Етнокінофест ОКО встановлює рекорд

око
В рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю ОКО, що цього року відбувається у комбінованому онлайн/офлайн форматі, буде встановлено рекорд, а саме створено унікальний етнографічний арт-об'єкт.

У столиці бессарабських болгар, місті Болград, організатори фестивалю створять унікальний і найбільш довгий артоб’єкт — традиційний килимок.

Ініціатива розмалювати місто традиційними килимками народилась в межах кінофестивалю як навігаційний вказівник, що з’єднує локації та гостинно стелить відвідувачам шлях, і згодом переродилася в окремий проєкт.

Цей традиційний стрітарт став айдентикою не тільки кінофестивалю, а й міста.

Встановлення рекорду заплановано 18 вересня об 11.00 біля будівлі РАГСу на площі, після чого відбудеться розширена відкрита прес-конференція щодо рекорду, кінофестивалю та участі міста у цих подіях. 

Нагадуємо, цьогорічний етнокінофест відбудеться за підтримки Держкіно України — 11-18 вересня — online та 16, 17, 18 вересня — offline в Бессарабії, на півдні України, в місті Болград, яке святкує цього року свій ювілей 200 років. Кінофест, який проходитиме під гаслом: «Єднаймося, не уніфікуймося!», — складається з міжнародного та національного повнометражного і короткометражного конкурсів.

Цього року оргкомітет отримав більше 500 заявок із 73 країн та охопив усі континенти нашої планети: секція міжнародного повного метру — це 8 стрічок, короткого — 26. До національного конкурсу повних метрів увійшло 10 стрічок, а до короткометражної програми — 7 фільмів. Програма показів етнокінофесту побудована у форматі подорожі: кожного дня глядачі вирушатимуть у кіномандрівку до певного регіону світу, а наприкінці — повертатимуться додому, аби подивитися картини національного виробництва. Загалом глядачі, переглядаючи 60 фільмів, подорожуватимуть 42 країнами світу.

 

Площадь звезд
Предыдущий материал

Площадь звезд: место встречи знаменитостей в центре Киева

Тиждень Франції в Україні
Следующий материал

Вишуканий тиждень: вже вдруге в Україні втілять проєкт «Більше Франції»

Новости партнеров