Шлях до себе: як йога та ароматичні свічки допомагають поліпшити самопочуття

Йога
Йога набуває все більшої популярності через те, що багато людей зрозуміли головне. Йога — не просто килимок для фізичних вправ, Індія і певна відчуженість. Це заспокоєння розуму та розслаблення тіла.

У моменті розслаблення нас залишають страхи та затиски, які не давали можливості реалізовуватись. Розслабляється тіло, а фізіологічні процеси починають йти з більшою швидкістю. А потім і розум, і тіло почувають себе краще. Натомість людина, яка почала займатись йогою та відкрила своє тіло і розум, отримує багато енергії, котру можна спрямовувати у продуктивне та ефективне річище. Саме тому майже всі, хто хоч раз спробував йогу, залишаються з нею на все життя і використовують як ключ до молодості, переконана Каріна Харчинська, викладачка йоги з 20-річним досвідом. Авторка унікальної системи, яка творить чудеса та видозмінює не тільки тіло, а й стан душі, зізнається: її головна мрія – зробити йогу легкою та доступною для всіх, щоб ніхто не сумнівався, чи варто почати.

«Бажаю, щоб якнайбільше людей відкрили для себе йогу і знайшли у ній ключ до свого здоров’я», — каже експертка.

Каріна Харчинська

Як це працює?

Йога позитивно впливає на всі сфери життя. Адже коли маєш заспокоєний розум, то ефективно й адекватно співпрацюєш зі світом. Без внутрішніх затисків спілкуєшся з людьми, більш повноцінно бачиш картину і помічаєш прекрасне там, де раніше б навіть не намагався знайти. У розслабленому та ресурсному стані ти наповнюєш людей навколо, створюєш та робиш нове.

Це справді так, адже саме спокійні й врівноважені люди створюють навколо себе добрий та ефективний простір. Вони комфортні у всіх сферах життя: в бізнесі, стосунках, родині.

Окрім того, для відкритої та спокійної людини старості не існує: вона живе якісніше та проживає кожен свій день, зберігає ресурс для того, щоб у 70-80 років теж бути достатньо активною і рухливою. Дивно, що люди в голові будують собі ці стереотипні етапи свого життя, кажучи: «Це вже 30!», «Це вже 40!», «Це вже 50!», приписуючи віку певні проблеми здоров'я, ніби так і має бути. А тіло може залишатися молодим дуже довго, якщо йому не заважати.

Займаючись йогою, ми стаємо стабільнішими та стійкішими у своєму житті, з легкістю утримуємо свою позицію, власні бажання. Наша свідомість така прозора, що все навколо стає зрозумілим. Ми дійсно розуміємо, що нам потрібно і як до цього приходити.

Як працює медитація?

Медитація – це знання присутності. Медитація дає змогу позбутись усіх думок, які постійно заважають — у нас в голові постійно крутиться багато ідей, інформації, думок про події та людей. Вони створюють велику напругу: розумова діяльність витрачає сили іноді більше, ніж фізична.

Медитація повертає вас до самих себе. Ми повертаємось у свій простір та починаємо помічати все, чого не могли помітити раніше — тож можемо зробити генеральне прибирання у собі самих. Розум заспокоюється, а тіло розслабляється, усі органи працюють краще, запускається процес реконструкції та оновлення.

Одразу після першої медитації ви відчуєте, що свідомість стає яснішою. Медитуючих людей дуже складно надурити, адже відсутність внутрішніх затисків дає можливість дивитись чітко і прямо. У цьому спокої ми бачимо все, як є. Людьми, які медитують, складно маніпулювати. Вони стійкіші на повсякденній основі, зібрані, ефективні у роботі. Вони розшаровуються від негативних емоцій, діють від відкритого серця та доброти. Це дуже позначається на взаєминах і стосунках з дітьми. Напруга та стрес не переносяться у простір сімейний. Медитуюча людина завжди чітко розподіляє свої емоції та функції за потребою.

Каріна Харчинська

Ароматична терапія

Аромати мають величезну силу, особливо в духовних практиках. Це пов’язано з тим, що ми запам'ятовуємо їх раз і назавжди. Аромат – це одяг для всього, як для тіла, так і для дому. За ароматом ми зчитуємо образ будинку.

Коли ви заходите у той чи інший простір, зверніть увагу на емоції та на те, що у вас відразу формується думка та стан. Люди звикли купувати хороші дорогі парфуми для себе, але часто не помічають, що будинок теж повинен мати свій аромат.

Аромати створюють стан. Від стану залежить якість ваших дій. Якщо стан пригнічений, незадоволений, то й дії матимуть таку ж характеристику. Дуже важливо, щоб аромат, який вас оточує вдома або в автомобілі, був таким, який би розкривав вас, налаштовував на нові звершення в кожному дні. Саме з такою метою виник бренд Code Vivo.

Якісні ароматичні свічки, які є дифузорами для дому, а також парфум для автомобіля нешкідливо створюють необхідну атмосферу. Вони не мають жодного синтетичного складника, аби не порушувати роботу організму. І звичайно ж, потрапляючи в атмосферу ароматів Code Vivo, формується правильний настрій, внутрішнє заспокоєння і, відповідно, гарне самопочуття.

Йога зміцнює тіло, дух, свідомість і внутрішню позицію. Вона очищує від тривожності, категоричності, злості, ненависті, старих образ, страхів та невпевненості. Медитація дарує легкість у думках і тілі. Займаючись йогою, ви стаєте граційними, гармонійними в русі тіла й думок.

Читайте також

Топ-5 тілесних практик, які знімають стрес і напруження

Топ-5 тілесних практик, які знімають стрес і напруження

Даша Астаф’єва розповіла, як долає стрес: «Це стало для мене відкриттям»

Даша Астаф’єва розповіла, як долає стрес: «Це стало для мене відкриттям»

Тіна Кароль
Попередній матеріал

Тіна Кароль у свій 39-й день народження презентувала нову пісню

Лілія Ребрик
Наступний матеріал

Втретє вагітна Лілія Ребрик назвала дату пологів

Новини партнерів