Ірма Вітовська: «Нам, акторам, потрібно залишатися у своїй травмі»

ирма витовская
У середині січня в широкий український прокат виходить стрічка «Мої думки тихі», де Ірма Вітовська зіграла одну з головних ролей.

У розмові з viva.ua Ірма Вітовська розповіла про смішні і складні ситуації, які склалися підчас зйомок фільму «Мої думки тихі» - дебютної роботи українського режисера Антоніо Лукіча.

«Найсмішніший випадок – це зйомки на водах у Косино, коли ми знімали серед людей. Нам потрібно було, щоб мене не вичислили як Ірму Вітовську, тому вся група та режисер називали мене Галею. І як тільки хтось починав придивлятися, Антоніо (режисер) починав мене кликати “Галино, йдіть сюди”, ну і в мене одразу спрацьовує, коли хочу бути невпізнаною – починаю кривити рожі, тру очі, згорблююсь, витягую підборіддя. Це вже професійні навички, я іноді таке практикую на курортах, де наші туристи, а я нікого не хочу бачити. Взагалі люблю бути непомітною в приватних речах, коли хочу розчинитись серед людей і щоб на мене ніхто не звертав увагу. Весь час бути на вітрині – втомлює. На зйомках це було дуже смішно, але й важко, адже ти не можеш розслабитися, весь час намагаєшся це контролювати, і якщо хтось довше затримує на тобі свій погляд і починає ніби згадувати де він тебе бачив – починаєш розігрувати окремий спектакль.  

 А найскладнішим було не розколитися, тому що такий гумор дуже складний. Ми ж знаємо як воно зі сторони має бути смішно, а нам, акторам, потрібно залишатися у своїй травмі. Особливо це відчувалося, коли знімали сцену в машині, коли я падаю на кермо. Це було дуже смішно в момент виконання, але мені потрібно було залишатися у стані трагедії», - розповіла нам Ірма Вітовська      

Фільм розповідає історію про молодого звукорежисера фрілансера Вадима. Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, він отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і вирушити в «привабливу Канаду». Подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється найменш підхожа для цього людина – мама Вадима. У головних ролях – Ірма Вітовська та Андрій Лідаговський.

  • Світова прем'єра фільму пройшла у конкурсній секції East of the West Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, де фільм отримав Спеціальну премію журі.
  • Українська прем’єра картини відбулася в рамках Національної конкурсної програми 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де фільм відзначено Призом глядацьких симпатій, премією за найкращу акторську роботу (Ірма Вітовська), спеціальним згадуванням (Андрій Лідаговський).
  • Національна премія кінокритиків України КІНОКОЛО за відкриття року (премія за найкращий повнометражний дебют) та найкращу жіночу роль (Ірма Вітовська).
  • Премія глядацьких симпатій кінофестивалю «Лістапад» (Мінськ).

Фільм виходить у широкий український прокат 16 січня 2020 року.

Фото: Инстаграм, кадри з фільму, афіша

Потап и Настя Каменских
Предыдущий материал

Мачо и чика: Потап и Настя Каменских поделились жаркими фото из Мексики

Разбился украинский самолет в Иране
Следующий материал

Авиакатастрофа украинского самолета в Иране: реакция звезд на трагедию

Новости партнеров