10 невідомих фактів про соліст Depeche Mode Дейва Гаана

Depeche Mode
Музичні критики на зорі кар'єри Depeche Mode винесли вердикт: це слухатимуть лише німці та самотні люди. Так і є - депеш обожнюють у Німеччині, вони кумири одиноких людей, але одиноких по всій планеті.

29 червня у рамках світового туру на підтримку нового альбому легендарний Depeche Mode виступили з концертом у Києві на НСК «Олімпійський». 10 фактів у постійній рубриці Viva! про Дейва Гаана – рок-ікону, голос та обличчя групи, чиї фірмові па стегнами зводять з розуму шанувальниць.

1. Відкритий та цікавий. «Коли я ходив до школи, то був упевнений, що все своє життя митиму тарілки. Я погано вчився і багато часу проводив біля вікна, чекаючи, коли почнеться справжнє життя. Те, що відбувалося у класі, було не для мене. Вчителька весь час виразила: «Що там такого цікавого, містере Гаане?». А мені здавалося, що зовні страшенно цікаво. Я знав, що треба висунути голову якнайдалі з вікна і просто це побачити. Частково я залишився таким же, я відкритий та цікавий. Сьогодні я щасливий спостерігати, як розвиваються мої діти. Я питаю себе, як складеться їхнє життя, яким вони будуть, коли в них з'являться свої діти?»

2. У рідному місті мав славу хуліганом. «Підлітками нам катастрофічно не вистачало грошей, і ми звинчували мотори з мотоциклів, щоб витрачати гроші на вечірки та дівчаток. Якби я не став співаком, я, напевно, був би професійним вбивцею».

3. Ріс без батька. «У матері грошей особливо не було, їй доводилося виживати. Не можна сказати, щоб ми ходили до найкращих шкіл, але мама робила все, щоб нас як слід виховати. Вона завжди працювала на кількох роботах, але все одно їй вдавалося щовечора готувати нам вечерю. Вдома було чисто, ми нічого не потребували. Бути матір'ю – найважча робота. Це я вам говорю як батько трьох дітей».

4. Намагався багато разів зав'язувати із кар'єрою. «Я потрапив до групи випадково: був хлопчиком на побігеньках, тягав колонки та підсилювачі. Якось забрів до кімнати, де Depeche Mode прослуховували вокалістів. Якимось чином мікрофон опинився у мене в руках, решта – історія. Наш перший спільний концерт ми давали у дивному, гротескному магазині Crocs. Там був акваріум зі справжнім крокодилом, і всі цокалися з ним пивом через скло. Жах! Згадуючи ті дні, іноді я сам собі говорю: «Все, подібну хрень більше ніколи робити не буду. Ніколи!» А потім знову опиняєшся в якомусь богом забутому готелі у Варшаві. Опалення не працює, навпаки будівництво, на вулиці мінус 25, а в тебе триденна перерва у турне. Сидиш там, зубами стукаєш і думаєш: «Ось тепер точно більше ніколи».

5. Любить секс. «У сексі як: чим більше ти віддаєш, тим більше отримуєш. З віком все стає тільки крутішим. Чим комфортніше ти почуваєшся, чим краще знаєш своє тіло, тим більше ти можеш показати в ліжку. Мене часто питають, хто для мене секс-символ? Моя дружина, звичайно…»

6. Свариться із дружиною через… посуд. «Усі великі сварки з моєю дружиною починаються з посудомийної машини. Ножі та вилки потрібно завантажувати гострим кінцем донизу. Можна вмістити більше посуду, якщо вкладати так, як належить. Але якщо Джен виходить із кімнати, я маю шанс схалтурити».

7. Шоколадозалежний. «Розповісти вам щось смішне? Мабуть, найсмішніший жарт – це те, що я ще живий. Героїнова залежність, спроба суїциду, коли я різав вени, щоб привернути до себе увагу… За живучість лікарі дали мені прізвисько «кіт». Сьогодні це все у минулому. Єдина моя залежність – темний шоколад. Фани знають про це і в турах зазвичай задаровують мене шоколадом».

8. Називає шанувальників «чорною зграєю». «Ми називаємо наших фанів «чорною зграєю». Буквально щовечора бачиш одні й самі обличчя в перших рядах. Вони по кілька років збирають гроші, щоб відвідати всі наші концерти. Страшно, коли люди, які приходили на концерти 20 років тому, сьогодні одягають своїх дітей так, щоб вони були схожими на мене. Це якось ненормально».

9. Часом лякає свою дочку. «Дочка з жахом від моїх виступів. Вона часто повторює, що я не тато, якого вона знає. Але нещодавно вона заявила, що також хоче писати музику. Я підтримуватиму її, якщо вона дійсно цього хоче».

Фото: Надано прес-службою

10. Після концерту шукає спокою. «Під час концертів доводиться вивертатися навкруги, щоб завести апатичну, байдужу публіку. Тому після… Зазвичай ми чверть години або близько того стирчимо разом у гримерці. Жартуємо з приводу шоу: Ти бачив ту дівку з плакатом? – О так, бачив». Якось так. Після цього я волію залишитися наодинці із собою. Я повертаюся до готелю, приймаю гарячий душ, з'їдаю щось і розслаблююсь. Зазвичай на цей момент у мене вже злипаються очі. Адреналін все ще гасає по моєму тілу, як поїзд-експрес, але в мене вже немає бажання з кимось розмовляти, я просто хочу перезарядити свої батарейки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ангелом за плечем. Чотири побачення зі смертю фронтмена Depeche Mode Дейва Гаана

Кохання серед тварин
Попередній матеріал

Кохання серед тварин

Людмила Барбір
Наступний матеріал

Телеведуча Людмила Барбір вперше показала сина та чоловіка

Новини партнерів