Оприлюднено офіційну добірку 77-го Каннського фестивалю

Оприлюднено офіційну добірку 77-го Каннського фестивалю
Організатори оголосили офіційний відбір 77-го Каннського фестивалю під час пресконференції у Парижі.

Фестиваль триватиме з 14 по 25 травня. До конкурсу увійшли 19 кінострічок. Головою журі Каннського кінофестивалю-2024 стала Ґрета Ґервіґ — творець фільму "Барбі".

Каннський кінофестиваль — одна з найпрестижніших кіноподій та місце, де режисери прагнуть уперше показати свої фільми світу. Viva! розповідає про найочікуваніші фільми конкурсної програми:

  • "Парфенопа" Паоло Соррентіно. Як і попередня робота режисера, "Рука Бога", нова картина знята у рідному місті Соррентіно – Неаполі. У центрі сюжету, створеного самим Паоло, – історія життя жінки на ім'я Парфенопа (Partenope). Ім'я героїні є відсиланням до давньогрецької міфології. У головних ролях: Гері Олдмен, Луїза Раньєрі, Сільвіо Орландо, Стефанія Сандреллі та Ізабелла Феррарі.

  • "Плащаниці" канадського режисера Девіда Кроненберга. У головних ролях: Венсан Кассель, Дайан Крюгер, Гай Пірс, Сандрін Холт. За сюжетом, герой Касселя — новаторський бізнесмен і скорботний вдівець. Він розробляє пристрій для зв'язку з мертвими, який кріпиться на похоронний саван. Його винахід ось-ось стане світовим хітом, як раптом кілька могил, де він тестував прилад, виявилися зруйнованими, зокрема й могила його дружини. Поки герой розслідуватиме цей акт вандалізму, йому доведеться переоцінити свою ідею, а разом з нею і пам'ять про покійну дружину.

  • Науково-фантастичний фільм "Мегалополіс" Френсіса Форда Копполи. Це перший за 13 років фільм американського режисера, над яким він працював понад 40 років. У фільмі грають Адам Драйвер, Джон Войт, Дастін Хоффман, Кейт Бланшетт, Мішель Пфайффер, Шайа Лабаф. "Мегалополіс" — найамбіційніший проєкт Копполи з часів "Апокаліпсису сьогодні". Дія фільму відбувається в майбутньому. Головний герой — геніальний архітектор Серж Катіліна, який хоче перебудувати Нью-Йорк, щоб перетворити його на грандіозну столицю світу. Він стикається з конкурентом, мером Нью-Йорка Френком Сісеро, який веде боротьбу забороненими методами.

Крім того, за нагороди в основному конкурсі огляду боротимуться фільм "Учень" про кар'єру Дональда Трампа шведського режисера іранського походження Алі Аббасі, нова робота грецького режисера Лантімоса "Види доброти", "Птах" режисер Андреа Арнольд, "Мотель "Доля" режисер Карім Айнуз, "Емілія Перес", режисер Жак Одіар, "Анора", режисер  Шон Бейкер, "Речовина" режисер Коралі Фаржеа, "Грандіозний тур" режисер Мігел Гоміш, "Марчелло Міо" режисер Крістоф Оноре, "Впійманий припливами", режисер Цзя Чжанке, "Все, що ми уявляємо собі як світло", режисер Паял Кападіа, "Розбиті серця", режисер  Жиль Леллуш, "Дикий діамант", режисер Агата Рідінгер, "О, Канада" режисер Пол Шредер, "Дівчина з голкою" режисер Магнус фон Хонр та інші.

Кінофільм відкриття фестивалю (поза конкурсом) — комедійна стрічка французького режисера Квентіна Дюп'є "Друга дія". У фільмі знімалися Леа Сейду, Венсан Ліндон, Луї Гаррель і Рафаель Кенар.

Читайте також

Відома дата виходу фільму «Любов, брехня та кровопролиття» з Крістен Стюарт у головній ролі

Відома дата виходу фільму «Любов, брехня та кровопролиття» з Крістен Стюарт у головній ролі

Джордж Лукас отримає почесну пальмову гілку 77-го Каннського фестивалю

Джордж Лукас отримає почесну пальмову гілку 77-го Каннського фестивалю

Джордж Лукас отримає почесну пальмову гілку 77-го Каннського фестивалю
Попередній матеріал

Джордж Лукас отримає почесну пальмову гілку 77-го Каннського фестивалю

новий фільм Леллуша про сучасних Ромео і Джульєтту
Наступний матеріал

В Україні покажуть новий фільм Леллуша про сучасних Ромео і Джульєтту

Новини партнерів