кондратюк, Світлана Тарабарова, Марія Артеменко, Ольга Сумська, Анна Добриднєва, Ольга Цибульська та інші.

Читайте также

Актриса студии «Мамахохотала» Ирина Хоменко родила второго ребенка

Актриса студии «Мамахохотала» Ирина Хоменко родила второго ребенка

Як українські зірки зустріли Різдво

Як українські зірки зустріли Різдво

«Мені взагалі сподобалась й ініціатива, й ідея проєкту. Це ж так круто – уміти виділяти надважливі теми по-новому, показувати їх з різних сторін. З усіх коротких метрів найбільше запам‘ятались ролики про кібербулінг та здачу крові, вразили мене» - поділилась своїми враженнями Аліна Паш.

Автором ідеї проєкту виступив співзасновник та актор студії «Мамахохотала» Євгеній Янович: «Країна сонячних зайчиків» – це, в першу чергу, про просвіту. І ми використовуємо не нудні повчання, а творчість. Ми говоримо про важливі речі не заїждженими тривіальними фразами, а креативом та емоціями. Це проєкт про те, що варто усвідомити, ХТО ми й ДЕ ми. А також, ЩО навколо нас. І, маючи усвідомлення, почати діяти».

Першими побачити короткі метри мали змогу гості прем'єри: Аліна Паш, Ярмак, Олеся Романова, Аня Гресь, Олег Маслюк, Поліна Ткач, Слава Соломка та інші.

Євгеній також поділився, як зустрічали новий проєкт і своїми першими враженнями після показу: «Дуже тепло! Кожен короткий метр отримав свою порцію оплесків від глядачів, що максимально важливо для режисерів. А ще після показу було відчуття того, що мало. Це підтвердили й друзі, які казали, що їм хотілося ще, а час швидко пройшов. Коротше, говорю ці слова і не вірю, що все відбулося. Було саме так, як і мало бути».

Над 12 короткометражними фільмами працювали молоді українські режисери, серед яких Христина Сиволап (фільм «Віддана»), Аля Бухтіярова («Зустріч однокласників» й «Бурштинові копи (2021)») та Дмитро Шмурак (серіал «Великі Вуйки»).

«Коли тобі телефонує Євгеній Янович – це одразу пропозиція, від якої важко відмовитися. Тим більше, коли Женя просить створити соціальну роботу на таку тему. Знімання проходили легко і швидко: всіх захопила ідея й наша задача була реалізувати задум якісно, не дивлячись на стислі терміни та інші обмеження. Як круто, що є можливість створювати в Україні таку кількість важливих проєктів», – розказав режисер короткого метру «Таємний Санта» Дмитро Шмурак.

Фото: прес-служба

Тина Кароль
Предыдущий материал

От певицы к бизнесвумен: как Тина Кароль зарабатывает во время локдауна

Monatik
Следующий материал

Дима Монатик трогательно поздравил младшего сына Платона с 4-летием

Новости партнеров