«Дизель Шоу» передало мільйон гривень на благодійність

Дизель Шоу
Мільйон для хворих дітей - саме таку суму колектив «Дизель Шоу» передав благодійній платформі «dobro.ua».

Гроші дозволять закупити спеціальні серцеві імплантати для 11 дітей, які потребують операцій. Актори прямо під час концерту умовно «розіграли» цей мільйон серед глядачів – детальніше читайте далі.

Читайте також

Зірка «Дизель Шоу» Яна Глущенко: «На дев'ятому місяці вагітності полетіла до чоловіка»

Зірка «Дизель Шоу» Яна Глущенко: «На дев'ятому місяці вагітності полетіла до чоловіка»

3 грудня у Палаці «Україна» відбувся масштабний концерт «Дизель Шоу». Перший номер, який продемонстрували актори – підсумки року з розіграшем мільйону гривень. Прямо зі сцени його розігрував художній керівник «Дизель Студіо» Єгор Крутоголов. А шеф-редактор студії Олексій Бланар за лаштунками поділився усією передісторією.

- Ми писали номер, де жартома розігрували мільйон. Актори «Дизель Шоу», за сценарієм, дуже хотіли, щоб він дістався їм, а Єгор вирішив «підколоти» їх і розіграти мільйон серед глядачів. І коли підійшли до фіналу – замислились, що робити з цим мільйоном? Віддати просто так – дурощі. Треба зробити якусь гарну справу. Почали шукати і вийшли на головну Благодійну платформу України «dobro.ua», яка постійно допомагає хворим дітям. І ось під час розмови з її директоркою Іриною Гуцал з’ясувалось, що мільйона гривень якраз вистачить на придбання 11 спеціальних серцевих імплантатів – і акторів у нас 11. Ми одразу дописали фінал нашого номера, - розповідає Олексій Бланар.

Саме Ірина Гуцал стала тією «випадковою» щасливицею із глядацької зали, яка отримала мільйон від акторів «Дизель Шоу».

- Це надважлива історія. Вона показує, що можна об’єднуватися та вирішувати важливі питання. Гроші, які передали актори «Дизель Шоу», дозволять закупити 11 імплантатів і зробити 11 операцій. Вони проводяться у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Операції безкоштовні, але для їхнього проведення потрібні як раз ці серцеві імплантати. З ними всі хірургічні маніпуляції проходять швидко та безболісно для дитини, - пояснює Ірина Гуцал.

Глядачі у залі були приголомшені таким поворотом подій на сцені, а самі актори дуже раділи з того, що змогли допомогти хворим діткам. Особливо близька ця історія Євгену Сморігіну. Адже у свій час його молодший син Сашко теж мав проблеми з серцем і потребував допомоги.

- У мого сина Сашка була підозра на порок серця. Ми не розуміли, як таке можливо. Одразу поїхали в Інститут серця на обстеження. На щастя, все обійшлося. Але моя родина теж зіштовхнулася з такою проблемою. І вона абсолютно реальна. Тому я впевнений, що така допомога вкрай важлива: не знадобилася моїй дитині - знадобилася іншим дітям, - ділиться Євген Сморігін.

Діти – особлива тема для кожного учасника колективу «Дизель Студіо». А цифра 11 є доволі символічною для акторів.

- Діти – величезна частина нашої аудиторії. Вони дивляться наші шоу в YouTube, приходять на концерти, вручають подарунки – їх завжди неймовірна кількість. Крім цього діти беруть участь у наших номерах, знімаються у скетчах та серіалах. Для нас усі діти свої. А наш головний серіал «Папаньки» повністю присвячений темі відносин батьків і дітей. Дуже скоро в ефірі каналу СТБ вийде вже 4 сезон серіалу. Тому ця допомога для «дизелів» дуже важлива та символічна. 11 імплантатів для дітей, а у нас 11 акторів - розповідає Єгор Крутоголов.

Актори просто зі сцени передали ініціативу благодійності глядачам у залі та телеглядачам через екран. Адже рятувати життя дітей так просто і так важливо.

- Я б дуже хотів, щоб до цієї справи приєднався український бізнес, українська спільнота, так звана еліта. Будь-яка людина може допомогти будь-якою сумою. 100-200 гривень - і ми зробимо здоровими наших дітей. Я усіх закликаю приєднатися до нашої акції «Врятуй дитяче серце - врятуй дитяче життя», - додає Олексій Бланар.

Але на цьому історія не закінчиться – операції будуть проведені дуже скоро, і актори «Дизель шоу» планують зустріти дітей, яким вдалося допомогти, просто з лікарні після виписки. А далі, звісно, хочуть продовжувати розпочату благодійну справу, аби вона стала доброю традицією.

Читайте також

Фото: прес-служба

Дизель Шоу
Попередній матеріал

«Дизель Шоу» передало мільйон гривень на благодійність

Оля Полякова и Маша Ефросинина
Наступний матеріал

Оля Полякова и Маша Ефросинина раскрыли секрет приготовления хлеба, от которого не поправляешься

Новини партнерів