Premier Palace Hotel Kyiv запрошує на благодійну виставку «Baranovsky. Ukraina. Діти»

Premier Palace Hotel Kyiv
«Доки малюють діти – життя триває» - під таким гаслом 22 липня відбулось урочисте відкриття виставки «Baranovsky. Ukraina. Діти», організованої благодійним Фондом «Неминуча Перемога» разом з українським митцем та воїном Андрієм Барановським.

Експозиція, розташована на першому поверсі готелю, поєднала полотна та інсталяції поважного Майстра та картини його талановитих маленьких колег – українських дітей, які продовжують художню творчість перебуваючи в Україні під час війни. Виставка триватиме до 2 вересня 2022 р. й завершиться благодійним аукціоном, зібрані кошти з якого будуть спрямовані на допомогу постраждалим дітям України.

Виставка «Baranovsky. Ukraina. Діти» – вже другий захід Міжнародного благодійного Проєкту сучасного українського мистецтва, запровадженого Андрієм Барановським та Благодійним Фондом «Неминуча Перемога». Перша виставка відбулася у Лондоні 28 червня 2022, а кошти від проданих на аукціоні картин було спрямовано на потреби дитячого садка Elfik у місті Дніпро, який приймав діточок-переселенців з Маріуполя.

З 24 лютого й по сьогодні Андрій Барановський служить в лавах ЗСУ, склавши свої пензлі та взявши до рук зброю.

«Художник повинен завжди шукати свої істини. Я вірю, все мине. І війна, і біль, а ніжність і любов залишаться в Україні. Наші діти будуть зростати у щасливій квітучій й вільній країні. І доки малюють діти – життя триває, – каже митець Андрій Барановський, – Я радий, що виставка буде представлена в такому історичному, істинно київському за сутністю та атмосферою готелі як «Прем’єр Палац», якому вже виповнилось 113 років. Мені імпонує, що саме цей готель не припиняв свою роботу з початку війни й став домом для понад сотні родин з дітьми, які проживали тут безплатно під час активних воєнних дій під Києвом. Мета цієї виставки – допомогти зберегти найбільшу цінність України – її талановитих дітей».

Окрім картин, експозиція включає й інсталяції. Скульптура “Хоронитель яйця” – це залізний дракон, що захищає своє новонароджене яйце, як сенс життя, незважаючи ні на що. Його зроблено з обгорілого металу переносного зенітного ракетного комплексу з-під Донецька, який подарували Андрію Барановському друзі з АТО.

«Ми раді стати партнерами такого благодійного мистецького проєкту з місією допомоги українським дітям, – коментує Генеральний директор Premier Palace Hotel Kyiv Олександр Буй. – Ми та наші європейські власники від початку воєнних дій займаємось активною волонтерською діяльністю, допомагаючи як пересічним українцям, так і загонам Тероборони, ЗСУ, підрозділам ДСНС та Нацгвардії України, медичним закладам. Наразі ми спрямували понад 1,6 млн грн на нашу благодійну діяльність. Віримо, що перемога буде за нами, й наближаємо її усіма можливими засобами».

Виставка триває до 2 вересня 2022 р. 

Вхід вільний.

Premier Palace Hotel Kyiv

бул. Т. Шевченка/вул. Пушкінська, 5-7/29

1 поверх

Музика війни
Попередній матеріал

Концерт «Музика війни»: став відомий лайн-ап артистів, які виступлять у Києві

Ілона Гвоздьова
Наступний матеріал

Переможниця «Танців з зірками» Ілона Гвоздьова проведе арттерапію і майстерклас у Києві

Новини партнерів