Рай! Телеведуча Олена Фроляк розповіла про казковий відпочинок у Домінікані

Олена Фроляк
Навіть під час пандемії, якщо захотіти, можна отримати незабутні враженя від подорожей. Дивимось, як це було в Олени Фроляк.

В інтерв’ю сайту Viva! керівниця інформаційної служби каналу ICTV, ведуча та головна редакторка програми «Факти» Олена Фроляк розповіла про свою відпустку в далекій Домініканській Республіці.

Читайте также

Райское наслаждение: Олег Винник отпраздновал 45-летие в Доминикане

Райское наслаждение: Олег Винник отпраздновал 45-летие в Доминикане

Ірина Федишин відсвяткувала 34-річчя у Домінікані і зустріла там Холостячку

Ірина Федишин відсвяткувала 34-річчя у Домінікані і зустріла там Холостячку

Олена Фроляк

— Ідея подорожі у Домінікану у вас назріла вже давно чи це було спонтанне рішення?

Зараз планувати подорожі складно – пандемія. Час, обставини і маршрути обмежені. Вибір невеликий: Єгипет, Туреччина, Домінікана, Мальдіви, Мексика. Я вибрала Домініканську Республіку, ніколи не була  в Південній Америці. В Сполучених Штатах була, в Канаді була, а от в Південній Америці – ні. Це було вперше, коли всередині зими я полетіла в спекотне літо. Для прихильниці природнього стану речей це пізнавально й екзотично. Мені пощастило перелетіти майже 50-градусний температурний режим – вилетіла з Києва за -18, а прилетіла в Санто-Домінго у +30.

— Як адаптувалися до такої різкої зміни клімату?

Все залежить від  організму. Мій трохи збоїв – погано спала в перші дні, тиск стрибав. Але через 2-3 дні адаптувалася. Спека там скраплена океанським бризом, тому не така  виснажлива. А прилетівши в Київ, взагалі все було добре, швидко звикла до температурного режиму і навіть не відчувалася зміна у часі.

— Як перенесли переліт Київ-Домінікана тривалістю в 12 годин?

У першу чергу, потрібно підготуватися морально і налаштуватися. Я скачала купу фільмів, взяла з собою книжки… Подивилася 3 фільми – 6 годин польоту вже промайнули. Потім ще 2 фільми, потім почитала книгу, після чого перекус, розмови з донькою. Я не люблю довгі перельоти, тим більше без пересадок, але головне себе налаштувати. Я зрозуміла, що це надовго, і була «озброєна».

— Ви подорожували усією сім’єю?

Ми полетіли на відпочинок удвох з донькою. Вирішили залишити чоловіків на господарстві.

— Такий формат відпочинку «мама-донька» вас зблизив?

У нас близькість на  високому рівні, тому не можу сказати, що поїздка якось вплинула на наші стосунки. Звісно, багато часу ми проводили разом. Але донька зараз працює дистанційно на 3-х роботах, тому навіть на відпочинку писала статті, брала участь в онлайн-зустрічах, вебінарах.  Навіть, незважаючи на зміну у часі, інколи вночі прокидалася, аби виконати роботу. Бувало, коли Наталка у навушниках працювала на пляжі. Добре, що там скрізь хороший інтернет. Тому я в ці моменти була ніби з нею, а ніби і ні.  

Донька Олени Фроляк

— Зустрічали українців за більш ніж за 9000 км від Києва?

Так, дивно, але земляків зустріла багато. Особливо приємно чути українську, коли мандруєш групою на острів. Це просто фантастично у Південній Америці.

— Що подарувало вам найяскравіші емоції, які ви запам’ятаєте на все життя?

Це, звісно, природа, океан, Карибське море і фрукти. Лазуровий колір Атлантики і Карибського моря настільки глибокий і настільки аж до непристойності неприродний, що спочатку здається, ніби ти у зафотошопленому кадрі. Це  викликає просто дитячий захват. Ще одне неповторне тактильне враження викликає тутешній пісок, який нагадав мені вершкове масло! Не смійтеся – його зернистість така дрібна, що коли його накриває хвиля, він стає схожим на масло – м’яким і однорідним. Ходити по ньому босоніж – суцільне і невимовне задоволення. Ці надприродні кольори, фантастичні пейзажі. Таке враження, що це спецефекти. Ці пальми, пісок. Я об’їздила багато країн. Дуже люблю Європу, особливо Італію, була в Південній Кореї, Африці, але ніде не бачила такого кольору океану чи моря. Ці природні екзотичні акценти мене найбільше вразили. І, звісно, те, що там дуже багато фруктів.

— Чого наїлися вдосталь, про що навіть і не помрієш у Києві?

Я обожнюю авокадо, а Домінікана – просто рай для фанатів авокадо. Він величезних розмірів, дуже смачний, маслянистий. Гуакамоле виставляють цілими мисками, біля яких, немов веселка, кольорові цільнозернові чіпси, обов’язково з натуральних фарбників. Одразу згадуєш ціни на гуакамоле в київських ресторанах і взагалі ціни на авокадо в Києві. А ще я закохалася у папайю, яку я, до речі, ніколи не куштувала до того моменту. А там її теж дуже багато. Тому для мене це було відкриттям сезону.

— Домініканці – які вони, на ваш погляд?

Вони дуже дружелюбні, люблять усе робити компанією. Приходиш в ресторанчик – один тебе за столик проводить, другий подає меню, третій запитує, що ви будете пити, четвертий приносить десерти. У нас це все робить одна людина. А ще це люди, які абсолютно нікуди не поспішають. Звісно, це ж країна для релакс-відпочинку.

— А вам ближче активний чи такий релакс-відпочинок?

Однозначно активний. Я люблю поїхати до якоїсь святині,  піти в музей, покупатися у морі, покататися на велосипеді, піти на катері… І люблю, коли це все в комплексі. Просто лежати на пляжі цілими днями – не моє. Ми в Домінікані багато куди вибиралися: і на острови поїздили, і в Санто-Домінго побували (в столиці Домініканської Республіки).

— Що порадите тим, хто також бажає відвідати Домініканську Республіку?

Усім, хто ще вагається, повторю свою улюблену фразу: на запитання, їхати чи ні, є лише одна правильна відповідь – їхати! Адже краще поїхати і пошкодувати, ніж не поїхати і пошкодувати. Тому вперед!

Олена Фроляк

Фото з особистого архіву Олени Фроляк

Вика Маремуха
Предыдущий материал

Стоит посетить каждому: 5 интересных мест Стамбула от участницы «Супермодели по-украински»

Сергей Притула
Следующий материал

Весьма необычно: Сергей Притула рассказал о любимых занятиях с детьми

Новости партнеров