Новий рік близько! Скільки коштує замовити зірку на свято чи корпоратив

Новий рік
Чи хороша це ідея і що потрібно враховувати, запрошуючи зірку на корпоратив?

Традиційно Новий рік ми зустрічаємо у колі близьких, а потім колег. Ну, чи навпаки. Ще поруч із нами відомі особи та артисти, яких особливо багато на телеекранах у святкові дні. «Зіркопад» асоціюється зі святом.

Коли йдеться про важливі в житті заходи, хочеться зробити їх яскравими, що запам'ятовуються. За асоціацією приходить ідея – запросити зірку!

Артисты Квартала 95 на сцене

Чи є сенс?

Крім того, що селебріті на івенті – це готова шоу-програма, вона ще й є актуальною. Люди, без перебільшення, дуже скучили за гучними подіями. Карантин вніс свої корективи у роботу розважальної індустрії, тепер глядачі довго зважують, чи йти на концерт. Тому що вони часто скасовуються або переносяться через нестабільну ситуацію та обмеження.

Коли ви запрошуєте артиста на своє свято — стаєте організатором концерту, який точно не скасують і на який прийдуть. Гарантовані враження стають яскравішими вдвічі. Гості отримають емоції та будуть вдячні за це саме вам.

Друга причина – статусність події. Зірка додає ваги заходу, а коштувати може не дорожче, ніж ваш бенкет. Особливо корисно для іміджевої складової, коли періодично потрібно нагадувати про себе в інформаційному полі. Ваші гості не залишать вечір без уваги та обов'язково поділяться фото/відео в інтернеті.

Третя причина – відчуття особливості, важливості. Це відмінний спосіб віддячити людям. Від новорічного корпоративу залежить багато чого, навіть те, з ким ви працюватимете наступного року. Позитивні враження дарувати перед Новим роком, як ніколи важливо, саме тоді працівники будують плани.

Без обмежень

Ціна запитання

Найважливіший пункт – букувати артиста треба заздалегідь. Ціна варіюється не лише від популярності та тривалості виступу, а ще й дати. Коли всі відпочивають, артисти працюють, тому прайс змінюється. Але ж зірку можна підібрати практично на будь-який бюджет.

Ми дізналися актуальні розцінки, щоб ви могли вибрати найбільш підходящу:

  • Ведучі, коміки - можна знайти від 500 $ до 20 000 $
  • Українські артисти - стартова ціна 2000 $, середня - 15 000 $
  • Закордонні артисти - тут справи по-іншому, заплатити можна 30 000 $, а можна і 1 000 000 $ за виступ світової зірки

Середня тривалість виступів - 45 хвилин-1 година. Можна домовлятися про інші умови. Деякі артисти приїжджають заспівати 1-3 пісні, деякі працюють ще як ведучі. Букувати артистів краще за концертні букінгові компанії, з якими вони працюють. Це дешевше, ніж через концертного директора, оскільки між компанією та артистом вже є домовленість про спеціальні умови, і букінгове агентство може зробити додаткову знижку.

Які витрати можуть виникнути додатково?

Є поняття, з якими ви, можливо, не знайомі: технічний та побутовий райдер артиста, які оплачуються окремо. До першого відноситься звукова, світлова апаратура, і якщо ви пообіцяли одну техніку, а наприкінці з причин неполадки замінили іншу, артист має право відмовитися виступати. Вкрай важливо враховувати можливості майданчика. Найчастіше на локації нема потрібної техніки і доводиться шукати підрядників або брати її в оренду самому.

Тому якщо хочете займатися організацією самостійно, добре перевіряйте всі технічні вимоги та підбирайте місце. До побутового райдера належать харчування, проживання, трансфер, охорона. Бронювання готелю, покупка квитків займає багато часу, а на вас і так організація цілого свята. Ще одна перевага букінгових агенцій – з вас знімуть ці питання, у них є контракти з підрядниками та всі умови райдерів букер виконує сам.

Варто обговорити навіть особисті питання, наприклад, чи фотографуватиметься артист із гостями? Здорово, коли на колективному фото центром улюблена зірка, але, можливо, це реально за додаткову плату. Ви можете зробити це самостійно, а можете довіритися агенції, яка щороку проводить сотні концертів і знає всі вимоги та можливі неполадки напам'ять.

Підсумуємо: ми впевнені, улюблений артист на свято — це те, що потрібно, особливо за часів, коли не вистачає концертних заходів та яскравих емоцій.

Порадитись, замовити артиста, можна тут: букінг артистів.

Гарних вам та яскравих свят!

Ірина Білик
Попередній матеріал

Ірина Білик: «Дівчина має зустрічати коханого практично голою»

MONATIK
Наступний матеріал

«Як же я люблю цю пісню»: MONATIK випустив кавер на «Старі фотографії» Кузьми Скрябіна

Новини партнерів