Трансформація життя через організм: як допомогти собі?

Олександра Павленко
Як тіло говорить з нами і яким чином навчитися його чути?

Олександра Павленко
Health-амбасадор
Олександра Павленко
Засновниця ком’юніті здорового довголіття Health Club. Екс-перший заступник Міністра охорони здоров’я України. Входить до топ-5 жінок-юристів України за версією Forbes Women. Адвокат з 20-річним стажем та засновниця Pavlenko Legal Group, зареєстрований лобіст при Європейській комісії. Резидент College of naturopathic Medicine. Публічний спікер

Health-амбасадор Олександра Павленко розповіла, як сприймати сигнали організму і використовувати їх для позитивних змін у житті.

Прийнято вважати, що успіх та прогресивні кроки людини залежать тільки від розвитку власного інтелекту. Ми занадто довго вважали, що розвиваючи свої скіли у напрямках «вище», «сильніше», «розумніше», бажаний добробут увійде в наше життя. Бути в потрібному місці з потрібними людьми було чи не найважливішою соціальною мантрою. Але все змінилось. І це сталося раптово.

Війна проявила природні речі всереднині нас. Показала, що основне поле бою – це тіло та організм. Все, що сталося з нами, ми відчули саме через тіло: чутливість і спроможність відчувати біль, радість, натхнення, рішучість та все інше.

Класична медицина сьогодні вже не в змозі продовжувати давати відповіді на всі реакції організму. Ми відчуваємо емпатію до життєвих ситуацій, розділяєм емоцію з тими, хто поруч і одразу отримуємо відбиток на тілі.

Я впевнена, що багато хто впізнає себе, коли почує про алергії незрозумілого походження, втому, що може тривати тижнями, а також імунні реакції організму, щодо яких жодні лікарі та аналізи не можуть встановити діагноз.

Події пробуджують чутливість. І це гарна новина для змін – як для світу, так і для кожної окремої людини.

Як сприйняти сигнали організму та використати новий стан для змін у житті на краще?

  1. Правдиво зафіксувати усі нові симптоми.
  2. Зупинити всередині себе пошуки «попереднього стану».
  3. Подивитись у коріння фізичного стану.
  4. Спробувати відповісти собі на запитання: «Про що мені хоче сказати тіло?»
  5. Почати говорити з ним.

Олександра Павленко

Частіше за все з нами говорить імунна та нервова системи. А ось про що вони хочуть з нами говорити – у кожного історія своя.

Я розберу 3 життєві ситуації, які люди приносили мені останнім часом.

Зазвичай приходить бізнес, що втомився виборювати місце під сонцем. Або жінки, що вимушені без кінця «триматись сильними». Розвиток підприємств за кордоном у теперішній час взагалі доводить власника до рідких аутоімунних захворювань.

Зараз я відчуваю поклик допомагати людям «читати тіло». І кожного разу це означає «віднайти ключ» від нового злету та успіху. Ми не маємо зараз втрачати себе. Це час саме для того, щоб врешті-решт зустрітись із собою.

Де моє місце на мапі?

Із цим запитанням Вадим прожив рік. Переїжджаючи з країни в країну, намагаючись розмістити інвестиції та втримати бізнес, який стрімко летів униз. Сім’ю він також перевіз за кордон та зняв квартиру. До війни він мав показання на онкологію, але тримав стан та в цілому контролював ситуацію без остаточного діагнозу. З новою життєвою активністю та викликами у бізнесі Вадим отримав і погану новину – стрімке розгортання онкології та метастази у сусідні органи і тканини. Відповіді на питання «чому все так стрімко і раптово» ні в кого не було.

Ми зустрілись, щоб обговорити з ним пошук лікарів у Європі. І раптом він каже: «Знаєш, я навіть був у психосоматолога, але жодна сесія не була успішною, я в розпачі».

Коли пацієнт готовий чути про те, що тіло «може розмовляти з нами», ми виходимо на новий рівень розуміння себе.

Кажу: «Стоп, давай про це поговоримо, ти справді розумієш, що не все так просто?».

Години вистачило на те, щоб ми вийшли на ймовірну відповідь. Вона була дуже болюча для Вадима, але правдива… з якою можна було працювати.

Паралельно із сім’єю він мав дві коханки. Кожна вже була з дитиною. Війна сталася, і питання безпеки дітей торкнулось нашого пацієнта вже помноженим на три. Всі три свої «сім’ї» він розмістив у трьох різних країнах, де відбувалась його бізнес-активність. Це правда життя і історія не чудова, як на переказ. Але побачивши, що метастази розгорнулись у трьох різних частинах тіла із трьома різними внутрішніми системами, він наче не розридався від напруги на тій нашій зустрічі.

Я не знаю, чи змінює він зараз свою життєву ситуацію, але знаю точно – успішний план він вже знав і почати діяти – лише вибір. Тіло виконало свою функцію – безмовно передало йому інформацію. 

Чому я на всіх тисну?

Ця жінка потрапила до нас з таким рівнем гіпертонії, що не передати. Стреси та постійний високий тиск робив з неї протягом дня напівмертву. Ми працювали і з її харчовими звичками, приводили до норми вагу, фармацевтично корегували ліпідний обмін. Звичайно, результати були, але не такі очевидні, щоб радіти.

Ми багато говорили. Зазвичай люди, що стресують, називають причиною зовнішні фактори. Членів сім’ї, роботу, ситуації в бізнесі. Ніхто не здатний спочатку дивитись на себе.

«Хто у твоєму житті давить на тебе найбільше? Хто та людина, що створює найбільший тиск у твоєму житті?»

Я буду завершувати цю статтю, тому скорочу цю історію до прямої відповіді на ці питання, що ми намагались вирішити.

Наша пані і була тією людиною, що створювала найсильніший тиск у своєму ж житті. Створювала не тільки собі, але й чоловіку, дітям, у бізнесі. Піднімаючи планку, намагаючись наздогнати умовних «конкурентів», переконати світ у своїй першості. 

Таких історій багато. І це якщо не згадувати прості ситуації з ногами, «що йдуть не тією дорогою життя». А чого варта шкіра та алергії, що вже «на дотик не сприймають різні ситуації», примушуючи хазяїна побачити, що справжня реакція подавлена.

Тіло говорить з нами! І зараз час його чути та діяти.

Олександра Павленко

Читайте також

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

Таємничий світ Jägermeister: секрети виробництва та унікальний смак

Таємничий світ Jägermeister: секрети виробництва та унікальний смак

подарунки
Попередній матеріал

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

Найкращі фільми про сильних жінок у головних ролях
Наступний матеріал

У головній ролі – ти. Топ-6 найкращих фільмів для жінок і про жінок

Новини партнерів