Маленькі свідки війни: інтерактивна виставка з малюнками українських дітей

Маленькі свідки війни
«Маленькі свідки війни» – інтерактивна виставка з малюнками українських дітей, намальованими в перші дні повномасштабної російської агресії, відкрилася 14 травня 2022 року на станції метро «Сердіка» в столиці Болгарії.

Виставка створена місцевою креативною Агенцією 121 та київським Музеєм дитячої творчості.

Спеціально розроблені конструкції дозволяють буквально «побачити» війну так, як її бачать українські діти. Дуже символічно, що виставка розпочинає свій шлях зі станції метро, адже саме метро стало місцем порятунку багатьох українців у перші дні війни.

«В умовах війни жертв немає тих, хто страждає менше або більше. Однак саме діти часто не мають слів, щоб висловити свої переживання, за них «кричать» їхні малюнки. Ми хотіли відтворити цю їхню правду, бо вона є невід’ємною частиною великого конфлікту. Ця виставка вимагає сміливості та серця», – каже Геновєва Андрєєва, керівниця Агентства 121, що створила творчу концепцію виставки.

«Ми почали збирати цю колекцію майже з перших днів війни. Просто відчули, що це важливо. Важливо, щоб діти продовжували малювати і важливо зберегти ці унікальні свідчення війни для історії. Ця виставка – також приклад того, що навіть діти в цій війні працюють на перемогу та підтримують одне одного. Завдяки прикріпленим до стендів POS-терміналам кожен відвідувач виставки може зробити пожертву в фонд допомоги дітям – тимчасовим  переселенцям», – зазначає Наталія Склярська з Музею дитячої творчості. 

Виставка є мандрівною та демонструватиметься протягом теплого сезону в різних локаціях Софії та Болгарії.

Основною метою проекту є збір коштів на нагальні потреби дітей-біженців у Болгарії через Фонд «Для українських дітей-біженців», створений Національною мережею для дітей.

Більше про проект тут

Макс Барських
Попередній матеріал

Макс Барських бездоганною англійською виступив на Billboard MusicCon у США

Jenny Gordienko
Наступний матеріал

Українська інфлюенсерка Jenny Gordienko отримала премію в Каннах: Ця перемога — про мою рідну країну

Новини партнерів