Джамала розповіла про друга, який загинув на війні

Джамала
«Мій брате»: співачка представила новий трек, який присвятила полеглому на війні близькому другу.

Співачка Джамала представила новий трек «Мій брате». Рік тому, у січні, вона втратила дуже близького друга, який був для неї ніби брат. Світлі спогади про нього і втілились у новій роботі.

Це пісня — присвята всім братам і сестрам, яким ви не встигли сказати важливі речі. За ці два роки подібних історій, на жаль, багато. Найменше, що ми можемо зробити для людей, яких ми любили і які загинули, захищаючи нас, за словами Джамали, — це пам’ятати про них, цитувати їх.

Джамала

«Чи може автор плакати над своїм твором, сидячи перед клавішними та комп’ютером, якщо він це переживає? Може! І це не обовʼязково від жалю, як у пісні «1944», чи від меланхолії та спогадів, як у «Шлях додому», «Заплуталась» і «Сумую». Так сталося зі мною знову. Рік тому, у січні, я втратила дуже близького друга, брата, але спогади про нього були настільки світлими, що якось я не могла плакати доти, поки не написала цю пісню. Вже моя улюблена співавторка Тетяна Милимко, («Крила»), як завжди, весь мій потік емоцій привела до ладу, і от в той момент я заплакала, але якимось світлими сльозами. За цей час війни подібних історій, на жаль, у нас дуже багато. Найменше, що ми можемо зробити по відношенню до людей яких ми любили, і які померли захищаючи нас, — памʼятати, згадувати, не боятися їх любити, любити спогади про них, згадувати їх жарти, музичні смаки, цитувати їх. Мені це допомогло. Може, допоможе і вам? Напишіть їм листа», — говорить співачка.

Джамала вдома

Разом з треком Джамала представила чуттєве лірик-відео. У ньому співачка пише листа вже у знайомій шанувальникам по відео «Вірю в тебе» локації. Саме дім стає ключовою локацією у «Мій брате». Тут співачка неодноразово виходила у прямі ефіри до своїх глядачів, тут були зняти одні з найважливіших відеоробіт Джамали.

Джамала вдома

Співачка завжди відверта зі своїми шанувальниками. Тому цього разу Джамала теж впускає кожного з вас у свої спогади і відчиняє двері власної оселі. Ще однією ключовою деталлю відео є мобільний телефон. Він як символ зв'язку та пам’яті, за допомогою якого ми можемо зберегти важливі фото та відеомоменти, занотувати свої думки, подзвонити близьким, написати та відправити їм повідомлення.

Фото: Michael Fedorak, Erica Kabaeva

Читайте також

Хто з зірок, які захищають Україну, ледь не загинув під час боїв

Хто з зірок, які захищають Україну, ледь не загинув під час боїв

Учасник «Ліги сміху» Ярослав Гаркавко загинув на війні з рф

Учасник «Ліги сміху» Ярослав Гаркавко загинув на війні з рф

Микола Тищенко і його ексдружина Алла Барановська
Попередній матеріал

Микола Тищенко вперше назвав причину розлучення з Аллою Барановською

"Міс Україна" та "Міс Всесвіт"
Наступний матеріал

Як конкурси краси стають майданчиком для культурних і соціальних послань

Новини партнерів