Що таке мескаль і чим він відрізняється від текіли?

мескаль
Мескаль і текіла - це напої-родичі, але вони не одне й те саме. Насправді, текіла є різновидом мескаля, але про це докладніше пізніше. Якщо ви колись куштували мескаль, то знаєте, що його смак досить характерний.

Що являє собою мескаль?

Мескаль - це загальна назва для дистильованого алкогольного напою, що виробляється з рослини агави, також відомої як магуей. Вважається, що назва «мескаль» походить від науатльського слова «mexcalli», що означає «варена агава».

Існують певні правила і закони, які визначають, що робить мескаль унікальним серед інших агавових спиртних напоїв. Подібно до текіли, мескаль може бути виготовлений тільки у восьми певних регіонах Мексики: Оахака, Дуранго, Гуанахуато, Герреро, Сан-Луїс-Потосі, Тамауліпас, Сакатекас і Мічоакан.

мескаль

Які відмінності між мескалем і текілою?

Мескаль - це загальна назва для будь-якого дистильованого алкогольного напою, виробленого з агави, в той час як текіла є одним із видів мескаля. Текілу виробляють виключно з сорту агави Blue Weber. У той час як мескаль може бути виготовлений з різних видів рослин агави, основна сировина для нього - сорт Еспадін.

Як пити мескаль?

Коли мова заходить про найкращий спосіб насолоджуватися мескалем, цей алкогольний напій чудово підходить для вживання в чистому вигляді, а також у коктейлях.

Попросіть приготувати вам коктейль, який дасть вам змогу повністю відчути весь спектр смаків, включно з димними відтінками. Більшість дегустаторів рекомендують пікантні маргарити з мескалем, щоб насолодитися грайливим, димним і пряним смаком. Також можете спробувати палому з мескалем. Якщо йдеться про поєднання мескаля з іншими смаками, зверніть увагу на фрукти та соки, які часто використовуються в алкогольних коктейлях. Мескаль ідеально поєднується з такими інгредієнтами, як ананас, імбир, соки лайма і лимона.

У магазині maudau.com.ua знайдете різні види мескаль за найкращими цінами на ринку. На сайті представлені напої різних об'ємів і з різним відсотком міцності.

Читайте також

Таємничий світ Jägermeister: секрети виробництва та унікальний смак

Таємничий світ Jägermeister: секрети виробництва та унікальний смак

Коньяк Aznauri — елітний напій, доступний кожному

Коньяк Aznauri — елітний напій, доступний кожному

подарунки
Попередній матеріал

Ідеї подарунків до Дня матері: як порадувати найважливішу жінку у вашому житті

Ploom X Advanced
Наступний матеріал

У IQOS з’явився конкурент

Новини партнерів