4 міфи про догляд за проблемною шкірою

догляд за проблемною шкірою
Проблемна шкіра недарма має таку назву. Вона приносить чимало клопоту і для неї складно підібрати правильний догляд, особливо коли навколо так багато міфів.

У цій статті ми розвіємо найпоширеніші з них, щоб ви змогли нормалізувати стан проблемної шкіри та нарешті побачити чисте і здорове обличчя.

Жорстке очищення до скрипу — секрет чистоти

Коли щодня бачиш надмірний блиск і жирну від себуму шкіру, хочеться справді змити весь бруд найпотужнішим засобом. Але таке агресивне очищення руйнує захисний бар’єр шкіри, через що шкіра виробляє ще більше себуму — і це замкнене коло. Щоб вийти з нього, слід обрати м’який гель або пінку для вмивання з активними компонентами. Особливо вдалими будуть формули з себорегулювальними, матувальними та антибактеріальними властивостями.

Очистити пори та усунути чорні цятки може лише скраб

Скраб — це випробування для будь-якої шкіри, тим паче для проблемної. Його абразивні частинки пошкоджують і без того подразнену шкіру, розносять інфекцію по обличчю, збільшують кількість висипань. Після такого очищення шкіра віддає усі ресурси на відновлення замість того, щоб боротись зі шкідливими бактеріями та загоювати рани після комедонів. Очистити пори здатні пілінги з жиророзчинними кислотами, наприклад, саліциловою. Це може бути високоефективний салонний пілінг, засіб для глибокого очищення або сироватка-пілінг Vichy Normaderm для щоденного використання у домашніх умовах.

Тональний крем — табу для проблемної шкіри

Цей міф дійсно засмучує багатьох. Коли шкіра і так неідеальна, недоліки якої важко замаскувати, а тут ще й забороняють користуватися косметикою. Стрес ще той. І саме цей стрес підвищує в організмі рівень гормону кортизолу, який посилює прояви акне. Щоб уникнути погіршення ситуації через емоційний фактор, краще таки користуватися тональною основою, але обирати правильний засіб. Наприклад, це може бути безолійний флюїд з легкою консистенцією та антибактеріальними компонентами.

Дівчина наносить на шкіру тональний крем

Вилікувати акне можна лише гормонами

Варто розуміти, коли шкіра схильна до акне навіть у дорослому віці, вилікувати її майже неможливо. Але цілком реально ввести акне в ремісію та надати шкірі красивий вигляд. Зробити це можна самим лише доглядом з терпінням та регулярністю. Якщо ж ситуація дуже складна і жодні засоби не дають результату, дерматолог після обстеження та аналізів може прописати гормональні ліки.

Щоб не вірити міфам і не припускатися помилок, радимо звернутися до косметолога. Він розкаже усі нюанси догляду за проблемною шкірою, підбере правильні засоби і складе схему для щоденної б’юті-рутини.

Читайте також

Це точно вона? 41-річну Кім Кардаш'ян не впізнати на нових фото

Це точно вона? 41-річну Кім Кардаш'ян не впізнати на нових фото

Місяць знижок на сайті iHerb: розповідаємо, які вітаміни та добавки найпопулярніші серед українців

Місяць знижок на сайті iHerb: розповідаємо, які вітаміни та добавки найпопулярніші серед українців

Літковська
Попередній матеріал

Показ Лілії Літковської у межах Паризького тижня моди

Анна Добриднєва
Наступний матеріал

Альона Омаргалієва, Анна Добриднєва, Lavika: зірки розповіли, що для них значить мирне небо

Новини партнерів