Self-love - це вміння жити за своїми правилами. Інтерв'ю з режисером Аліною Діановою

Аліна Діанова
Краса - одне з найзагадковіших явищ сучасності. Ви можете намагатися відповідати загальноприйнятим стандартам або перевинаходити це поняття під себе та власні смаки, нескінченно самовиражаючись.

Другий шлях вибрала для себе героїня бренду The Body Wear — режисер Аліна Діанова.

The Body Wear створені, щоб підкреслювати кожен вигин жіночого тіла, чи то відкрита спина, тонкі ключиці або ніжна кисть. Бренд актуалізує жіночність у всіх її проявах. Бренд The ​​Body Wear – право на любов до себе.

Амбасадор бренду Аліна Діанова — режисер, концептуаліст, відома роботами для Pinchuk Art Center, документальним фільмом «Театр тиші» про класичного музиканта Андреа Бочелії, 16-кратного володаря Греммі Девіда Фостера та американської піаністки Лоле Астанову. Співпрацює із швейцарським музичним лейблом Hana Road Studios.

Ми обговорили з Аліною її перетворення для зйомки The Body Wear та те, як вона розуміє жіночу красу в сучасному світі.

  • Про ідею колаборації з The Body Wear

Наша історія дружби з брендом The Body Wear розпочалася кілька років тому. Ми давно думали про спільний фотопроект із Марією Яслінською, дизайнером бренду. Вона створює одяг, який завжди підкреслює жіночність, і ще це дуже зручні речі. У цій зйомці ми хотіли показати жінку-режисера, яка, як правило, залишається за кадром. Марія дуже по-особливому бачить контури жіночої краси, образи дуже ніжні, манливі. Мені було приємно стати героїнею цієї зйомки та приміряти на себе різні луки. Це не перша наша творча колаборація. Нещодавно ми зняли спільний проект "Я жінка". Це відеоманіфест, головна ідея якого – привернути увагу до сили та енергії жіночої краси, здатної змінити так багато у цьому світі.

— Ваш улюблений жіночий образ у кіно?

Для мене іконою стилю є Кейт Бланшетт. У ній є суворість та яскравий характер, який поєднується з крихкістю та ніжністю. Мені імпонують її аристократичні манери, бездоганний стиль та здатність вибирати гідні ролі. Мене привабила її роль балерини у фільмі «Загадкова історія Бенджаміна Баттона», Кейт переконлива у кожній сцені.

— У чому основний принцип та складність self-love для вас?

Self-love – це вміння жити за своїми правилами. Для мене все починається з якісного сну, бажано біля моря, ранкової йоги, сніданку з коханим та гармонії всередині. Я людина суперечлива і мені складно сприймати свою зовнішність, зате я вмію приймати свої вчинки, впевнена в рішеннях і не боюся проявляти характер. Любов до себе – це не лише про зовнішність. Це про стиль, про доброту насамперед до самої себе. Я вважаю, любити і бути коханою – це найкращий сценарій для кожної з нас.

Ви часто знімаєте за кордоном. У чому відрізняється відношення до жіночої краси в Україні та за кордоном?

У Європі більше звертають увагу на вміння себе підносити, виглядати відповідно нагоди, цінується спортивний спосіб життя та гарна освіта. Прояви сексизму там значно менші, ніж в Україні. Жінки почуваються вільно і невимушено, не так орієнтуються на думку чоловіків.

— Що вас надихає?

Мене надихає кохання! Як важливо почуватися частиною чогось більшого. Я говорю про сім'ю чи колектив на роботі, друзів, колег по знімальному майданчику. Коли твої проекти подобаються і надихають велику кількість людей, це завжди наповнює.

Люди — соціальні істоти, їм важливо дарувати любов і отримувати її назад. Це відчуття безпеки, упевненості у завтрашньому дні. Ми живемо в тривожний час, необхідно знайти для себе свій особистий оазис любові та спокою. У своїх роботах я намагаюся розмірковувати про красу, помічати її прояви у найдрібніших деталях та вчинках.

Фото: пресслужба

Аліна Діанова
Попередній матеріал

"Self-love - це вміння жити за своїми правилами". Інтерв'ю з режисером Аліною Діановою

Холостяк Алекс Топольський
Наступний матеріал

Холостяк Алекс Топольський поділився головним правилом поведінки на першому побаченні

Новини партнерів