ТОП-5 найкращих трилерів, які варто подивитись

фільми
Фільми, які не залишать глядачів байдужими.

Зараз в український прокат вийшов новий трилер режисера Даміана Сіфрона «Мізантроп» про пошуки невловимого стрільця, що тероризує мегаполіс. Пропонуємо ще декілька найкращих зразків жанру – психологічних трилерів, від яких неможливо відірватися.

  • «Мізантроп»/To Catch a Killer, 2023

Новорічна ніч у Балтиморі перетворилася на кривавий кошмар: невідомий стрілець вбиває 29 людей. Він не залишає слідів: жодної гільзи, жодного патрону, відбитка пальця або волосини… Але шеф слідчої групи Джеффрі Ламарк бере в команду молоду офіцерку Елеонор Фалько. Вона якимось чином відчуває «кривавого стрільця» – пояснює хід його злочинних думок і навіть може спрогнозувати подальші дії. І хоча в головної героїні повно своїх «темних плям», Ламарк їй довіряє. Чим закінчиться ця смертельна гонитва?

У головних ролях – відома голлівудська акторка Шейлін Вудлі і популярний актор Бен Мендельсон.

  • «Тебе ніколи тут не було»/You Were Never Really Here, 2017

Джо, колишній агент ФБР і військовий, отримує нове замовлення – врятувати із секс-полону дівчину-тінейджера, дочку політика. Він працює сам і діє понад законом, та в якийсь момент «порятунок» йде не за планом. Напружено, страшно, криваво.

Прем’єра фільму відбулася на 70-му Каннському кінофестивалі, режисерка Лінн Ремсі отримала приз за найкращий сценарій, а виконавець ролі Джо – уславлений актор Хоакін Фенікс – приз за найкращу чоловічу роль. Після показу зал аплодував авторам фільму стоячи.

  • «Полонянки»/Prisoners, 2013

Головний герой Келлер Довер дізнається, що його маленька донька та її подруга зникли. Час іде, і стає ясно, що дівчат викрали. Справу веде детектив Локі – він усіма силами намагається розкрити злочин, але Келлер не може чекати. Зневірившись у спробах детективу розв’язати справу, Келлер бере у заручники головного підозрюваного у злочині. В головних ролях – Г'ю Джекман і Джейк Джилленхол, режисером цього суворого та напруженого фільму виступив Дені Вільнев.

  • «Старим тут не місце»/No Country for Old Men, 2007

Дія відбувається десь у пустелях Західного Техасу. Ветеран в’єтнамської війни Льюелін Мосс випадково натрапляє на місце злочину: купа тіл, наркотики і чемодан з грошима. І хоча Мосс розуміє, що треба забиратися звідси якомога скоріше, він все одно бере гроші і заспокоює себе тим, що втече.

У грошей завжди є господар, а у великих грошей – великі і всесильні господарі, і дуже швидко по сліду Льюеліна Мосса йде найнятий мафією кривавий вбивця Антон Чігур, ім’я якому – смерть… Чи втече Мосс? І хто він такий – цей Чігур, якого усі так бояться?

  • «Мовчання ягнят»/The Silence of the Lambs, 1991

Цей фільм, як тільки вийшов на екрани, відразу став трендовим, зламавши існуючі стереотипи трилерів і викликавши цілу серію фільмів-імітаторів. Головна героїня, офіцерка-відмінниця Клариса Старлінг в пошуках кривавого маніяка на прізвисько Буффало Білл звертається до іншого вбивці-психотерапевта Ганнібала Лектора. Той погоджується розказати про Білла за умови, якщо Клариса розповість про себе. Завдяки цим небезпечним бесідам Клариса і виходить на маніяка.

Фільм відразу зробив культовими молоду акторку Джоді Фостер і вже відомого Ентоні Гопкінса, також їхня гра була відмічена «Оскаром». Сама стрічка виборола безліч призів, серед яких 5 нагород від кіноакадеміків. Фільм й досі тримає глядачів у напрузі до останніх моментів.

Читайте також

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Зірки на прем’єрі фільму «Форсаж Х»: ROXOLANA, Женя Кот, Анатолій Анатоліч

Зірки на прем’єрі фільму «Форсаж Х»: ROXOLANA, Женя Кот, Анатолій Анатоліч

ДІЛА та iHerb
Попередній матеріал

З турботою про здоров’я: ДІЛА та iHerb оголосили святкову знижку 25% на лабораторні дослідження

антистресові лайфхаки
Наступний матеріал

Дружина міністра оборони розповіла про свої антистресові лайфхаки: «Завжди раджу це всім»

Новини партнерів