Евгений Рыбчинский знает, кем заменить Ленина в Киеве

Евгений Рыбчинский
Евгений Рыбчинский предлагает поставить короля Руси Данилу Галицкого на постамент Ленина.

#@#

Поэт и композитор уверен, что лучшая кандидатура сегодня - это князь киевский, галицкий и волынский Данила, которого в стране незаслуженно обходят вниманием.

Активисты и жители Киева вновь заговорили о том, кому же из великих украинцев наиболее уместно поставить памятник на бульваре Шевченко, где до декабря прошлого года был Ленин. И пока соотечественники перебирали кандидатуры из недавнего прошлого, поэт и композитор Евгений Рыбчинский решил копнуть вглубь истории. Он убежден, что наиболее достойным памятника является незаслуженно забытый нынешними патриотами князь Данила Галицкий.

«Є в історії Украіни постать, не заслужено посунута московською владою і її церквою подалі від нашої з вами уваги. Ми всі чули про цю яскраву особистість, проте чомусь ніде, окрім Львова, цей правитель не увіковічений монументально, незважаючи на те, що був і Великим князем київським, і галицьким, і волинським. А все через те, що за протистояння з ордою він отримав від Папи Римського титул Короля Русі. Як ви наздогадалися, мова іде про Данилу Романовича, Данила Галицького, нащадка Рюріковичів, заклятого Батиєва ворога. Практично завдяки його зусиллям татаро-монголи не дійшли до цивільних європ. І саме завдяки йому Україна має чудовий красень-Львів.

На мою скромну думку, якщо ідея європеїзації нашої неньки нам не байдужа, то монумент першому і, на жаль, останньому Королю Русі цілком заслужено мусить прикрашати Бесарабську площу. Якщо ми кажемо «ні!» Леніну і його тюрмі народів, то однозначно «так!» – Данилу Галицькому, об'єднувачу українських земель!
І передайте, будь ласка, ініціаторам, які кричать на весь світ, що готові фінансувати будь-який вибраний киянами монумент, що постать вже є, нехай вносять відповідні пропозиції до Київради.

Киянин в десяти поколіннях Є. Ю. Рибчинський».

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Поэт Евгений Рыбчинский написал сказку об Ани Лорак?

Виктория Боня без макияжа
Попередній матеріал

Виктория Боня без макияжа: идеальная красавица

Сара Джессика Паркер новое
Наступний матеріал

49-летняя Сара Джессика Паркер ненавидит занятия спортом

Новини партнерів